tiistai 18. lokakuuta 2016

Täältä tullaan Tukholma

Matkakuume on kavala tauti. Ensin tulee sellainen levoton olo ja tietokoneen näppäimistölle tulee yhä useammin kirjoitettua lentoyhtiön ja hotellivuokrauksen osoitteita. Puheenaiheet kotona alkavat kierrellä sen yhden asian ympärillä, pitäisikö ja voitaisiinko ja minne sitten ja mitä mieltä sä nyt oikein olet. Lopulta ei ole muuta lääkettä kuin varata ensin lennot ja perään hotelli ja varmistaa vielä ennen viimeistä painallusta mieheltä, että saathan sä nyt varmasti pitää nuo päivät vapaana. Viimeinen klikkaus ja siinä se on, matka varattuna. Heti on taas helpompi hengittää.



Meillä on talviloman tienoille varattuna viikon kestävä reissu Arabiemiraatteihin, mutta juuri nyt se tuntuu olevan liian kaukana. Ensin olimme miehen kanssa suunnittelemassa ihan perinteistä Tukholman risteilyä syyslomalle, mutta jotenkin ne muutamat hassut tunnit maissa tuntuivat liian lyhyeltä ajalta nauttia kaupungista. Lisäksi mies oli jo edellisen risteilyn jälkeen esittänyt hartaan toiveen päästä kaupunkiin jatkossa lentäen. Tästä se ajatus sitten lähti.


Meille tulee miehen kanssa itsenäisyyspäivänä 20 vuotta yhdessäoloa täyteen. Koska kyseinen tiistai on vapaa töistä ja koulusta, ryhdyimme suunnittelemaan pientä reissua juuri tuohon ajankohtaan. Tai no, minähän sitä suunnittelin ja mies selaili kalenteriaan kertoen milloin ei pääse matkaan ja milloin taas onnistuu. Norwegianin lennot olivat taas kerran superedulliset ja siihen päälle oli toiveissa löytää jokin kiva, mutta ei turhan tyyris hotelli. Ja löytyihän se, kun vähän selaili varaussivustojen tarjontaa. Lopulta lyötiin homma lukkoon, Tukholma kutsuu heti joulukuun alussa.



Olemme reissussa maanantaiaamusta keskiviikkoiltaan, eli  kaksi yötä ja kolme päivää. Hotellimme Freys Hotel sijaitsee ihan ytimessä, taitaa olla Norrmalmia tuo kaupunginosa. Katselin hotellia etupäässä Östermalmin ja Norrmalmin tienoilta, ne tuntuvat itselleni Södermalmia läheisemmiltä. Ja kun on kaksi lasta mukana, täytyy miettiä myös liikkumista. Metro ja lyhyet välimatkat ovat avain toimivaan kulkemiseen meidän perheessämme. Hotellihuoneesta löytyy niin parisänky kuin vuodesohvakin ja onpa meillä myös parveke. Ei kovin käytettävä joulukuussa, mutta eiköhän sieltä muutaman kauniin kuvan saa napattua.



Niin, me lähdemme siis matkaan koko perheen voimin. Olkoonkin 20-vuotispäivä, halusimme reissuun mukaan myös pikkukundit. Me ehdimme kyllä vielä matkustaa kaksin niin paljon kuin vain haluamme. Tarkoituksena on tällä reissulla viedä kuopus Junibackeniin, jossa viimeksi käydessämme hän oli vielä ihan pieni eikä siis muista käynnistä mitään. Vasa-laivan museo kiinnostaa myös ja minä haluaisin mennä sekä Moderna Museetiin että Fotografiskaan. Muuten toivon meidän voivan vain nauttia jouluun valmistautuvasta kaupungista ja on minulla ajatuksissa myös tehdä muutamia joululahjaostoksia. Heti paluumme jälkeen on myös kuopuksen 6-vuotispäivä ja saapa nähdä, jos sopiva lahja löytyisi hänelle sieltä. 



Matkan varauksen yhteydessä pääsin tai jouduin myös anomaan lapsille vapaata. Molemmat hoituivat näppärästi, esikoisen opettaja vastasi pyyntööni Wilmassa toivottaen hyvää matkaa ja eskarista lupa heltisi ihan suullisesti pyytämällä. Hyvä tietää jo valmiiksi helmikuuta ajatellen, jolloin anottavia päiviä onkin tuplat. Mutta eiköhän se onnistu, kun esikoinen hoitaa koulunsa hyvin ja eskarilaisen osalta ei niin tarkkaa onneksi vielä ole. 


Kaikki kuvat: hotels.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti