tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kun sänky sai päädyn

Olemme asuneet tässä kodissa nyt reilun vuoden ja koko sen ajan sängynpäätyasia on ollut vireillä. Mikään kiire sillä ei ole ollut, sillä to do -lista on pullistellut paljon tarpeellisempiakin asioita. Ensin meillä oli ajatuksena, että mies tekisi päädyn itse. You know, vähän vaneria, vanua, kangasta ja nappeja. Mies tykkää väsäillä vapaa-ajallaan kaikkea tällaista, mutta nyt väkertämislistalla oli jo kuormalavoista tehtävä pöytä parvekkeelle sekä vanhan kirjoituspöydän kunnostaminen. Päätin siis vähän helpottaa miehen urakkaa ja hommata päädyn valmiina.


Googlattuani hieman totesin, että vaihtoehtoja ei valmiina liiemmin ole. Ellokselta olisi löytynyt varteenotettava musta pehmeä ja napitettu pääty, mutta ensinnäkin sillä oli leveyttä enemmän kuin sängyllämme ja toisekseen se olisi pitänyt porata seinään kiinni. Siispä Ikea kutsui ja kävimme siskon kanssa hakemassa tämän päädyn lauantaina.


Kyseessä on siis Ikean Bekkestua, leveyttä 160 cm ja värinä vaalea harmaa. Eikä kiinnitykseen tarvittu porakonetta, sen kun ruuvattiin päädyn ylä- ja alaosa toisiinsa kiinni ja laitettiin lattialle sängyn taakse. Toki se ohjeiden mukaan pitäisi kiinnittää sänkyyn, mutta ei nyt kiinnitetty. Ja hyvin pelittää.


Olen oikein tyytyväinen. Yhdessä maton ja taulujen kanssa pääty tekee makuuhuoneesta entistä ehjemmän kokonaisuuden ja kokoaa kaiken yhteen. Sanoin kyllä miehelle, että josko tämä kodin laittaminen kohta alkaisi olla lopussaan ja kaikki valmista. En ole niitä elämäntapasisustajia, vaan mieluusti asuisin vain valmiiksi sisustetussa ja laitetussa kodissa. Mutta pian senkin aika koittaa, nimittäin viimeinen urakka, eli parveke tulee kuntoon ensi kuussa lattian ja verhojen myötä. Sitten voidaan kunnostaa vanhaa, mutta ei vähään aikaan hankita tai koota mitään. Ainakaan mitään, mikä painaa ja tulee osissa ja pitää kantaa kerrostalosta toiseen. Kuten se kirjahylly.

Terveisin nimimerkki löysin kropastani lukuisia uusia lihaksia, joita nyt särkee vietävästi.

Seuraavaksi, kun kukaan ei ole herännyt tämän aamun tapaan klo 4.20, on aika pakata pinnasänky varastoon ja opettaa kuopus nukkumaan lastenhuoneessa. Mutta siihen urakkaan tarvitaan vähän vähemmän univelkaa kuin mitä nyt on alla.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva pääty eikä kyllä arvaisi Ikea-tuotteeksi. Näyttää laadukkaalta ja huolitellulta ja makkari kauniilta. :)

  VastaaPoista
 2. Se on kivempi kuin ensinäkemältä ajattelin. Katsoin tuota päätyä neljällä napilla jo vuosi takaperin Ikeassa, mutta se ei jotenkin napannut. Nyt tämä useampinappinen versio sitten kolahti.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää, tätä katseltiin Ikeassa juuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, olen ollut ostokseen tosi tyytyväinen. :)

   Poista
 4. Moikka! Löysin blogiisi Google-haun kautta. Olen kiinnostunut tuosta sängynpäädystä ja siitä etsin lisää tietoa ja kuvia. Todella kivalta näyttää myös sinun kuvissasi! Onko pääty teillä edelleen käytössä ja oletko ollut siihen tyytyväinen? Entä mistä nuo ihanat musta-valkoiset lakanat ovat? Kiva blogi sinulla, taisit saada minusta vakilukijan. Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pääty on tosiaan Ikeasta ja saanut meillä uuden sijainnin kesäpaikkamme makkarista, kun ostimme Ellokselta uuden sängynpäädyn. Mutta hyvänä se on pysynyt ja olen ollut tyytyväinen, ei valittamista! Ja lakanat puolestaan ovat Finlaysonilta, mutta lähemmäs kymmenen vuotta vanhat. :)

   Poista