torstai 11. huhtikuuta 2013

Keltaiset kirjavinkit

Pyörähdin pankkiasioiden lomassa tänään nopeasti Akateemisessa hakemassa muutamia lastenkirjoja. Esikoisen suuri suosikki, Herra Hakkarainen löysi tiensä iltasatulukemistoon ja kuopukselle ostin  Viirun ja Pesosen seikkailuja, tällä kertaa myynnissä oli Viirun syntymäpäivä. Sekä Mauri Kunnaksen kirjat että Sven Nordqvistin ihanat tarinat ovat klassikkokamaa.Toiset klassikot löytyvät tästä kasasta, eli Tammen kultaiset kirjat tietysti. Sekä Nikke Nokkaeläin että Sirkus Pomeranssi löytyvät meiltä jo, mutta aivan repaleisina, paljon luettuina kappaleina. Nyt nappasin uudet kirjat kärsineiden tilalle ja samaan pinoon eksyi myös Hyvää Yötä Nalle Kalle. Eivätkä ole hinnalla pilattuja, muutaman euron kappaleelta. Näitä meillä luetaan yhä uudelleen ja uudelleen.Myös lopuille hulluttelupäiville löytyy ostettavaa. Heti huomenna voi käydä nappaamassa klassikon, jos sellainen hyllystä puuttuu, kun Tiitiäisen Satupuu tulee myyntiin. Myös Thierry Lavalin ihania Missä on -kirjoja on nyt myynnissä, olisiko peräti ensimmäistä kertaa. Meiltä puuttuukin sopivasti tuo Missä on metsähiiri, joten sen ajattelin hakea kuopukselle. Jos jättää kirjaostokset lauantaille, löytyy sieltä lisää Mauri Kunnasta Robin Hoodin muodossa. Ja itse asiassa huomasin vasta nyt, että sunnuntaihan tarjoaa lisää klassikkoteoksia, kuten Hanhiemon iloinen lipas. Nyt ovat kirjat hullutteluilla kohdallaan.

Ihan pari pokkaria toin meille aikuisillekin tullessani. Lisää Jo Nesboa tälle Harry Hole -hurahtaneelle sekä Ann Rosmanin uusin dekkari Mercurium. Ann Rosman edustaa nykyisen ruotsalaisen rikoskirjallisuuden ehdotonta kärkeä yhdessä Camilla Läckbergin kanssa. Anna Jansson oli sitä ennen, mutta nykyään hänen teoksiaan vaivaa jonkinlainen väsymys. Henning Mankell puolestaan ei enää Wallander-sarjaa jatka. Nämä ostamani pokkarit jäävät kuitenkin odottamaan sitä, kun viimeisen luentokuulustelun kirjat on saatu kahlattua lävitse. 
6 kommenttia:

 1. Nämä kirjapostaukset on mun lemppareita! Tammen kultaiset ja Kunnaksen kirjat ovat tuttuja jo omasta lapsuudesta, ja Viiru ja Pesonen toimii. Pikku-Marjan eläinkirjan ostaisin Hullareilta, jos meillä ei sitä ennestään jo olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät. Nyt olen kirjoittamassa Lundbergin Jää-teoksesta, siitä siis seuraavaksi.

   Poista
 2. Olin unohtanut Sirkus Pomeranssin - se on pakko hankkia :)

  VastaaPoista
 3. Laitoin tuon Ann Rosmanin nimen ylös, se onkin minulle uusi tuttavuus, täytyy etsiä kirjoja seuraavalla kirjastoreissulla. Kaikki Läckbergit ja Janssonit onkin jo luettu, ja olen kaivannut lukemistoon uusia dekkareita.

  Myös nuo lastenkirjavinkit laitan korvan taakse, osa olikin tuttuja mutta osa uusia. Täytyy lainata kirjastosta niitä töihin lapsille. Kiva saada sinnekin uusia, kiinnostavia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ann Rosman kirjoittaa mun mielestä vetäviä ja aika paljon Läckbergin tyylisiä dekkareita. Yksi miinus tulee siitä, että tapahtumia ja henkilöitä on vähän liian paljon. Välillä pitää selailla taaksepäin, että kukas tämä taas olikaan.

   Poista