sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kirjahyllyjen vaihto-operaatio

Meillä on krooninen hyllypula. Mitkään hyllymetrit eivät tunnu riittävän, kun kirjoja tulee jatkuvasti lisää ja vanhat eivät samassa suhteessa liiku pois. Aakkosjärjestys on ihan ehdoton tässä määrässä luettavaa ja pidän muutenkin näin alan ihmisenä kirjojen järjestämistä värikoodatusti vähän hassuna. Kun ne eivät itselleni ole ensisijaisesti sisustusesineitä, vaan merkitys löytyy sieltä jonkunväristen kansien sisältä. 


Tähän mennessä olemme ostaneet Ikeasta Billy-kirjahyllyjä, joissa hinta ja laatu kohtaavat. Hinta on halpa eikä laatu ole kummoinen. Hinta onkin ollut hankinnoissamme ykköstekijä ja hyllylevyt kestävät hyvin yhden kirjarivin painon. Sitten kun eteen alkaa kasata toista riviä huomaa levyn antavan painon alla periksi. Billyt ovat kuitenkin tähän saakka pelittäneet riittävällä tavalla, mutta olemmehan me aina haaveilleet seinäntäydestä Boknäsin hyllystöä. 

Nyt tuo haave toteutui yllättäen ja Billyt saavat lähteä. Tällä hetkellä jokaikistä lihasta kropassani särkee, kun kannoimme hyllypaloja koko eilisen päivän asunnosta toiseen. Kirjahyllyt eivät siis ole kokonaisia yksiköitä, vaan koottavissa täysin omien tarpeiden mukaan yksittäisistä moduuleista. Lasiset ovet ovat ehdoton parannus entiseen näin allergiakodissa pitäessään kirjat pölyttöminä. Meidän Boknäs-hyllystömme ei siis ole uutta kaupasta, vaan vanhaa ja käytettyä. Hirmuisen hyväkuntoista joka tapauksessa ja meidän loppuelämämme kestävää. Umpipuuta, sävynä pähkinä kuten yllä olevassa kuvassa. Erinomaista ja sopii hyvin yhteen työhuoneessa jo majailevan Boknäsin työtuolin kanssa. 

Parvekkeemme näyttää tällä hetkellä tältä.Tässä on vasta puolet osasista, toinen puoli parvekkeesta näyttää suunnilleen samalta. Olen tänään miehen ja esikoisen sairastaessa purkanut kirjoja vanhoista hyllyistä ja käynyt niitä läpi rankalla kädellä. Laitan eteenpäin ison kasan kirjoja ja jäljelle jäävät mahtuvat toivottavasti näihin hyllystöihin. Plussana on vielä alasokkelista löytyvät vetolaatikot esimerkiksi lehtien säilytykseen. Seuraavaksi pitääkin sitten ryhtyä uusien hyllyosien kimppuun, pyyhkiä kaikki puhtaiksi mahdollisista pölyistä tai kuljetusliasta ja koota uudelleen. Se on onneksi tehty todella helpoksi ilman mitään ruuveja tai muttereita.

Tällä hetkellä meillä vallitsee kotoisa kaaos, kun nurkkia peittävät kirjapinot. Olen yrittänyt pitää kulkuväylät vapaina, joten nurkat näyttävät tältä.Ja esimerkiksi nämä näyttäisivät varmasti tosi kivoilta matalamman kokonaisuuden päällä, jota kaavailen eteiskäytävän varrelle. 

Lisää kuvia seuraa, kun olen saanut urakan valmiiksi. 

P.S. Sängynpäätykin me ostettiin eilen, siitä saatte kuvia varmasti aikaisemmin!1 kommentti:

  1. No kappas, ihan samat suunnitelmat on meillä :D Tosin Billyt jäävät meillä vielä käyttöön, mutta lisähyllyiksi toiselle seinälle on tarkoitus ostaa valkoista Boknäsiä. Ensin vaan pitäisi maalata olohuoneen seinät, ne alkavat olla freesauksen tarpeessa. (Ja itse asiassa myös Ikean sängynpääty on ollut mietelmissä. Täytyisi vaan käydä paikan päällä katsomassa miltä ne livenä näyttävät.)

    VastaaPoista