keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Töissä taas

Loman ensimmäinen kaksiviikkoinen on takana ja toissapäivänä oli jälleen kello aamulla herättämässä. Tavallisesti heräämme aina tuntia ennen lähtöä koko perhe, kun aamuun kuitenkin liittyy kaikenlaista säätämistä. Nyt kello soi kuten ennenkin, mutta koska oli huolehdittava vain omista aamutoimista, olin kaksikymmentä minuuttia myöhemmin valmiina lähtöön. Eilen olinkin viisaampi ja siirsin kelloa suosiolla puoli tuntia myöhemmäksi. Ja heräsin kuudelta, kun joku nimeltämainitsematon pikkupoika potki reippaasti selkääni. Eipä siinä mitään, ehdin lukea Hesaria ja syödä aamiaista rauhassa, kahvit otan aina termosmukissa mukaan työpaikalle.


Kirja-ja lehtialalla työskentelevän ilo ovat tietysti ilmaiskappaleet aikakauslehdistä ja kirjoista. Tämän pinon kannoin kotiin eilen, kaikki aikanaan lukematta jääneitä teoksia. Kesällä ja lomalla tuntuu ettei mikään määrä luettavaa riitä. Jos arkena tahti on sen kirja per pari kolme päivää, menee lomalla helposti opus päivässä. Televisiota katson aina vain vähemmän, oikeastaan tällä hetkellä vain vanhoja Hercule Poirot -dekkareita ykköseltä. Teemalta tulleet Myrskyluodon Maijat laitoin myös tallennukseen, katson kun ehdin. En oikein viitsi käyttää aikaa television ääressä, jos vaihtoehtona on lukeminen. 


Lopuksi vielä kirjavinkki kaikille kevyttä kesälukemista pohtiville. Enni Mustosen "Syrjästäkatsojan tarinoita" -teossarja kertoo 1800-1900 -luvun vaihteen Suomesta ja pääkaupunkiseudun taiteilijapiireistä keittiön kautta nähtynä. Pääosassa oleva piikatyttö Ida on kasvanut lapsesta nuoreksi aikuiseksi sarjan osien myötä ja hänen näkökulmansa kautta lukija pääsee kurkistamaan taiteen kultakauteen ja ihmisiin vähän toisesta vinkkelistä kuin tavallisesti. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa, eli Paimentyttö ja Pikkupiika on saatavilla jo pokkareina, kolmas osa Emännöitsijä on vasta ilmestynyt kovakantisena. Suosittelen lämpimästi!
1 kommentti: