torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesäkoti valmistuu: keittiö

Ihan ensimmäiseksi halusimme saada keittiön kuntoon ja se ensimmäisenä valmistuikin. Sen jälkeen oli helppoa jatkaa muita hommia, kun oli missä tehdä ruokaa, pestä hampaat ja oleskella. Tässä kuva aulasta keittiötä kohti, oikealle jää wc ja vasemmalle vanha komero. 


Keittiön seinät paneloitiin kauttaaltaan ja paneelit maalattiin valkoisiksi. Muovisen puujäljitelmäpaneelin alla oli kyllä hirsi- ja lautaseinää, mutta ne olivat jo alkujaan kierrätyshirttä ja seinien ulkonäkö ei ollut kehuttava. Niinpä päädyimme remonttimiehen suosituksesta laittamaan keittiöön kauttaaltaan paneloinnin. 


Lattiasta muovimaton ja levyn alta paljastui lautaa, aivan kuten myös muualla talossa. Kolmessa laudassa oli kuitenkin lahoa näkyvillä, mistä syystä nämä laudat vaihdettiin ja samalla korjailtiin kiinteiden komeroiden alta paljastuneita tukirakenteita. Näiden korjausten vuoksi lattia maalattiin ja sävyksi valikoitui siniseen taittava harmaa. Aivan täydellinen! Alkujaan tarkoituksena oli maalata vain tämä keittiön korjattu lattia ja jättää muut sellaisiksi kuin ovat. Lopulta koko alakerta päätettiin kuitenkin maalata tällä samalla värillä lattioiden osalta. Ruskeisiin ikkunanpuitteisiin ei koskettu, ne tuovat kontrastia vaaleudelle yhdessä mustanruskean Boknäsin astiakaapin kanssa. 


Keittiöön ei ole valaisimia lukuun ottamatta ostettu mitään uutta. Vitriini on ystäväperheeltä, mikroaaltouuni paikallisesta kierrätysryhmästä ja matto kotoa keittiöstä. Ruokapöytä tuoleineen sekä jääkaappi ovat entisten omistajien jättämiä. 


Kuopuksen huoneesta tuotu senkki kätkee sisäänsä liinavaatteita ja sen ylle tulee vielä kolmas samanlainen Ikean valaisin, kaikki kolme asennetaan hieman eri korkeuksille. 


Ikean keittiö tuntuu sopivan paikalleen kuin nakutettu. Sen vieressä seisova hella uuneineen on jo kokeiltu ja todettu hyvin toimiviksi. Keittiön tammitason mies öljysi kahteen kertaan ihan alkajaisiksi.  


Erilaiset vetimet sopivat myös hyvin talon tunnelmaan. 


Keittiö on todella tilava ja ensimmäiset talolla vietetyt päivät elimmekin lähinnä siellä ja kamarin puolella. Olemme todella tyytyväisiä siihen millainen tästä huoneesta tuli, visiosta tuli todellisuutta. Keittiö on paitsi kaunis ja toimiva, myös viihtyisä. Ihan lempparihuoneita ainakin tässä vaiheessa!


Vertailun vuoksi, keittiö näytti ennen siis tältä:


4 kommenttia:

 1. Hyvältä nayttää ja Ikean keittiökaapisto sopii kuin nakutettu tohon. Tuolit näyttävät wieniläsituolilta. Jos niin on niin aikamoisen aarteen saitte. Noistahan pyydetään väh.150€ kappale kirppareilla.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo keittiö on minustakin hyvä, harmaat ovet olisivat olleet liian harmaat. Tuoleja pitääkin siis katsoa vähän tarkemmin, nyt en ole uhrannut niille ajatustakaan. Tyytyväinen vain olin, kun jotkut istuimet löysivät. Mutta nätit ne ovat kyllä.

   Poista
 2. Kyllä, tosi kaunista! Kiinnitin myös huomioni noihin wieniläistuoleihin, niitähän näkee nyt kaikissa sisustuslehdissä. Mäkin satuin bongaamaan Torista yhden ihan pilkkahintaan ja kun kerroin myyjälle mitä sisustusintoilijat ovat valmiita maksamaan moisista, hän vain totesi saaneensa selvyyden miksi yhteydenottoja oli tullut aivan ennen näkemättömän paljon! :) Valitsitko harmaan sävyn Tikkurilan perinnemaali-kartasta? Näyttää hyvin samalta mitä telasin meidän mökin kamarin lattiaan. Ja tuo keittiön kello, Ikeasta? Olisin halunnut saman, mutta oli loppu.

  Tsemppiä rempan jatkoon!

  f

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan ensi kerralla kurkata josko tuoleissa lukee jotain valmistajasta. En sen kummemmin ole niihin perehtynyt, ajattelin vain että kelpaavat, kun kerran tuolla valmiiksi ovat! Ja lattian väriä en itse asiassa ole valinnut, sanoin vain remppamiehelle, että käyttää mahdollisimman samaa sävyä kuin lattioissa jo ennestään oli. Eli itselleni tyypilliseen tapaan suurin linjoin mentiin. Onneksi tuli hyvä!

   Poista