perjantai 17. heinäkuuta 2015

Reissuriippuvaisten seuraavat suunnitelmat

Reissulasseperhe on jälleen valmiina lähtöön. Reilun viikon kuluttua olemme keskellä pakkausrumbaa, kun miehen viimeisen lomaviikon maanantaina lennähdämme kohti Espanjan aurinkoa. Viiden päivän loma Barcelonassa odottaa meitä ja ensimmäistä kertaa pääsemme tutustumaan kyseiseen kaupunkiin. Hyvää lupaa se, että en ole vielä koskaan keneltäkään kuullut kaupungista kuin positiivisia kokemuksia ja arvioita. Ja on meillä tärkeä tehtäväkin hoidettavana. Koululaiselle pitäisi löytää koululaisen vaatteita ja mahdollisesti myös reppu matkalta. Koululainen itse haluaa vain Messin kuvalla varustetun penaalin. Futarit. 


Kuva: täältä

Kun tulemme kotiin, menee mies seuraavalla viikolla takaisin töihin ja arki alkaa hiipiä takaisin lomalaistalouteemme. Me lomailemme poikien kanssa vielä yhden kokonaisen viikon ja sen jälkeen onkin koulun alkaminen jo lähellä. Tuolla viikolla kuopus menee heti maanantaina harjoittelemaan päiväkotieloa ja oloa pitkän loman jälkeen ja me esikoisen kanssa hoidamme viimeisen koulunaloitusvalmistelut kuntoon, käymme muun muassa silmälääkärillä ja allergialääkärillä. Keskiviikko on sitten se päivä, kun koulu alkaa. 

Tänä vuonna syyslomaa on tiedossa kokonainen viikko. Olemme pohtineet miehen kanssa onnistuisiko hänen pitää yksi päivä vapaata niin, että saisimme lomaan ujutettua pitkän viikonlopun jossain päin Eurooppaa, lasten kanssa toki. Vaihtoehtoina on mielessä käynyt niin Pariisia, Rooma kuin Köpistäkin, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty eikä lentoja varattu. Toisaalta niin halvat lennot kuin esimerkiksi Norwegianilla tällä hetkellä on Kööpenhaminaan, varmasti varataan pian loppuun. Meidän porukalta menopaluut maksaisivat yhteensä 300 euroa. Syyslomalle on mustana hevosena tullut mukaan vaihtoehto, jossa minä poikien kanssa lentäisin vanhempieni luokse Espanjaan lomailemaan. Tämä riippuu monesta seikasta, kuten menevätkö he ylipäätään sinne, milloin ja minkäkokoiseen asuntoon, mutta onpahan tullut mahdollisuutena mukaan. Kiinnostavana sellaisena, onhan niissä maisemissa vietetty loma jos toinenkin lapsena.

Ensi hiihtolomalla otamme sitten itseämme niskasta kiinni ja lennämme lähemmäs puoli vuorokautta kera ipanoiden. Viime aikoina he ovat tulleet monella tapaa niin paljon isommiksi ja mitään ylimääräisiä vauvoille tai taaperoille oleellisia tavaroita ei enää mukaan tarvita. Päätin siis luopua periaatteestani olla lentämättä lasten kanssa kaukolentoja siinä pelossa, että joudun viihdyttämään heitä koko lennon ajan. Olemmehan me tähän saakka lentäneet Dubaihinkin ongelmitta ja esikoinen kanssamme Washingtoniin, joten eiköhän vähän pidempikin matka mene. Ja jos ei mene, niin onpahan kokeiltu. 

Lähdemme siis talvilomalla Thaimaahan ja siellä Krabille. Nyt koulun alkamisen myötä lähdemme matkaan esikoisen loma-aikana ja otimme ihan puhtaasti Finnmatkojen pakettimatkan. Hotellista kyselin ensin kokemuksia ja hyviä sellaisia saatuani uskalsin varata. Hotellimme on siis Anantara Si Kao Resort & Spa, joka lupaa tarjota "rentoa ylellisyyttä perheille Thaimaan koskemattomassa osassa". Toivottavasti se tosiaan on hyvä ja rauhallinen, vaikka siellä Bamse luonnollisesti onkin. Aiomme viettää viikon ihan puhtaasti rentoutuen uima-altaalla ja rannalla ja ottaa myös puolihoidon hotellista. Sen enempää suunnitelmia ei vielä ole tehty, koska matka tosiaan koittaa vasta ensi helmikuulla. 
Kesät tulevat tästä eteenpäin toivottavasti kulumaan kesäpaikallamme. Toivottavasti siksi, että emmehän ole vielä päässeet sinne lainkaan emmekä siis tiedä millaisiksi oleskelu ja käytännöt muodostuvat. Ensi kesänä lähdemme kuitenkin viettämään äitini syntymäpäiviä risteilemällä Välimerelle. Reittiä vielä arvotaan pitäisikö sen olla läntinen vai itäinen, mutta ajattelimme käyttää samaa varustamoa kuin viimeksi. Muutamia toiveita on itse kullakin lähtijällä, kun joku ei halua Turkin puolelle lainkaan (minä) tai haluaa nähdä Venetsian (taas minä). Nyt kun lähtöön on vuosi aikaa, tulevat matkan varattaviksi ja sen vuoksi kannattaisi toimia suhteellisen ripeästi hyvän matkan ja hytin saadakseen. Näin lapsiperheelle tuollainen loma on kyllä helpoista helpoin. Tavarat ovat lähellä hytissä kaiken aikaa, lapset saavat puljata uima-altaissa sydämensä kyllyydestä ja ruokaa on jatkuvasti tarjolla, sen kun vain menee hakemaan. Samaan aikaan tykkään siitä, että illalliselle pukeudutaan paremmin ja kaikenlainen lapsiperhehärdelli loistaa poissaolollaan. Aina on uusi kaupunki edessä, kun aamulla herää, ja nähtävyyksiä pääsee katselemaan helposti. Ja jos ei jaksa, voi jäädä laivalle hengailemaan. Palaan asiaan, kunhan reitti on päätetty ja matka varattu. 


Thaimaan ja risteilyn kuvat: www.finnmatkat.fi


2 kommenttia:

 1. Ihania matkasuunnitelmia teillä. Suunnittelu ja matkan odotus onkin lisämauste :)
  Barcelonaa minäkin suosittelen. Kaupunki- ja rantakohde samassa, mikä sen kätevämpää.
  Itse olen lähdössä joulunaikaan Krabille ja Koh Lantalle. Matkassa olen kaksi ja puoli viikkoa. Pitkä ja pimeä syksy ei haittaa, kun on aurinkoa odotettavissa.
  Mukavaa loppulomaa teille, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkan odottaminen on ainakin puolet matkan ihanuudesta. :) Kiva kuulla, että Barcelona saa sieltäkin suositukset, meillä on lähtö ylihuomenna.

   Poista