torstai 9. heinäkuuta 2015

Baby steps

Sopparin mukaan ensi viikon keskiviikkona pitäisi kesäkodilla viimeistään olla valmista. Viikko sitten olisin sanonut, että eipä uneksita turhia, mutta nyt näyttää ihan lupaavalta. Mies on viettänyt tämän viikon poikien kanssa lomaillen ja Fasu-aamaisen, eläinmuseon ja leffan ohella ehtinyt myös kurkkaamaan miten hommat etenevät. Ja hyvinhän ne!

Kaikki sellaiset seinät, jotka eivät ole hyväkuntoisia ja siistejä, on paneloitu. Tarkoittaa sitä, että osa seinistä on selvästi purkumateriaalista tehtyjä ja kunnollisten lautojen sijaan on käytetty pieniä laudanpätkiä, rimoja sun muita. Näistä ei maalaamallakaan olisi tullut kovin kauniita, joten ne on peitetty paneloimalla. Sama homma keittiön katon osalta. Kaikki mahdollinen on toki maalattu, mutta kyllä näitä paneeliseiniäkin löytyy. Väri tulee vielä vaihtumaan puunsävystä valkoiseksi. 


Vierashuoneesta löytyy kaikkia kolmea versiota, niin maalattua lautaseinää, paneelia kuin hirsiseinääkin. Viimeksi mainittua jää siis näkyviin. Sähkömies on käynyt tekemässä alustavat hommat ja tulee vielä viimeistelemään. Olohuoneen lattiakin on vihdoin ja viimein saatu muovin alta näkyviin ja se on kaikista lattioista kenties parhaimmassa kunnossa. 


Ja keittiö rakentuu. Mies oli päässyt puheisiin myös putkimiehen kanssa ja käynyt varmistamassa lämminvesivaraajan paikan sekä hanan kohdan. Hella odottaa pääsyä altaan vasemmalle puolelle. 


Jos aikataulu pitää kutinsa ja homma on ensi viikolla paketissa, lähdemme heti ensi viikon sunnuntaina talolle tekemään siivousta ja laittelemaan paikkoja kuntoon. Lauantaina meillä on vielä kahdet juhlat, mutta sen jälkeen viikon verran aikaa asettua taloksi. Sen jälkeen kutsuu Barcelona ja vaikka elokuu sieltä tultuamme jo kolkutteleekin ovella, on kesää vielä paljon  jäljellä. Ja se tarkoittaa viikonloppuja omalla kesäpaikalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti