lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kuopuksen kirjoituspöytä ja Batman-fanin uusi taulu

Muistatteko viime kesänä mummolan navetanvintiltä löytämäni pienen valkoisen pöydän. Vajaan vuoden se on nyt odottanut varastossa sitä, että ehtisimme sen kunnostaa ja nyt aika on vihdoin tullut. Odottelimme ihan tarkoituksella kesää ja lomaa, parvekkeella kun on näppärä hoitaa kaikki vanhan maalin poistot, hiomiset ja maalaukset. Vuosien käyttämättättömyyden jäljiltä pöytä oli hyvinkin kulunutta mallia.


Poistimme vanhan maalin ensin ihan raaputtamalla ja se lähtikin esimerkiksi pöydän jaloista isoina suikaleina. Kansi oli tiukemmassa ja samaan syssyyn loppui myös minun kärsivällisyyteni, suurten linjojen ihmistyyppi ei jaksa näpertää puolen sentin kokoisia länttejä kerrallaan paljaiksi. Niinpä mies hoiti loput ja kansikin saatiin maalauskuntoon hiomakoneen avustuksella. Sitten vaan maalia pintaan, Tikkurilan Helmi-kalustemaali sävytettynä värilastun sävyyn "Paperi" oli valintamme tälläkin kertaa. Ja kylläpä pöydästä tulikin kiva! Kelpaa kuopuksen piirrellä ja pitää omia tärkeitä tavaroitaan ikiomalla kirjoituspöydällään. 


Samalla tein vihdoin toisen ikuisuusprojektin valmiiksi. Viime vuonna Dubain Pottery Barn Kidsistä ostetun Batman-palapelin kehystämistä mietimme jo silloin, mutta niin se vain on jäänyt tekemättä. Nyt pakkasin ipanat autoon, hurautimme Ikeaan hakemaan jättimäisen metrin mittaisen kehyksen ja taas takaisin kotiin askartelemaan. Kuopus kokosi palapelin valmiiksi ja minä asettelin palat teippiä käyttäen paikoilleen. Hyvä tuli, vaikka onhan tuo todella iso ja näyttävä katseenvangitsija. Paikka on vielä vähän hakusessa, mutta olkoon nyt tuossa kirjakaapin päällä toistaiseksi. 
Kesäpaikan vintiltä ja vajasta olen muuten tänä kesänä pelastanut aarteen jos toisenkin. Ei nämä meidän huonekalujen kunnostusurakat siis suinkaan tähän lopu, etenkin kun molemmat tykkäämme näistä hommista. Odottamassa on pari seinähyllyä, vanhoja pöytiä ja kellarista löytynyt upea puinen vitriini. Työnjako on myös toimiva, minä poistan maalit, hion ja maalaan isoilta pinnoilta ja mies viimeistelee kaikki työvaiheet pikkutarkasti. Nyt ensimmäisenä otettiin kuitenkin työn alle keittiön tuolit, joiden musta maali on kulunut rumasti. Pikkupojatkin pääsivät hommiin.


Itsehän istun nyt jo tässä keittiössä kahvilla poikien lähdettyä isänsä kanssa ulos. Meni nimittäin näpertämiseksi.  


9 kommenttia:

 1. Eikö hiomapöly tipahtele parvekkeella ritilöiden väliin? Ja mitä ihmettä tuossa kuvassa tapahtuu, jossa pojat on tuolin kanssa? Onko siinä alla suoraan karvalankamatto :D

  Minä hioin syöttötuolin, enkä voinut tehdä sitä lainkaan parvekkeella, vaikka alla oli vanha lakana. Pölyä tarttui kuitenkin lasituksiin ja lasisiin parvekaiteisiin ja tietysti kalusteisiin. Sisällä hommaa tein vain kylpyhuoneessa ja sieltäkin vein kaikki tekstiilit ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipahtelee tietysti. Sen vuoksi terassi on tehty osista, jotka saa nostettua ylös ja näin alta imuroitua näppärästi. Ja kyllä, pojat tekevät hommaa maton päällä. Mustan maalin suikaleet lähtivät siitäkin imurilla ongelmitta. Minä teen tuota vanhan maalin poistoa kaikkein mieluiten parvekkeella, jossa on kylppäriä mukavampi työskennellä eikä hiomapölyä tarvitse miettiä. Siinä vaiheessa kun sen aika tulee, siirrytään meilläkin kylppäriin, josta on pyyhkeet yms. otettu pois. Pölyä lentää tosiaan joka paikkaan, mies sai suihkutella puolet kylppäristä puhtaaksi hiomapölystä.

   Poista
  2. Tarkennus vielä, eli vanhan maalin poistan lastan avulla ja se lähtee aika isoina suikaleina. Varsinaista pölyä tulee aika vähän.

   Poista
  3. Pitääkin tutkia nouseeko meidänkin ritilä jotenkin näppärästi ylös. Näyttää tosi yhtenäiseltä.

   Poista
  4. Mutta pöytä on ihana ja lopputulos näyttää tosi hyvältä!

   Poista
  5. Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen. :) Niin ja meidän parvekelaudoitus on tosiaan tehty kolmesta palasesta, jotka saa ruuvaamalla irti betonilattiasta ja siten lattian imuroitua.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tulipas pöydästä hieno!! :)

  Huomio kiinnittyi tuohon lastenhuoneen seinäväriin, vaikuttaa tosi kivalta ja raikkaalta. Täällä on mietinnässä uuden lastenhuoneen sisustus ja täällä blogissa on aina ollut tosi kivoja kuvia lastenhuoneista, niistä saa kivoja ideoita :)

  Satutko muistamaan tuota seinämaalin värikoodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on omasta mielestänikin todella onnistunut, vihertää mukavasti erotuksena esikoisen selkeän sinisestä seinäväristä. Tuo kuopuksen sävy on Tikkurilan värikarttojen "Maininki".

   Poista