perjantai 12. kesäkuuta 2015

Uutta kuopuksen huoneeseen

Teimme pienen huonekaluvaihdon kuopuksen huoneessa. Vanha iso valkoinen senkki lähti kesäpaikkaan, jossa sitä tarvitaan astioiden säilyttämiseen. Kuopus puolestaan sai huoneeseensa paremmin mahtuvan pienemmän säilytyskalusteen, vanhan liinavaatekaapin kätkemään kirjoja ja leluja. 


Olisikohan tämän jotan 50-luvun jälkeistä tuotantoa? Meillä oli ensin ajatuksissa tuoda ihan erilainen kaappi kesäpaikasta tänne, mutta lähdettyämme miehen kanssa sitä siirtämään, huomasimme huonekalun olevan täydellistä kunnostusta vailla. Kansi jäi nimittäin kantajien käsiin. Suunnitelma vaihtui siis lennossa, mutta hyvin tämä ruskeakin kaluste huoneeseen sopii. 


Karsin valtavat määrät vauva- ja taaperoajan kirjoja pois, ne myydään sitten kun ehditään seuraaville lukijoille. Rakkaimmat säästin toki, ne joita on luettu niin paljon, että osaan esimerkiksi Hauvan iltapuuhat ikuisesti ulkoa. Nyt kirjoja on taas maltillisesti ja myös dvd-leffat sekä vähän leluja ja piirustustarvikkeita saatiin mahtumaan kaappiin. Lelut aiheuttavat kyllä hieman harmaita hiuksia, kun mistään ei voisi luopua ja roskatkin hyvästellään haikeudella. Laskettuani lapsen pikkuautoja olevan päälle sata totesin, että osan on pakko lähteä eteenpäin. Ja kun esikoinen on dumpannut käytännössä kaikki lelut huoneestaan veljelleen nyt, kun koululainen leikkii ilmeisesti vain legoilla, on tavaraa tässä huoneessa enemmän kuin tarpeeksi.


Todennäköisesti huoneessa tullaan vaihtamaan kalusteiden paikkoja, sillä myös tämä nojatuoli pitäisi saada mahdutettua mukaan. Sitten molemmilla pojilla on huoneissaan sängyt, työpöydät, kirjakaapit sekä nojatuolit. 


Olin ajatellut kuopuksen työpöytää tuohon seinähyllykön alle, mies on sen lomallaan aikonut kunnostaa ja maalata. Toisaalta nojatuolikin sopisi kivasti huoneen nurkkaan, jolloin pöydälle pitäisi keksiä jokin muu paikka. Katsotaan ja kokeillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti