sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Puutarhan kesä

Meidän kesäpaikkamme puutarhassa oli viime viikolla aivan mielettömän kaunis salainen puutarha -fiilis.Omena- ja luumupuut kukkivat valkoisena merenä, raparperi puskee ylös maasta karviaispensaiden keskellä ja pitkäksi venähtänyt ruoho viimeisteli tunnelman.Kuistin seinustalla on unikkopenkki ja porraspielessä näyttää kasvavan toivottavasti monivuotisia tulppaaneja ja narsisseja jonkin sinisen kukan kera. Kaikkia en todellakaan edes tunnista, kuten alimman kukkakuvan keltaisia ja punaisia kasveja. Voikukat rehottavat kaikkialla.
Valitettavasti emme tänä alkukesänä vielä ehdi nauttia pihan kauneudesta, sillä talon remontti on juuri alkanut ja pääsemme vasta heinäkuun puolella viettämään siellä enemmän aikaa.Tänään kävimme viemässä talolle sohvan, hellan ja keittiön. 


Salaisesta puutarhasta oli siirrytty ihan rehelliseen viidakkoon, nurmikko on pakko leikata juhannuksena. Omenapuut ovat kukkimisensa kukkineet, unikot olivat vielä punaisessa loistosssaan ja koiranputkea puski joka suunnasta. Ja sireenit, valkoisena ja violettina, ovat ihan pian täydessä kukassa. 


Toin tuliaisia.2 kommenttia:

 1. Voi mikä ihanuus sua odottaa. Tuo tunne on mahtava, kun saa tutkia ja arvuutella mitä kaikkea luontoäiti puskeekaan sieltä mullasta. Muistan tuon tunteen ,kun muutama vuosi sitten muutin omakotitaloon täällä Helsingissä (kerrostalossa aina asuneena) ja ensimmäinen kevät meni vaan ihmetellessä ja ihastellessa. Minusta näyttäisi, että nuo miettimäsi kukat voisivat olla esikoita.
  Ihanaa kesää, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä tuntuu, että tontti on tarpeeksi iso, mutta ei liian suuri. Ja eilen siellä käydessäni löysin taas pari uutta kukkaa, jotka kasvoivat saunan luona. Esikko laitettu korvan taakse, olen itse niin onneton hortonomi, että suurin osa jää tunnistamatta.

   Poista