lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannusaattona

Tämä juhannus kului kyllä kesätalolla, tosin ei ihan niissä merkeissä kuin seuraavat vuodet toivottavasti menevät. Silti, kyllä siellä on kaunista tähän aikaan, kun sireenit ovat kukassa ja kaikki on vihreää, vehreää ja suojaisaa. Olkoonkin, että nurmikkoon tarvitaan tässä vaiheessa jo viikate.
Ohjelmassa oli niin keittiön kasaamista kuin sähköpistokkeiden ja katkaisijoiden paikkojen merkkaamista. Vanhempani tulivat ensimmäistä kertaa katsomaan taloa ja miehen ja isäni kootessa keittiön runkoja, tekaisi äitini poikien kanssa perunamaan pihan kulmalle. Kaupunkilaislapset ihmettelivät myös kastematoa ja koppakuoriaista, imeskelivät ruohonkorsia ja kurkkivat vanhan kompostin muurahaisyhdyskuntaa. Kyllä maalla on ihmeellistä.


Töiden lomassa ehdittiin toki kattaa päiväkahvit ulos pihalle.

Remontti on nyt siinä vaiheessa, kun lähes kaikki on purettu, sähkömiehen ja putkarin kanssa palaveerattu ja erilaisia sisämaalaus- ja panelointivaihtoehtoja mietitty. Huonokuntoista hirttä ja sekalaista lautaa olevat seinät päätimme paneloida kuultovalkoisella puupaneelilla, mutta kaikki muut seinät ja katot maalataan. Poikien kesäloma on nyt siis alkanut ja myös minulla on seuraavat kaksi viikkoa vapautta tiedossa. Tänään suuntaamme kohti länsinaapuria, kun päätimme miehen kanssa viedä pojat Gröna Lundiin huvittelemaan. Tiedossa on siis ehta lapsiperhe-elämys, risteily Silja Linen sinivalkoisilla laivoilla. Sen jälkeen kuullaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti