torstai 19. maaliskuuta 2015

Pikkukundit pukeutuu kevääseen

Nyt kun kevätauringon säteiden myötä jo aikaisemmassa postauksessa mainittu siivousmania on kukkeimmillaan, kannattaa se valjastaa kaikkeen mahdolliseen ennen puhdin lopahtamista. Vatsatauti aiheutti pienen takapakin, mutta täällä on kuulkaa tähän mennessä kaapit taas järjestetty, vaatteista pienet viikattu pois ja lasten leluja karsittu kunnon kädellä kierrätykseen eteenpäin. Siivooja jynssäsi kurahuoneen, eli entisen kylpyhuoneen, joka kevätsään myötä on muuttunut hiekkaisten ja rapaisten ulkovaatteiden säilytyspaikaksi ja minä pakotin koko perheen eräänä iltana varastokopille hakemaan muun muassa uutta palasta kirjahyllyyn. Jääkiekkomailat ja sukset on laitettu odottamaan ensi talvea, välikausivaatteet nimikoitu ja enää pitäisi jaksaa pestä jääkaappi ja uuni sun muita tällaisia tylsempiä hommia. No äkkiäkös sitä, rätti käteen ja toimeksi. Etenkin, kun vatsatauti on vuorostaan kuopuksessa, jonka hain päiväkodista kuumeisena kotiin. Että aikaa on. 

Mutta niistä vaatteista puheenollen. Kevään jälkeen tulee äkkiä kesä ja siihen on hyvä olla varautunut. Kevät-kesämallistot tupsahtelevat kauppoihin ja lastenvaatteiden osalta olen nettikauppoja selaillessani löytänyt vaikka ja mitä ihanaa. Päätin kuitenkin olla viisas, pyysin miestä ottamaan poikien yläkaapeista kaikki vaatejemmat alas ja hain itse varastosta esikoiselta kuopusta varten säästöön pakatut vaatteet läpikäytäviksi. Ajattelin, että katsotaan mitä meillä jo on, että tiedän sitten mitä uutta tarvitsee hankkia. 


Tuota tuota. Esikoisella on kesää odottamassa esimerkiksi kahdeksat kaupunkishortsit ja viisitoista t-paitaa. Kuopuksella on viisi välikausitakkia haalarin lisäksi. Että juu, onpa hyvä kun kävin jemmavarastot läpi ennen uusien vaatteiden hankkimista. Vilénin Sulo oli näemmä muistamattaan taas vähän varautunut. 

Tämän myötä ostoslistalle päätyi vain muutamia tarpeellisia vaatekappaleita. Molemmat pojat tarvitsevat collegeshortseja pihaleikkeihin ja niitä tulee taatusti jossain vaiheessa Hennesille myyntiin. Hankitaan niitä sitten siinä vaiheessa. Näiden lisäksi tein muutaman täsmäiskun vakiokauppoihin ja tilasin niitä tarpeellisia. Babyshop, Alex&Alexa sekä Village Kids ovat paitsi hyviksi ja nopeiksi toimittajiksi todettuja, myös luotettavia ostospaikkoja. Mutta mitä se postipoika sitten ovellemme kiikutti? 

Mies tilasi Hennesiltä uusia farkkuja ja minä laitoin tilaukseen mukaan harmaat twillihousut esikoiselle. Hän ei yhäkään tykkää farkuista ja käyttää vain Popin joustavia pöksyjä ilman valitusta. Kokeillaan, jos nämä Hennesin kangasversiot kelpaisivat myös. 


Oikeastaan pojilta uupuu vain parempia, siistimpiä paitoja. Ralph Laurenin lyhyt- ja pitkähihaiset pikeet ovat vaatekaappien peruspilareita mitä tulee lapsiin ja mieheenkin ja minun mieleeni ne ovat myös. Niistä saa siistin asun kaikkialle kaupunkihengailusta kyläilyyn tai kaverisynttäreille riippuen siitä laittaako paidan kaveriksi ihan farkut tai vetäiseekö päälle siistin neuletakin tai slipoverin. Lyhythihaiset ovat kesällä ihan ykkösvaatteita, kun lähdetään kotipihaa kauemmas. 

Esikoisella ei ollut jemmassa odottamassa kuin yksi valkoinen lyhythihainen pikee, joten hän sai sekä sinisen että turkoosin lyhyillä hihoilla sekä valkoisen tummansinisomisteisen pitkillä hihoilla.  Housukuvassa näkyvä Wimbledon-t-paita oli hauska ja bongasin sen jostain alekorista muutamilla euroilla. Mukaan tilaukseen siis myös se, onpahan sitten se kuudestoistakin t-paita hankittuna..
Ylin neuletakki on Mayoralin uutta mallistoa ja sitä en voinut jättää kauppaan. Tilasin reilun koon, sillä merkin mitoitus on pientä. Samoin Gantin tummanisininen ja RL:n harmaa neulepaitaa saadaan ottaa heti käyttöön, mutta menevät kyllä pitkään. Muutama laadukas neulepaita riittää ja näistä on esikoisen vaatekaapissa iloa pitkään. Käyvät varmasti myös lämmikkeeksi koululaiselle, vaikka meidän tuleva koululainen ei vielä sen kummempia kommervenkkejä olekaan pukeutumisen suhteen esittänyt. Hän on sitä laatua, että kaikki käy. Lisäksi tiedän, että nämä kaikki vaatteet säilyvät pesuista ja pitämisestä huolimatta iskemättöminä kuopuksen käyttöön sitten aikaan, sen verran hyvää on laatu näissä.
Kuopukselle ei tarvittu kuin muutama paita, esikoisen jemmoista kun kaivoin hänen 4-vuotiaana käyttämiään pikeepaitoja muutamat jo esille. Valkoinen on aina hyvä ja klassinen valinta ja kaapista löytyy nyt veljen jäljiltä myös sininen sekä sinivalkoraidallinen pikee. Pitkähihaisen otin kuopukselle sinisenä, niitä ei meillä ollutkaan hänen käyttämässään koossa odottamassa. Sitten mentiin puhtaasti heräteostosten puolelle, mutta katsokaa nyt miten hienoja rusetteja Mini Rodinilta. Nämäkin ovat alekorin löytöä, toisessa robotteja ja toisessa pilkkuja. En ole aikaisemmin pahemmin välittänyt ruseteista pikkupojilla, mutta viimeisen vuoden aikana mieli on muuttunut. Ja pojat tykkäävät, joten win-win -tilanne siinä mielessä. Nämä ovat yhtä ja samaa kokoa, joten vaihdelkoot sujuvasti. Tai ketä minä yritän huijata, todennäköisesti ne tulevat tappelemaan tuosta robottirusetista niin, että joudun laittamaan sen kokonaan pois. Aina ei voi voittaa, mutta yritys on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti