torstai 5. maaliskuuta 2015

Hotellin valinnasta

Kiitos matkavinkeistä aikaisempaan postaukseen! Tyylillemme uskollisena kaikki aiemmat mietteet ovat ainakin kerran heittäneet häränpyllyä ja tällä hetkellä suunnitelma näyttää hyvin erilaiselta kuin aiemmin. 

Päätimme jättää kaukomatkat odottamaan ja unohtaa Thaimaan tältä erää. Viikko tuntui hieman naftilta ajalta matkustaa sinne etenkin, kun lentoaikataulut eivät menneet kovinkaan jouhevasti ja vaatisivat joko lisäyön Bangkokissa tai lähdön kentälle keskellä aamuyötä. Teneriffalta puolestaan löysimme hyvältä vaikuttavan hotellin, mutta syyslomahinnat ovat Kanarialle matkustettaessa melkoiset. Ei siis sinnekään näillä näkymin ainakaan.

Oikeastihan me kaikki haluaisimme sinne Dubaihin, minne sivumennen sanoen olisi ollut lähtö ensi viikolla. Miksi sitten edes miettiä muuta korvaavaa, mennään Lähi-Itään seuraavana hyvänä loma-ajankohtana. Tämä tarkoittaa seuraavaa talvilomaa/koulujen hiihtolomaa. Se oli helppo ja hyvä päätös, jääköön ylimääräinen matkakassa odottamaan reissua ensi vuoden helmikuussa tuonne meidän kaikkien sydämet vieneeseen kohteeseen.

Mitä sitten syyslomalla, jos ei kerran pidempää matkaa? Ajateltiin heittää peliin mukaan lapsiperheklassikko, risteily Tukholmaan. Päästään vähän irti normaalikuvioista lomatunnelmaan, minä kun todennäköisesti lomailen poikien kanssa koko viikon tuolloin. Näin miehenkään ei tarvitse säästää kesälomastaan kuin päivä tai pari ja Tukholma nyt on aina ihana kaupunki. Lisäplussaa tulee siitä, että matkaan pääsee pienelläkin budjetilla. Mietimme myös, jos olisimme yön hotellissa ja pidentäisimme näin kaupungissa viettämäämme aikaa. Tämä selvä ja sovittu.

Luulitteko jo, että oltaisiin tosiaan syyslomaan asti kotimaisemissa? No ei tietenkään, muutaman päivän matka tehdään kyllä. Mitä sitten tehdä kohdevalinnan suhteen, kun jalan realiteetit pitää ottaa huomioon, mutta pelkälle rantalomalle ei haluttaisi. Plussaa olisi saada edulliset lennot kohteeseen ja hotelli myös inhimilliseen hintaan. Miten yhdistää uiminen kaupunkihengailuun? Menemällä Barcelonaan.

Norwegian lentää (jos ja toivottavasti kun lentää vielä kesälläkin) edullisin hinnoin kaupunkiin ja hotellien osalta löytyy mistä valita. Juttelimme, että ottamalla hotellin uima-altaalla voisimme yhdistää kahden lomailumuodon parhaat puolet. Pojat pääsisivät polskimaan ja minä lepuuttamaan jalkaani, saisimme käydä katsomassa nähtävyyksiä ja minä ostoksille. Katsoimme hotellin sijainnin niin, että se olisi mahdollisimman keskeisellä paikalla Placa de Catalunya -aukion tienoilla, metroaseman vieressä. Näin voisimme taittaa pidemmät etäisyydet helposti metrolla ja kävellä vain maltillisesti jalan antamissa puitteissa. Olemme ajatelleet viipyä neljä yötä matkalla, se tuntuu aika kivalta ajalta. 

Sitten pitäisi enää valita se hotelli. Olen saanut rajattua vaihtoehdot kolmeen, kaikissa on kahluuallasta isompi uima-allas ja kaikki ovat ihan La Ramblan vieressä. Mutta mikä näistä kolmesta? Oletko sinä ollut jossain näistä yötä, osaatko suositella?

NH Barcelona Calderon sijaitsee pari korttelia pohjoiseen Placa de Catalunyalta ja on ihan perussiisti ketjuhotelli isolla kattouima-altaalla ja aurinkotuolialueella. 


Kuvat: hotels.com

Condes de Barcelona puolestaan on saanut paljon kehuja ympäri internetiä, mutta allas on selvästi pienempi. Sijainti äskeistä ylempänä kartalla, mutta kaunis sisustus huoneissa. 


Kuvat: lastminute.com

Catalonia Ramblas sijaitsee nimensä mukaisesti juuri toivomallamme alueella, uima-allas on reilu ja aurinkotuoleja riittää. Huoneet ovat myös hyvin kauniit ja tilavat neljälle. Uima-altaan sijainti ei ole yhtä hyvä kuin kahdessa muussa vaihtoehdossa, joissa se sijaitsi katolla huikein näkymin. 


Kuvat: hotels.com

Näistä pitäisi sitten valita ellei jollain ole ehdottaa täydellistä mustaa hevosta. Hinnoiltaan ovat aika lailla samaa luokkaa, se ei ole valintaa ohjaava seikka. Kaikki vinkit otetaankin nyt vastaan kiitollisuudella, emme ole koskaan Barcelonassa vielä käyneet!


6 kommenttia:

 1. Itse en ole ollut noissa hotelleissa, mutta selvittelisin tarkasti ko. hotellien arvioita eri lähteistä ja etenkin sitä millaisiksi lapsiperheet ovat kokeneet nuo hotellit ja toisaalta miten muut matkaajat ovat nähneet lasten olemisen hotelleissa. Oma kokemus kun on, että monissa noissa altaallisissa kaupunkihotelleissa on allasalueet tarkoitettu lähinnä rauhalliseen oleskeluun eikä tuntikausia jatkuva lasten ääneskäskin läträäminen ja pulikointi ole erityisen toivottua. On kurjaa muille jos pienen allasalueen valtaa joku metelöivä seurue ja toisaaalta kiusallista itselle jos joutuu koko ajan hillitsemään lapsia ja tuntee olevansa häiriöksi, siispä kiinnittäisin erityistä huomiota lapsiystävällisyyteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kaikki Tripadvisorissa lapsiperheille sopiviksi rankattuja ja arvosteluja on luettu ahkerasti. Olen samaa mieltä kanssasi siinä, että yhden metelöivän seurueen tulo monesti häiritsee rauhallista oleskelua toivovia, kuten juuri meitä. Jos olet lueskellut aikaisempia postauksiani esimerkiksi Mallorcan-lomalta tiedät, että inhoamme hirveää härdelliä allasalueilla. Parasta on, jos saa rauhassa lukea kirjaa samalla, kun lapset pulikoivat. Eli ei huolta. :)

   Poista
 2. Olin viime syyskuussa tuolla NH Calderonissa. Kuten sanoit, perussiisti hotelli, omassa tapauksessani tämä oli valittu työkonferenssin majoituspaikaksi. Sijainti on erinomainen ja aamiainen hyvä. Uima-altaalta on hienot näkymät, mutta aurinkotuoleja on hyvin vähän ja tuntuivat olevan kovasti varattuja. Itse en käynyt uimassa, mutta kädellä kokeilemalla altaan vesi oli kylmää. Lapsiperheitä ei juuri näkynyt, mutta kaipa hotelli soveltuu lapsillekin siinä kuin moni muukin kaupunkihotelli. Rauhallinen siis oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Sijainniltaan tuo olisi kyllä ihan ykkösvalinta.

   Poista
 3. Olemme joskus olleet Catalonia Ramblasissa. Kiva siisti hotelli, hyvä sijainti ja hyvä aamupala. Uima-allas on kyllä pieni niin kuin noissa keskustahotelleissa aina, mutta muuten ok. Barcelonan rannat taas ovat niin kivoja, että viihdyimme sitten siellä. Barcelonan matkavinkkejäkin löytyy tarvittaessa, ollaan oltu siellä lasten kanssa neljästi :) Mabeline

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Tuo uima-allas on toiveena lähinnä sen vuoksi, että lapset kovasti haluaisivat Dubain peruuntumisen vuoksi uimalomalle, mutta me vanhemmat preferoidaan kyllä kaupunkireissua. Tässä pääsisivät vähän pulikoimaan, eiköhän tuo riitä noille kahdelle ihan hyvin. Mutta tosiaan, kiva kuulla että tämä hotelli olisi ihan toimiva lapsiperheelle ja kysyn ehdottomasti lisää vinkkejä sinulta sitten, kun ollaan saatu matkapäivät päätettyä. :)

   Poista