tiistai 11. heinäkuuta 2017

Tätä et ehkä tiennyt minusta

Aina välillä eri blogeista saa lukea kirjoittajiensa koostamia listoja omista erityispiirteistä, hassuista tavoista tai yllättävistä faktoista. Seuraavassa viisitoista asiaa minusta, joita et ehkä ennen tätä tiennyt. 


1. Olen voittanut tietokilpailun mummoni kanssa. Kyseessä oli Tampereen kylpylässä 90-luvun puolivälissä järjestetty iltaohjelma, olimme kylpylässä lomailemassa äitini, siskoni ja äidinäidin kanssa. Palkinnoksi saimme kuvamme johonkin mainosmateriaaliin ja sata markkaa maksavan kylpyhoidon. Olen muuten myös turhan tiedon mestari. Kysy mikä tahansa nippelitieto esimerkiksi Helsingissä pidetyistä yleisurheilun MM-kilpailuista vuodelta 2005 tai Euroopan kuninkaallisten sukulaissuhteista, täältä pesee. 

2. Lukioikäisenä olin varma, että otan tatuoinnin tultuani täysi-ikäiseksi. Omaperäinen suunnitelmani oli ottaa aurinko nilkkaan ja halusin myös napakorun. Nyt olen iloinen, että en koskaan mennyt neulan alle. Se ei ole minun juttuni. 

3. Vaikka pidän kotini siistinä ja järjestyksessä kaappeja ja papereiden mapitusta myöten, on minulla yksi pimeä piste kaikessa pedanttisuudessani. Oma vaatekaappini on todellinen musta aukko, jota en saa pidettyä järjestyksessä. Samasta syystä käytän noin kolmasosaa vaatteistani, sillä en löydä niitä kaappien perukoilta. Fiksumpi vaatesäilytysjärjestelmä varmasti auttaisi asiassa, mutta on tämä myös suurelta osin omaa saamattomuuttani. 

4. Olen kerran tehnyt nettitestin, joka kertoo henkilön henkisen iän. Sain tulokseksi 49 vuotta ja olen sitä mieltä, että pitänee hyvin paikkansa. Jo pienenä halusin olla aikuinen ja odotin sitä aikaa, kun saisin asua Helsingissä ja elää itsenäistä elämää. Olen siis syntymävanha. Lisäksi minulla on sivistynyt huumorintaju, joka mieheni mielestä tarkoittaa samaa kuin ei huumorintajua. 

5. Olen penkkiurheilijoiden ykköskastia. Kaikki muu menee paitsi jääkiekko ja futiksesta katson ainoasstaan arvokisat. Suosikkilajini on ampumahiihto ja parhaillaan tätä kirjoittaessani katson suunnistuksen MM-kisoja toisella silmällä. 


6. Englantilainen kulttuuri on lähellä sydäntäni. Tämä ei rajoitu vain brittidekkareihin luettuina tai televisiosta katsottuna, vaan haaveilen bussi- ja junareissusta ympäri maata. Liikkuisin pikkukylästä toiseen ja asuisin pubien yläkerroissa tai pienissä majataloissa. Koleaa, kosteaa, kylmää ja ah niin romanttista. Tuli vain takkaan ja "a nice cup of tea" ulottuville. Jos saisin muuttaa minne vain ulkomaille, muuttaisin Englantiin tai Tukholmaan.

7. Minusta piti tulla asianajaja ja pyrinkin kahdesti Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Jos olisin todella pysähtynyt miettimään mitä haluan tehdä ja missä olen hyvä, olisin säästynyt parilta turhalta hakukerralta. Oikiksen pääsykoekirjat eivät oikeasti kiinnostaneet ja valmistautuminen verrattuna oman alani pääsykoekevääseen oli aivan eri maailmasta. Kun sitten tiesin mitä haluan opiskella luin niin, että pääsin ensimmäisellä yrittämällä Helsingin yliopistoon sisälle. Ala on marginaalinen ja meitä otettiin muistaakseni viisitoista opiskelijaa. Olen syystäkin itsestäni ylpeä.

8. Jos en asuisi täällä missä asumme, haluaisin asua kantakaupungissa, Käpylässä tai pohjoisemmassa Helsingissä. Pohdimme kuusi vuotta takaperin tosissamme muuttoa Pakilaan tai Paloheinään, mutta päätimme jäädä tänne. En pidä mahdottomana, että vielä jossain vaiheessa muuttaisimme lähemmäs keskustaa. Viimeistään sitten, kun pojat ovat isompia. 

9. En ymmärrä Monopolin logiikkaa. Tästä syystä pelaan poikien kanssa vain lasten versiota, joka on tylsä, mutta ymmärrettävämpi. Olen myös kuullut shakin säännöt lukemattomia kertoja. En muista edes miten nappulat alussa sijoitetaan laudalle.

10. Samaan aikaan olen kuitenkin hyvä lukemaan karttaa ja hahmottamaan minne pitää mennä ja mitä kautta sinne päästään. Hoidan uusiin kohteisiin navigoinnin yhdeksän kertaa kymmenestä paperisen kartan avulla ja katson ennen lähtöä reitin. En ymmärrä miten jotkut lähtevät matkaan pelkästään navigaattoriin luottaen ja ovat aivan kujalla siinä vaiheessa, kun tekniikka pettää. 


11. Syön onnellisena samoja ruokia niin kauan kunnes kyllästyn ja sen jälkeen en syö niitä lainkaan kuukausiin tai vuosiin. Minua ei haittaa syödä vaikka joka päivä tiettyjä ruoka-aineita ja olen hyvin urautunut ruokakaupassa kävijä. En koskaan tutki reseptejä ja mieti mitä voisimme syödä tai mitä uutta voisin valmistaa. 

12. Koululaisena kesäloma oli mielestäni turhan pitkä ja viimeistään elokuun alussa aloin odottaa koulun alkamista ja syksyä. Koulussa oli kivaa, siellä näki kavereita ja uudet vaatteet, kynät ja kumit kuuluivat asiaan. Meille myös ostettiin uudet reput joka syksy. En näin aikuisenakaan ole koskaan kokenut sitä kuuluisaa ahdistusta loman loppumisesta. Arki on kivaa ja syksy vuodenajoista parasta. 

13. Käytän villasukkia kesät talvet, oli sitten pakkaspäivä Suomessa tai kolmekymmentä astetta lomamatkalla etelässä. Seuraavaksi haaveilen reissusta Malediiveille ja pakkaan ehdottomasti sinnekin villasukkani mukaan. 

14. Olin ala-asteikäisenä heppapöpi. Vuorasin huoneeni ja pulpettini sisuksen hevoskuvilla ja luin kaikki kotikaupungin kirjastosta löytämäni hevosaiheiset tietokirjat ja romaanit. Nummelan ponitalli oli paras. Tiesin ratsastamisesta ja hevosista kaiken mitä tietää voi ottaen huomioon sen seikan, että en ole koskaan edes istunut hevosen selässä. Vähän pelottavan iso eläin ja allergia torppasivat haaveen tehokkaasti.

15. Olen sitä mieltä, että erilaiset onnellisen elämän oppaat ja self help -kirjat ovat täyttä huuhaata. Ja jos joku sanoo lukevansa paljon ja tarkentaa sen jälkeen keskittyvänsä juuri mainittuihin opuksiin, pyörittelen mielessäni silmiäni. Ne rinnastuvat mielessäni lähinnä Fbookissa nähtäviin itsestäänselvyyksiä julistaviin mietelauseisiin ja -kuviin.


Siinäpä ne, tuliko yllätyksiä?

12 kommenttia:

 1. Tämä oli hauska postaus! Hmmm... mitähän minä paljastaisin. Täytyypä pohtia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tätä pidemmän aikaa aina, kun tuli jotain mieleen.

   Poista
 2. Mielenkiintoista luettavaa aina tämmöiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat sellaisia pieniä faktoja, jotka ehkä tuovat kirjoittajaa lähemmäs lukijaa.

   Poista
 3. Olipa kiva ja mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
 4. Penkkiurheilu tuli ihan puskista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se yleensä kaikille tulee. :D Ja herättää hilpeyttä kaveripiirissä. :D

   Poista
 5. Todella kiva ja hauska postaus!

  VastaaPoista
 6. Tuli tämä ja kohta 11. mieleen päivän lehtijutusta. Oletko miettinyt niiden yhteyttä?
  Ehkä teillä ruoka on ylipäänsä aika pienessä roolissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että asiassa osin on perää. Ainakin niin, että ruoanlaitto ei ole lempipuuhaani, vaikka sitä joka päivä teen. Meillä kiertää muutaman kymmenen ruoan lista, jota pyöritän, sillä en tosiaan ole innokas kotikokki ja kokeilija. Kuitenkin ruokia syödään monipuolisesti, ainakin minä ja mies, jotka syömme kaikkea ja nautimme erikoisemmistakin ruoka-aineista. Niitä vain ei tule kotona tehtyä.

   Poista