tiistai 4. heinäkuuta 2017

Lomaviikko lasten kanssa

Olen vuosia aloittanut lasten kanssa kesäloman juhannukselta. Yhtä monena vuonna mies on liittynyt seuraamme viikkoa myöhemmin. Lasten ollessa pienempiä tämä kolmisin vietetty lomaviikko oli ajoittain pitkä, kun mukana oli esimerkiksi ehtymättömän energiset 2- ja 5-vuotiaat. Tänä vuonna mietin, että meillä ei ole koskaan ollut yhtä ihanaa, rentoa ja mukavaa yhteistä lomaviikkoa kuin nyt. 


Maanantaina lähdimme pitkästä aikaa puistoilemaan. Ajoimme Kaivariin ja menimme viettämään aikaa Meripuistoon. Minulla oli kirja mukanani ja parkkeerasin itseni puiden varjoon, pojat viihtyivät leikkipuistossa ainakin vielä molemmat. Homma viimeisteltiin Helsingin Jäätelötehtaan jätskeillä ennen kotiinlähtöä.
Tiistaina meidän oli tarkoitus viettää kotipäivää, poikien kenties olla kavereidensa kanssa ja minun tehdä kotihommia. Sen sijaan päädyimme haahuilemaan kaupungille. Tapasimme miehen puoliltapäivin lounaan merkeissä ja söimme sushia. Sen jälkeen lapset kävivät miehen työpaikalla ja syötin heidät viereisessä mäkkärissä ennen visiittiä Akateemiseen kirjakauppaan. 


Ostin erityisesti esikoiselle lomalukemista. Kepler 62 -sarja on tällä hetkellä koululaisen mielestä parasta mitä olla ja voi, joten on kiva että kirjat löytyvät omasta hyllystä. 


Keskiviikkona lähdimme matkaan heti aamiaisen jälkeen, sillä olimme sopineet yhteisestä päivästä ystäväperheen luona. Minä pääsisin sylittelemään kummipoikaa ja kahvittelemaan äitinsä kanssa, pojat puolestaan olemaan kavereiden kanssa. Tällaisia päiviä me vietimme äitiyslomilla ja ne olivat parhaita. Paljon elämää, ajoittain infernaalista meteliä ja ennen muuta seuraa. Ehdimme kotiin vasta alkuillasta, sen verran hyvin viihdyimme. 


Illalla syötiin kesän parhaita herkkuja. Kirsikoita, herneitä ja mansikoita kuluu nyt, kun niitä on taas saatavilla.


Torstaina olimme taas puistoilemassa, tällä kertaa reitti vei Töölöön ja Taivallahden leikkipuistoon yhdessä ystäväperheen kanssa. Ensin hengailua ulkona auringossa, siihen päälle jätskit ja vielä hetkeksi ystävien kotiin leikkimään. Oli kesäpäivä parhaimmillaan.


Kävin myös kirjastossa ja tällä kertaa lukemista tuli itseni ohella lainattua erityisesti kuopukselle. Molemmat pojat ovat lukeneet joka päivä nyt kesälomalla. Esikoinen ahmii Kepler-sarjaansa ja Kuopus Lasse-Maijan Etsivätoimistoja. Lomailu on tasapainossa, kun siihen kuuluu yhtä lailla ulkoilua, lukuhetkiä, peliaikaa ja vapaata oleilua. Itse lisäisin yhtälöön vielä pienet päiväunet joka päivä.


Perjantaita vietimme isovanhempien luona. Kuopus lähti aamulla miehen mukana töihin ja hengaili siellä tämän työpäivän ensimmäisen tunnin. Me esikoisen kanssa noukimme pienen työläisen mukaamme ja suuntasimme seuraavaa paikkaa kohti. Vanhempieni luona treffattiin myös sisko, käytiin syömässä, piipahdettiin kirjastossa sekä nähtiin miten siskon talonrakennus edistyy. Illalla mies oli ehtinyt kotiin ennen meitä ja kuukauden yhteinen kesäloma odotti edessä. 


Kiitos lapseni, kun kasvatte. Olitte ihania palleroita, mutta elämän helpottuminen lasten kasvaessa ei ole mitään urbaania legendaa. Tällaisille suhteellisen matalaenergisille äideille kuten minä se on pienen ilohypyn paikka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti