perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kesävinkki: retki Porvooseen

Viime viikolla päätimme tehdä perheen kanssa pienen reissun lähikaupunkiin. Porvooseen hurauttaa nopeasti moottoritietä pitkin ja kaupunki itsessään on kuin luotu kesäiseksi retkikohteeksi. Me olimme siellä illalla, kun vietettiin Porvoo After Work -tapahtumaa pidennettyine aukioloineen. 


Jätimme auton joen toiselle puolelle ja kävelimme sillan yli vanhaan kaupunkiin. Se on kerrassaan ihastuttava, varsinainen aikamatka menneeseen. 
Vaikka sää oli pilvinen ja vettäkin ripotteli, oli ilahduttavan moni putiikki päättänyt pitää ovensa auki tavallista myöhempään. Siitä tuossa After Work -tapahtumassa onkin kyse, kun mahdollistetaan työssäkäyvien ehtiminen ostoksille, kahviloihin ja ravintoloihin normaalia paremmin. Me kiertelimme ikkunaostoksilla ja Åtta-nimiseen putiikkiin päädyimme tekemään pari hankintaakin.Poikia riemastutti Riimikko-lelukaupan avoin ovi. Kauppa myy hurmaavia peltileluja, puusta tehtyjä miekkoja ja muita vanhan ajan pikkupoikien suosikkileluja, kalusteita nukkekotiin ja paljon paljon muuta pientä ja ihanaa. Olen jo seonnut laskuissa sen suhteen kuinka mones puumiekka meille retkeltä kotiutui.Ensimmäinen varsinainen pysähdyspaikka oli kahvila Postres ja jätskit. Mieheltä erityissuositus paikan pistaasijäätelölle, on kuulemma parasta ikinä koskaan missään.Jatkoimme vielä jäätelöiden jälkeen matkaa ja päädyimme Pariisin Villen viinibaarin terassille. Lasillinen rieslingiä, hetken istuskelu kauniissa miljöössä ja sen jälkeen suunta kohti autoa. Hyvän mielen retki oli tässä.


Porvoossa on vaikka ja mitä tekemistä, kurkkaa kaupungin sivuilta lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti