lauantai 28. toukokuuta 2016

Kysy mitä vaan

Eräänä päivänä mieleeni juolahti seuraavaa. Rouva Erikssonin huoneella on Kaksplussan blogiverkostoon siirtymisen myötä ehkä jokunen uusi lukija, joille minä olen vielä kohtuullisen uusi tuttavuus. Että pitäisikö meidän tutustua vähän paremmin?

Siispä päätin, että kysy mitä haluat ja minä vastaan. Tai toivo aiheita, joista haluaisit täältä lukea. Olisiko kiva päästä kurkistamaan tarkemmin siihen miten asumme tai kuulla missä käymme mieluiten lounaalla vapaapäivinä? Mitä jogurttimerkkiä ostan kaupasta tai kuinka monet korkokengät omistan? Kuinka päädyimme hankkimaan kesäpaikan tai miten suhtaudun ilmastonmuutokseen. 

Sana on vapaa, mutta toivottava!

12 kommenttia:

 1. Mulla on muutama kysymys. Mikä on suosikkikaupunki/maa maailmalla ja vastakohtana minne ette ikinä enää mene. Kiinnostaa myös onko perheellä yhteinen suosikki :)

  Suosikkiravintola Helsingissä.

  Dubai matkakohteena, eikö teitä yhtään kiinnosta ihmisoikeudet ja suoranainen riisto. Miten voitte ohittaa nämä asiat ja matkustaa tuollaiseen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ja mieheni ehdoton suosikkikaupunki kaikista on Lontoo ja siitä tuntuvat myös pikkukundit tykkäävän. Epäilen vähän, että Kreikka on meidän osaltamme nähty, se ei meidän kummankaan mielestä vetänyt vertoja esim. Italialle. En itse tunne myöskään minkäänlaista mielenkiintoa matkustaa esimerkiksi Kiinaan.

   Suosikkiravintola fine dining -paikoista kahdenkeskiseen illanviettoon tai yhdessä ystäväporukan kanssa on varmaan Demo. Lounaalla tykkään Teatterin salaateista ja Kappelin fiiliksestä.

   Dubai on sitten se meidän koko perheen yhteinen suosikki, kun sitäkin kysyit yllä. Ennen ensimmäistä reissua luin ihmisoikeustilanteesta ja työväestön kohtelusta ja lähdin matkaan hieman skeptisenä. Itse asiassa ajattelin, että en varmaankaan tule paikasta erityisemmin pitämään, mutta onpahan käyty. Kävikin päinvastoin ja me kaikki neljä ihastuimme paikkaan täysin. Se on lapsiperhematkustajan paratiisi, joka tarjoaa puhtautta, siisteyttä ja hyviä hotelleja inhimillisen lentomatkan päässä, puhumattakaan kaupunki- ja rantaloman yhdistämisestä. Toki ongelmat ovat olemassa ja ne pitää tiedostaa. Silti luulen, että niin tylsää kuin se on näin sanoakin, on tässä rehellisesti oma napa nyt se tärkein. Dubai tarjoaa meille juuri sellaista lomaa, jota toivomme ja siksi me sinne taas talvella lähdemme.

   Poista
 2. Otitko miehesi sukuniemen naimisiinmennessä? Oliko ninivalinta itsestään selvä ja helppo vai pohdintaa vaativa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin mieheni sukunimen ja valinta ei ollut itsestään selvä. Tyttönimeni on minulle mieluinen ja erityisesti pidän siinä olevasta alkusoinnusta etu- ja sukunimessä. Se kuulostaa kivalta. Kuitenkin ajattelin, että mikäli lapsia saamme, haluaisin heille isänsä sukunimen. Siihen yksinkertaisesti sopi useampi etunimi, vaikka nimi itsessään on tyttönimeäni yleisempi. Annoin asian hautua ja lopulta päätin pari kuukautta ennen häitä, että vaihtelu virkistää. Tykkään siitä, että olemme kaikki samannimisiä. Silti en olisi vaihtanut, mikäli miehen nimi ei mielestäni olisi ollut kaunis tai en olisi osannut kuvitella itseäni sen nimiseksi.

   Poista
 3. Onko tiedossa postauksia kesäkodin sauna-/kylppäriehostuksesta? Mielelläni kuulisin myös ko. rempan budjetista :) Nimim. Tarttis tehdä tolle pihasaunalle jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tiedossa, heti kun homma alkaa kunnolla. Tällä hetkellä meillä on vasta aloitus sovittuna toivottavasti ensi viikolle ja suihkukaappi odottamassa kokoamistaan ensi viikonloppuna. Budjetti on mallia mahdollisimman edullinen, mutta laitan tarkempia tietoja sitten, kun tiedetään lopullinen summa.

   Poista
 4. Harrastatko liikuntaa ( tai mitä liikuntaa olet aiemmin harrastanut)?

  Ruokapäiväkirjapostaus tai jääkaapin sisältö - postaus olisi kiva :)

  Samoin joku tyypillinen päivä lasten kanssa (vapaapäivää tällä tarkoitan) olisi mielenkiintoinen, siis vaikkapa kaikki päivän tekemisenne lueteltuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntahistoriani käsittää muun muassa step-aerobiccia ja kuntosaliharjoittelua. Pisimpään olen käynyt salilla, ihan teini-ikäisestä yliopisto-opiskelijaksi saakka. Kun yliopistoliikunnan edulliset salikäynnit loppuivat ja esikoinen syntyi, jäi jäljelle enää puhtaasti hyötyliikunta. Nyt olen löytänyt nuo HIIT-treenit, joista tykkään kovasti.

   Ruokapäiväkirjan, jääkaapin sisällön ja tyypillisen päivän laitan kaikki luonnoksiin ja teen niistä omat postauksensa, kiitos hyvistä ideoista!

   Poista
 5. Mitä ajattelet miehesi parrasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehelläni on ollut parta koko sen ajan, kun olemme yhdessä olleet, eli olen varmasti tottunut siihen. Jopa niin paljon, etten missään nimessä halua hänen ajavan partaansa koskaan kokonaan pois. Tämä pidempi parta on uudempi juttu, mutta sopii mielestäni miehelleni. Ajattelen siis positiivisesti.

   Poista
 6. Oletteko koskaan ajatelleet lemmikkieläimen hankkimista? Ja jos vastaat kyllä, niin mikä eläin se olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla, sillä olen itse ollut ihan pikkulapsesta saakka kovasti allerginen eläinpölylle. Miehelläni on sama juttu ja nyt ainakin esikoinen on perinyt tämän allergiataipumuksen meiltä. Mikäli me voisimme ottaa lemmikkieläimen, olisi se melko suurella todennäköisyydellä kissa.

   Poista