sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kesäteatterivinkkejä lapsiperheille

Meidän perheemme kesätraditioihin kuuluu käydä kesäteatterissa. Muistelen yhä Tuntematonta sotilasta ja Täällä Pohjantähden alla  -näytelmää, jotka Suomenlinnassa vuosia sitten koimme. Lasten myötä avautui jälleen uudenlainen maailma, kun viemme pikkukundeja katsomaan lastenteatteria. Tulevalle kesälle meillä on jo useita lippuja hankittuna. Koska alkava kesä tuntuu erityisen laadukkaalta mitä tulee teatteritapahtumiin, ajattelin vinkata näistä myös eteenpäin. 

Järvenpään kesäteatteri muuttuu kesän ajaksi Huvikummuksi, kun Peppi Pitkätossu valtaa näyttämön. Vanhankylänniemen teatterin katsomo on katettu, joten täällä eivät sateetkaan haittaa. Peppiä esitetään kesäkuun alkupäivistä heinäkuun puoliväliin saakka. 
Turussa puolestaan päästään kurkistamaan Kissankulman elämään, kun Vaahteramäen Eemeli saapuu Vartiovuorelle. Me kävimme pari kesää sitten katsomassa Eemeliä Nurmijärvellä ja on mielenkiintoista nähdä millainen tämä produktio on. Eemeliä esitetään 16.6 - 14.8. ja myös täällä katsomo on katettu.Keski-Uudenmaan teatterissa lastenkulttuurille on varattu heinäkuun ensimmäinen kokonainen viikko, jolloin Krapin kesäteatterissa esitetään näytelmä Viiru, Pesonen ja Kososen kukko. Me olimme täällä viime kesänä katsomassa Viiru muuttaa (ulkovessaan, kuten kuopus lauseen aina täydensi) ja tykkäsimme kyllä. Tänä vuonna tämä on ainoa näytäntö, joka meiltä näistä vinkkaamistani jää väliin, sillä olemme juuri silloin ulkomailla. Mutta menkää te! Ja katsomossa on katto täälläkin.Suomenlinnaan kannattaa tänä kesänä tehdä retki 6-13 -vuotiaan lapsen kanssa, ottaa taskulamppu mukaan ja hyvät kengät jalkaan. Lasten seikkailukierroksella Kuningas ja kadonnut kruunu etsitään Kustaa III:n kruunua ja tutustutaan samalla Suomenlinnan rakennuksiin, ympäristöön ja historiaan. Tästä jännittävästä aikamatkasta menneeseen tykkää esikoinen aivan varmasti!


Elokuun loppupuolella Kaupunginteatterin valtaa vihreä hirviö, kun Shrek-musikaali saa ensi-iltansa. Lippuja myydään parhaillaan täyttä häkää, kannattaa varata omansa piakkoin. Kaupunginteatterin lastennäytelmät ja -musikaalit ovat traditio jo omasta lapsuudestani ja esikoisen kasvettua olemme käyneet katsomassa jokaisen. Viime kerralla mukaan pääsi myös kuopus ja niin tästä eteenpäinkin, kun on tarpeeksi iso.


Kurkataan vielä nopeasti syksyyn ja laitetaan viimeiseksi vinkiksi jotain, jota tässä huushollissa asustavat kaksi poikalasta odottavat kuin kuuta nousevaa. Loppuvuodesta tulee ensi-iltaan elokuva Kanelia kainaloon Tatu ja Patu ja sitä on luonnollisesti mentävä katsomaan. Ja kuten teattereihin yleensäkin, myös tähän on ilmoittautunut katsojalistalle myös isoäiti.Kaikki kuvat teattereiden/elokuvan nettisivut.

Muistathan myös arvonnan, johon ehtii vielä tämän päivän ajan osallistua täällä!

3 kommenttia:

 1. Turun Eemeli odottaa meitä elokuussa. Viime vuonna ollut Aarresaari oli erinomaisen hyvä, joten uskallan odottaa myös tältä vuodelta paljon. :-)

  Poletti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun ei tajuttu mennä katsomaan Aarresaarta, sitä on luettu kirjana vastikään talven aikana. Oli varmasti hieno!

   Poista
  2. Harmi kun ei tajuttu mennä katsomaan Aarresaarta, sitä on luettu kirjana vastikään talven aikana. Oli varmasti hieno!

   Poista