maanantai 14. joulukuuta 2015

(Sairaus)lomalukemiset

Minun osaltani "lomailu" alkoikin jo tänään, kun työterveyslääkäri kirjoitti koko viikon sairauslomaa ja siihen perään alkaa kolmen viikon joululoma. Epäilevät sydänlihastulehdusta ja sydämestä otettu käyrä olisi voinut näyttää paremmaltakin. En jaksanut ihan hirveästi kuunnella, olin niin umpipoikki siinä vastaanotolla istuessani. Eli nyt allekirjoittanut vuodelepoon, lasten joulujuhlat pois kalenterista samaten kuin viimeiset kokoukset. Ei ylitöitä, ei töitä lainkaan. Ei myöskään reissua isoäidin luokse ensi viikon alussa. Ilmeiesti tässä yritetään pysytellä poissa sairaalasta. 

Nyt jos koskaan on siis aikaa lukea, jos vain jaksaa. Aloitin Ann Rosmanin dekkareista, joista olen joskus lukenut kaksi ensimmäistä ja kahlasin ne uudelleen lävitse. Viides, uusin Karin Adler -sarjaan kuuluva teos Havskatten on jo varauksessa kirjastossa. Sitä odotellessa ehdin lukea neljä aiempaa kirjaa. Lisäksi kirjastossa varauksessa ovat niin Patricia Cornwellin, Sue Graftonin että Donna Leonin uusimmat. Näiden lisäksi kävin jo aiemmin ostamassa pari kirjaa, eli viidennen Sebastian Bergman -sarjan dekkarin De underkända sekä erinomaisen Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Haluan lukea sen uudelleen, niin hyvä se oli. Jos näillä pärjäiltäisiin jo vähän aikaa ja ainahan on Netflix.

17 kommenttia:

 1. Hui! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tämä tästä. Loppiaiseen saakka ohjelmassa on vain lepoa ja sitten uusin voimin uuteen vuoteen. :)

   Poista
 2. Voi sinua. Lepoalepoa ja lepoa. Lempeyttä ja armollisuutta itseä kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen nyt ollut vaakatasossa maanantai-iltapäivästä asti ja vielä kolme viikkoa lepoa edessä. Eiköhän se tästä!

   Poista
 3. Ei kannata särkylääkkeen voimin lähteä liian aikaisin liikkeelle. Ei nyt , eikä tulevaisuudessa. Toipuakseen elimistö vaatii useimmiten lepoa.
  Rauhaisaa joulua ja terveempää uutta vuotta koko perheelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämä olisi nyt taas vähäksi aikaa tässä eikä napata talvella vaikkapa jotain oksennustautia koko porukalle..:P

   Poista
 4. Ei voi olla enää todellista! Kyllä sinua on koeteltu viimeiset vuodet, ja lapsia myös. Toivottavasti jatkuvan sairastelun syy selviää vielä ja pääsette taas normaaliin elämään kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan alati sairaita, ei hyvä. Napataan joka hiivatin rutto, joka täälläpäin pyörii.

   Poista
 5. Voiko johtua elintavoista.. Kiire, stressi, vähäinen lepo ja liikunta sekä väärä ravinto..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme ensimmäistä aivan varmasti vaikuttavat osaltaan. Liikuntaa voisi lisätä reippaasti myös ja olen ajatellut mennä ravintoterapeutille tsekkauttamaan ruokavalioni. Kuvittelen syöväni terveellisesti, mutta totuus voi olla toinen.

   Poista
 6. Voi itku mikä lopetus tälle vuodelle, toivottavasti ensi vuosi menee terveemmissä merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, riittäisi taas vähäksi aikaa. Onneksi menin sanomaan töihin, että pidän lomaa saman kolme viikkoa kuin koululainenkin. On riittävästi aikaa levätä ja toipua.

   Poista
 7. Eikös teidän koti ole aika uudessa talossa? Kun sairastelette aika hirmuisesti, niin onko tutkittu, voisiko talossa olla jotain mikä voisi sairastelun aiheuttaa? Ystävillämme oli tällainen tilanne uudiskohteessa ja lattian alta löytyi jotain ainetta, joka tuli huoneilmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, tämä talo on valmistunut vuonna 2012. Kiitos tästä, selvitämme ehdottomasti asian.

   Poista
 8. Formaldehydiä todennäköisesti tarkoitat...olen itse sille kovin allerginen..saan heti poskiontelotulehduksen ja hengitystieoireita. Menee kaikki paikat tukkoon (limakalvoturvotuksen seurauksena). Formaldehydiä voi olla lattian liimoissa..jos kosteutta, niin muhii ja tulee huoneilmaan. Ei siis ole kyse homeesta. Itse olen allergisoitunut ftuolle varmaan jossain koulussa aikoinaan ja reagoin nykyään nopeasti..jos tilassa on sitä. Ei haise erityisesti millekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo aine. Lattia vaihdettiin ja jotain muutakin tehtiin.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Ehdottomasti selvitettävä asia.

   Poista