perjantai 27. syyskuuta 2013

Välikautta ja talvivaatetusta

Tuli kylmä. Tuli kylmä hieman aikaisemmin kuin oletin. Pari päivää takaperin ratsasin hätäpäissäni vaatekaappeja ja kenkähyllyjä löytääkseni lapsille aamuksi tarpeeksi lämmintä päällepantavaa. Tiesin, että kaikkea pitäisi kyllä löytyä, mutta en ollut ottanut mitään esille. Samaan syssyyn pakkasin kesävaatteet pois. Se on syksy nyt. 

Kauden vaihtuminen tietää hommaa. Syksy- ja talvivaatteet on otettava esille, mietittävä mahtuuko vai onko kenties ostettu liian isoa kokoa ja miten on hanskojen ja lapasten laita. Entäpä pipot, talvihatut, kaulaliinat ja kaulurit? Vaatteet nimikoidaan ja takkeihin napsautetaan nimikyltit vetoketjuihin kiinni. 


Rakastuin tähän Mini Rodinin viimetalviseen punaiseen takkiin ensinäkemältä. Tämän talven malliston mustansävyinen ruututakki ei iskenyt lainkaan samalla tavalla. En kuitenkaan ole niin päätön, että maksaisin lapsen takista 150 euroa, joten jäin kyttäilemään alennusmyyntejä. Taktiikka onnistui ja ostin takin odottamaan nyt tulevaa talvea selvästi normaalihintaa edullisemmin. Tuo on aivan ihana, paksu ja lämmin, ja tällä mennään koko talvi. Mitään muuta takkia en esikoiselle ole hankkinut, että tätä tulee varmasti käytettyä. Punainen on esikoisen lempiväri.Takin kanssa voi pukea joko PO.Pin tummansinisen karvareuhkan tai Reiman vaihtotupsullisen pipon. Tiukan mallailun jälkeen esikoinen valitsi valkoiseen pipoonsa punaisen tupsun ja kaulassa roikkuu myös Reimalta tilaamani tummansininen kaulaliina. Päiväkotiin olen jo vienyt silkkivillaisen kaulurin, mutta kaulaliinaa voidaan käyttää sitten kotimenoissa.
Päiväkotiin löytyy toppavaatetta tällä hetkellä kaksin verroin, tosin oikeanpuoleinen Racoonin sinimusta takki mustine housuineen taitaa joutaa myyntiin. Esikoisen viimetalviset Ticket Outdoorin sininen toppatakki sekä mustat henkselimalliset toppahousut ovat sopivat ja Racoon liian samankokoinen säästettäväksi. Me olemme siitä kenties erikoinen perhe, että lapsemme pärjäävät yksillä toppavarusteilla mainiosti. Pienempänä esikoisella oli aina yksi talvihaalari, nyt kaksiosaisiin siirryttyämme yksi takki ja yhdet housut. 
Ennen kuin talvi kuitenkaan alkaa, on kevyempien ulkoiluvaatteiden aika. Viimekeväinen Ticket Outdoorin pilkullinen takki on yhä oikein sopiva ja sen kaveriksi löytyy sormikkaita ja yhdet Reimatecin välikausihanskatkin. Ulkoiluhousut ovat myös Ticketin ja ne ostin mustina. Myös kuopus ehti käyttää välikausihaalariaan päiväkodissa jo yhden päivän ajan ennen kuin sairastui kuumeeseen. Ticket Outdoorin Outletista ostettu tähtihaalari on 92-senttinen ja kuopukselle juuri sopiva. Ajatukseni siitä kuinka voin aina kierrättää esikoisen vanhat ulkovarusteet kuopukselle ei ihan ole ottanut tuulta alleen. Esikoinen oli sen verran pienempikokoinen kuin kuopus, että hän on käyttänyt samassa iässä pääsääntöisesti kokoa pienempiä vaatteita. Tosiaan, meidän pygmit. Näin 2,5-vuotiaan esikoisella oli käytössä 86-senttinen välikausihaalari, josta hypättiin suoraan kokoon 98 cm. Kuopus puolestaan tarvitsisi juuri sen väliin jääneen koon ja ei auttanut kuin ostaa sellainen. Myös viime talvena kävi samoin, kun jouduin hankkimaan kuopukselle uuden talvihaalarin esikoisen vanhojen ollessa liian isoja tai pieniä. Se on tosin sanottava meidän käyttämistämme Ticketin ulkovaatteista, että ne kestävät todella hyvin ja kuopus saa esikoisen vanhoja käyttöönsä ihan priimakuntoisina. Vielä kun sopisivat oikeaan aikaan!Jos esikoisella on talven tuiskuihin punainen Mini Rodininsa, on kuopuksella punaisen ja sinisen sävyjä TH:n toppatakissa, jonka toin vajaa vuosi takaperin Washingtonin reissultamme. 


Kuopuskin kokeili uutta vaihtotupsullista pipoaan. Äiti oli ostanut himppasen kasvunvaraa.Tämä tummansininen duffeli puolestaan on täysi heräteostos Stockan kantistarjouksesta, kuopus näyttää siinä niin suloiselta.


Esikoisen parempi takki juhliin ja muuhun on jo pari vuotta ollut tämä Ralph Laurenin duffeli. Tummansinistä villakangasta sekin, ensimmäisenä vuonna tosi reilu ja nyt luultavasti viimeistä talvea käytössä ennen säilömistä kuopukselle.


Löytyy meiltä farkkutakitkin, mutta ne ovat ehdottomasti vähiten käytetyt kaikista. Esikoisen takki on Gapin ja hankittu käytettynä. Kuopuksen takki puolestaan on esikoisen vanha.


Pojilla on nyt meneillään olevaan kauteen siis Ticketin vaatteet päiväkotiin ja ulkoiluun, mutta muihin menoihin tarvitaan tietysti muita takkeja. Tämä villakankainen takki kyynärpaikkoineen on aikanaan Zarasta esikoiselle ostettu ja nyt sopiva kuopukselle.


Esikoinen puolestaan käyttää RL:n tikkitakkia, jonka kanssa voi laittaa esimerkiksi Timberlandin beigen pipon ja uuden ison pojan trikoisen kaulaliinan Pomp de Luxilta. Ja sitten on tämä ehdoton lempilapseni, viime keväinen Mini Rodinin keltainen takki sekä nallepipo. Jos kuopukselta kysytään, hän valitsee aina tämän. Ja yhdistelmä on kuin nenä päähän eloisalle lapselle. 

Oma murheenkryynini löytyy osastolta talvikengät, joista en millään haluaisi maksaa täyttä hintaa, mutta joita en myöskään osaa ostaa ennakkoon odottamaan. Brandosin nettikaupan mid season sale tuli täydelliseen saumaan ja klikkasin molemmille pojille kotiin sovitettavaksi kenkiä. Ostan yhdet laadukkaat nahkasaappaat villavuorella ja niillä mennään niin päiväkodissa kuin muissakin menoissa. Tämä taktiikka on osoittautunut toimivaksi ja tällä kertaa tulossa on mustat saappaat merkilta Petit by Sofie Schoor. 

Kuva: brandosa.co.uk

Merkki on meille ennestään tuntematon, joten varmuuden vuoksi klikkasin kotiin kaksi kokoa molemmille, niistä valitaan sitten sopivampi. Välikauteen molemmilla on sitten välikausikengät, kuopuksella siistit nahkaiset goretexit ja esikoisella enemmän sellaiset välikausikengän näköiset. Lue=ei kovin kauniit. Niitä käytetään päiväkodissa nyt, kun tennareilla ei ole pariin päivään enää tuntunut tarkenevan.

Ai niin, onhan noilla sitten nuo PO.Pin windfleecetkin...


Huomaatte varmaan, että takit ovat allekirjoittaneen heikkous. Neulepaitojen ja -takkien ohella. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti