sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lastenhuoneen uusi matto

Mies oli sitä mieltä, että lastenhuoneen yleisilme oli liian pliisu ja sinne tarvittiin lisää väriä. En ollut ihan samaa mieltä väristä ja muutin sen mielessäni kuvioiksi. Joka tapauksessa vanha matto sai lähteä varastoon ja aloin katsella uutta. Muutamia speksejä oli, maton tuli olla villaa ja sekä kuosiltaan että kooltaan sellainen, jota voisi jatkossa käyttää myös muualla kuin lastenhuoneessa.

Tähän saumaan tipahti postiluukusta sopivasti Kodin Ykkösen mainos, jossa kuponkia vilauttamalla sai matoista neljäkymmentä prosenttia hinnasta pois. Tämä tarjous oli voimassa vain yhden päivän ja pari viikkoa takaperin lähdin työpäivän päätteeksi matto-ostoksille. Plussaseteleillä hinnasta lähti vielä kolmekymppiä ja lopulta kannoin kotiin Anno-sarjan Pandora-maton hintaan sata euroa. Mukaan sai kassalta vielä paperikassin, josta paljastui paketti tuikkukynttilöitä, mustavalkoraidallisia servettejä sekä valkoinen keittiöpyyhe yhdessä Plaza-lehden uusimman numeron kanssa.

Ennen

Ja jälkeen


Todellinen sisustusbloggaaja olisi luonnollisesti huolehtinut lastenhuoneen siisteydestä ennen kuvausta ja rajannut kuvakulmat näyttämään vain katseen kestävät nurkat. Minä ajattelin, että enpä viitsi. Sillä tällaista meillä on, eikä tuo lastenhuone ole edes pahaa räjähdystä kuvissa kokenut. Näkisittepä sen joskus! Elämä saa näkyä, samaten ne ihmiset, jotka täällä asuvat.

Esikoisen sänky on vielä maalaamatta ja meillä on ollut parempaakin tekemistä kuin siivota lattioita. Esikoinen on käynyt viettämässä laatuaikaa isovanhempiensa kanssa ja sillä aikaa me miehen ja kuopuksen kanssa humputtelimme kaupungilla ja kävimme ravintolassa syömässä. Eilen kävimme aamupäivällä ostoksilla ja ruokakaupassa ja iltapäivällä mies lähti esikoisen kanssa uimaan. Me kuopuksen kanssa katsoimme Autot-leffaa ja söimme keksejä kahdestaan. Ei ole siivoamista tiedossa tänäänkään, sillä me lähdemme kuopuksen päiväunien jälkeen vielä kesän viimeisen kerran käymään Linnanmäellä. Pojat ovat toivoneet sitä jo kauan ja nyt mennään! 

10 kommenttia:

 1. Kiva matto ja hyvä asenne. Koti on elämistä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ehtii sitä sitten sateisina syyspäivinä järjestellä, jos tarpeelliseksi toteaa.

   Poista
 2. Huone näyttää kyllä selkeästi ryhdikkäämmältä uuden maton kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, mies oli siis ihan oikeassa. Vaalea matto meni nyt varastoon odottelemaan.

   Poista
 3. Mäkin olin tänään Kaapelilla ja kainolossa lähti mukaan 1 matto. Vaarallinen paikka.
  Eikä siinä kaikki. Kun tulin kotiin, tuli mieheni ja lapseni mua vastaan ja mentiin Lintsille. Siellä sitten luin tämän postauksesi kun tuttu naama Porvoosta tuli vastaan, miehesi toisen pojan kanssa. Vähän aikaa piti miettiä kuka tää hemmo on ennen kuin aivot raksutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin myös aikonut mennä Kaapelille, mutta en sitten saanut aikaiseksi. Olisi todennäköisesti tullut muutamakin "löytö" tuotua kotiin. Ja hauska kuulla, että tunnistit miehen. Hän kävi laitteissa esikoisen kanssa ja minä kuopuksen, oltiin vähän jakauduttu sen mukaan mihin vekottimiin itse kukin pääsee.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Joo, mä tykkään myös. Kyllä se toi huoneeseen lisää ryhtiä.

   Poista
 5. Mä en honestly huomannut koko sotkua ennen kuin siitä mainitsit! (Oon niin siedättynyt varmaan... huoh tätä lelujen määrää.) Katsoin vaan mattoa, joka on oikein tyylikäs. Voisin kuvitella sen meille, vaikka suurelta osin meidän sisustustyylit eroavatkin. Ei sillä, ettenkö pitäisi teidän tyylistä silti! Moni juttu voi olla ihana, vaikka se ei omalta tuntuva tyyli olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä leluja tuntuu vaan tulevan lisää ja lisää vähän joka tuutista. Meilläkin kun on nimpparit, joulu ja synttärit molemmilla lapsilla välillä marraskuu-tammikuun puoliväli, niin alkuvuonna pitäisi panna reilusti vanhoja tavaroita pois uusien alta. Tai olla fiksu ja hankkia vähemmän..

   Poista