torstai 9. toukokuuta 2013

I left my heart in Amsterdam

Amsterdamissa oli ihanaa. Emme tehneet mitään muuta kuin kävelimme ympäriinsä, shoppailimme ja söimme. Lounaan päälle kun vetäisee kolmea makua Benin ja Jerryn jäätelöä, niin päiväunet maistuvat, voin taata. Toisen illan argentiinalaisen pihviravintolan unelmanpehmeä liha maistuu yhä kielen päällä, taivaallista! Koko kaupunki on kyllä niin mieleeni, superrento ja lungisti elämään suhtautuva. Ja vaikka vaatekaupan ikkuna tässä julistaakin, että "Keep Calm And Dress Like Maxima", voin hyvin kuvitella tuoreen kuningattaren vetäisevän tukan ponnarille ja saappaat jalkaan lähtiessään kipaisemaan lähikaupassa. 
Hotellimme sijaitsi niin keskellä kaikkea kuin vain sijaita voi, yövyimme siis Amsterdam American -hotellissa Leidsepleinilla. Ulko-ovesta tien yli ja kas, Leidsestraat ostosmahdollisuuksineen alkoi jatkuakseen myöhemmin Kalverstraatina täynnä liikkeitä. Pyhiinvaellusreittimme huipentui Dam-aukiolle ja Bijenkorf-tavarataloon. Ei valittamista! Kyseistä hotellia voin suositella etenkin, jos sinne onnistuu saamaan hyvän diilin. Huoneet itsessään ovat ihan perustasoa ja yksinkertaisista ikkunalaseista tuulee mukavasti. Mutta hotellin alakerrassa sijaitsevat Cafe Americain sekä amerikkalainen baari ovat hyviä istuskelu- ja syömispaikkoja. Aamiainen maksaa ennakkoon tilattuna vain 15 euroa per nuppi ja sisältää kaikkea mahdollista, myös Proseccoa. 


Kaupungissa näkyi vielä paljon merkkejä vallanvaihtojuhlista. Viirit kulkivat yli katujen, oransseja ilmapalloja oli ripustettu samanväristen seppeleiden lisäksi vähän kaikkialle ja kuninkaanlinnankin parvekkeella oli vielä koristuksia jäljellä. Myös sää suosi meitä ja kaupungissa oli täysi kevät. Takki vietti koko viikonlopun huoneen kaapissa ja vain villatakki oli laukussa mukana. Iltaa kohden toki viileni, mutta ei liikaa. 

Sunnuntai-iltana jalat olivat käsittämättömän kipeät ja rakoilla, toista lonkkaa vihloi ja oikean ranteen jännetuppitulehdus oireili. Syy löytyy tästä.Kirjoitan ostoksista ja tuliaisista erikseen, mutta tuosta kuvasta puuttuu vielä yksi. Se paras.6 kommenttia:

 1. Ooh, Cartierin Tank? I like!! Teillä vaikuttaa olleen ihana matka, tuollaiset irtiotot ovat ihan parhaita.

  VastaaPoista
 2. Oi, oi, mikä loma ja ostokset! Katselin jo, että lupaavia ruskeita ostoskasseja ja vielä olisi jotain parempaakin tulossa! Cartier kuulostaa ja näyttää aina hyvälle.

  Ps. Kirjoitathan pian lisää :-)

  Pps. Huomenna juhlitaan tyttövauvan varpajaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan tähän väliin vähän äitienpäivälahjajuttuja, sitten niistä tuliaisista. ;) Ja tosi hauskaa, että sikarit pääsevät tositoimiin!

   Poista
 3. Kiva nähdä kuviakin, vaikka jo kuulinkin kuulumiset. :) Ihana kelllo! Onnea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuli hetkessä kellotyttö, oikein tuntuu sopivalta ranteessa. ;)

   Poista