perjantai 10. toukokuuta 2013

Äitienpäivä - viime hetken vinkit

Äitienpäivä kolkuttelee ovella, mutta toisinaan lahjusten hankkiminen jää vähän viime tippaan. Itse tajusin tänään iltapäivällä unohtaneeni postittaa kortit isoäidille ja miehen äidille, hävettää. Puolustaudun sillä, että kalenteri on pullistellut hoidettavista asioista ja ihan kaikkea ei voi aina muistaa. Ensi vuonna sitten ja onneksi puhelin on keksitty.

Eri perheillä on hyvin erilaisia traditioita mitä tähän juhlapyhään liittyy. Meidän perheessämme, kun kerran superlahjojia olemme, on äitienpäivä iso juhlapyhä. Lapsina heräsimme siskoni kanssa väkertämään äidille aamupalaa ja olimme tehneet kortit sekä hankkineet lahjat. Perinteisiin kuului myös käydä nyhtämässä vasta maasta puskeneita narsisseja takapihalta maljakkoon. Kävin tänään vanhempieni luona ja huomasin narsissien kukkivan, kuten aina tähän aikaan. Nykyään saavat kuitenkin kukkia rauhassa. 

Meidän perheessämme on ihan itsestäänselvyys, että lasten muistamisen ohella myös mieheni muistaa lastensa äitiä, samaten minä miestäni isänpäivänä. Se on arvostuksen osoitus ja kiitos kaikesta lasten ja perheen eteen tehdystä työstä. Olen erittäin onnekas siinä suhteessa, että mieheni vilpittömästi pitää minua todella hyvänä äitinä lapsillemme ja sanoo sen myös. 

Tänä vuonna en oikein osannut sanoa mitään lahjatoivetta, aikaisempina vuosina olen saanut muun muassa grafiikkaa ja korkokengät aamiaisen ja pitkien aamu-unien lisäksi. Vastikään reissusta hankkimani ylellisyydet tuntuvat tällä hetkellä olevan  enemmän kuin tarpeeksi, mutta miehelle tämä ei kelvannut. Hän kuulemma haluaa jotakin hankkia, enkö toivoisi edes jotain pientä? Niinpä aloin miettiä ja etsin muutamia vinkkejä. Saa lainata vapaasti!

Katja Kallion uutuusromaani Säkenöivät hetket olisi kiva löytää paketista.


Kuva: adlibris.com.

Lehtitilaus on varma nakki, miten olisi vaikkapa sisustuslehdistä Avotakka tai Glorian Koti tai naistenlehdistä MeNaiset?

Samppanjaa, anyone? No, tätä löytyy kaapista, eli lisää ei tarvita. Mutta ilahduttaa varmasti ketä tahansa äitiä.


Tai vaikkapa kunnollinen mukana kulkeva ja yhä uudelleen käytettävä kahvimuki, jos kaffe on kuplajuomaa lähempänä äidin sydäntä. Keepcup vaikuttaa pätevältä, Kaffecentralenin myymälöistä saa.

Kukat toimii aina, lupaan. Mutta ei ruukkuversioita.


Samaten hemmotteluhoito, oli se sitten hierontaa, kasvoille, jaloille tai käsille tarkoitettua. Ja lahjakorttina, ei huolettomasti heitettynä lupauksena maksaa "se naaman sorkkiminen, jos sä haluut sellaiseen mennä". Sen verran voi nähdä vaivaa, että ostaa lahjakortin hoitolasta. Helsinki Day Spa toimittaa suoraan postitse kotiin, vink vink.

Kuva: dayspa.fi

Jos et kuitenkaan saa huomenna raahauduttua kaupungille, voit viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä vaihtoehtona askarrella omatekoisen lahjakortin. Miten olisi illallinen kahden kesken, lastenhoitaja valmiiksi varattuna. Tai leffa+drinkit? Mikä vaan yhteinen tekeminen, jonka olet suunnitellut valmiiksi. Kiva omatekoinen lappunen asian kertomiseen kruunaa homman.

Huomenna kaupat ovat normaalisti auki, vielä ehtii! 

Me vietämme sunnuntaina aamun ihan perheen parissa kotonamme, olen jo hyvissä ajoin saanut päiväkodista kaksi suljettua kirjekuorta päivää odottamaan. Iltapäivällä käymme ensin onnittelemassa äitiäni ja syömässä heidän kanssaan ja jatkamme päivää ystäväpariskunnan tyttären synttärijuhlien merkeissä. Ohjelmaa siis riittää, mikäpä sen hauskempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti