keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Tutustumassa Suomen suurimpaan HopLopiiin

Suomen suurin HopLop avautui kesäkuun ensimmäisenä päivänä Espoon Suomenojalla. Me poikien kanssa pääsimme tutustumaan tuohon uuden sukupolven HopLopiksi luonnehdittuun sisäleikkipuistoon heti avajaispäivänä ja kuten etenkin kuusivuotiaan kasvoista näkee, into oli kova ja odotukset katossa!Suomenojan HopLop sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kauppakeskus Merituulessa, jossa entisen Kodin Ykkösen tilat on nyt valjastettu pienten leikkijöiden käyttöön. Lääniä siis riittää niin lapsille kuin vähän vanhemmillekin! Me tulimme paikalle autolla ja pihalla on reilusti maksuttomia pysäköintipaikkoja. Sitten ei muuta kuin rannekkeet käteen ja menoksi!Suomenojan HopLop on sisustettu viidakkoteemaisesti, aivan kuten esimerkiksi Ruoholahdessa sijaitseva samanlainen leikkipaikka. Uudesta sisäleikkipuistosta löytyy muun muassa värikäs tulivuoriliuku, pomppulinna, trampoliineja ja poleteilla toimiva autorata. Koko paikan halkovassa seikkailulabyrintissa pääsee kulkemaan tilan päästä päähän maanpinnan yläpuolella. Eri puolille puistoa on myös ripoteltu sohvia ja pieniä pöytiä, joiden ääressä vanhemmat voivat istuskella tai tehdä töitä elleivät halua seurata lapsiaan labyrintin sokkeloihin. Myös perheen pienimmille on oma leikkialueensa.

Suomenojan puisto on rakennettu HopLopin uuden konseptin mukaisesti, jossa tarkoituksena on tukea perheitä viettämään yhteisiä liikuntahetkiä arjen keskellä. Niin jätin minäkin kirjan ja kahvikupillisen sikseen ja kävin lasten johdattamana kiertelemässä paitsi ympäriinsä, myös labyrintin sisällä. Kahvilapuolelta löytyy jokaiselle jotakin. Pöytiä on reilusti, eli istumapaikkoja riittää. Kaikkialla oli myös hyvin siistiä. Paikka on toki aivan uusi ja sitä myöten viimeisen päälle kunnossa, mutta toivoisin paikkojen pysyvän yhtä hyvässä kuosissa ja ennen muuta puhtaina myös jatkossa. 
Kahvilan lista yllätti positiivisesti. Mikäli perhe haluaa syödä terveellistä lounasta leikkimisen lomassa, se onnistuu täällä. Toki myös herkkuja löytyy niitä kaipaaville, mutta yleisesti ottaen täällä ei todellakaan tarvitse tilata vain nakkeja ja ranskalaisia.

Meidän poikamme ovat jo jonkun aikaa halunneet järjestää synttärit HopLopissa. Täällä siihen löytyy neljä erilaista teemaa ja synttärihuonetta joista valita, halusipa sitten pitää merirosvo-, prinsessa-, avaruus- tai discojuhlat. Minä lupasin jo kuopukselle, että ensi joulukuussa juhlitaan hänen seitsenvuotissyntymäpäiviään täällä.


Suomenojan uusi HopLop lunasti siis meidän 9- ja 6-vuotiaiden testaajiemme odotukset hienosti ja uutta vierailua suunnitellaan jo. 

Rannekkeet saatu kutsun myötä.

2 kommenttia: