perjantai 16. kesäkuuta 2017

Reissusuunnitelmien seuraava luku

Arabian auringon alla vietetyn talviloman jälkeen elettiin muutamia kuukausia hiljaiseloa. Sähköpostin matkat-kansio oli tyhjä lentolipuista ja hotellivarauksista. Ei siis reissuja tiedossa, ainoastaan hailakoita ajatuksia koululaisten syyslomasta.



Mikäli tästä nyt vielä kesä saadaan, on kiva viettää se kesäpaikalla lojuen ja lähistön kesätapahtumia koluten. Ja jos ei saada, on pientä helpotusta luvassa ihan loman viimeisille päiville. Varasin nimittäin vastikään ystävältä saamallani ilmaiskortilla meille risteilyn elokuun alkuun ja lähdemme Vikingin punaisilla laivoilla Tukholmaan. Pojat tykkäävät jo laivalla olemisesta, mutta perillä aiomme mennä vasta avautuneeseen viikinkimuseoon Djurgårdiin. Olen ehkä itse eniten innoissani tästä, Vikingaliv vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. On myös kiva mennä kerrankin viikkarilla Siljan sijaan. Odotan jo kävelyä Gamla Stanin läpi ja takaisin. Tukholma on kyllä niin kiva kaupunki.


Kuva: visitstockholm.com

Entä se syysloma sitten? Silloin lähdemme muutamaksi päiväksi Kööpenhaminaan Norwegianin edullisilla lennoilla. Kaupunkiloma tuntui hyvältä ajatukselta ja kun Tivolikin on sopivasti juuri tuolloin vielä auki, suuntaamme tietenkin sinne. Perjantaista maanantaihin kestävällä pikapiipahduksella on tarkoitus muuten vain katsastaa kaupunkia ja hengailla yhdessä. Esikoinen haluaa nähdä pienen merenneidon, minä Nyhavnin ja kuopus haluaisi Legolandiin. Eiköhän sieltä joku legokauppa löydy viimeistä puutetta paikkaamaan.



Äitienpäivälahjaksi antamamme äidin ja tyttärien reissu Pariisiin on siirretty aikataulukiireiden vuoksi ensi vuoden puolelle ja samaten ajatuksia talvilomasta koululaisten hiihtolomaviikon tienoilla on jo. Tälle vuodelle tiedossa on yllä olevien lisäksi vielä isäni merkkipäivän vietto joulun välipäivinä Tallinnassa. Muita speksejä ei vielä ole kuin paras mahdollinen hotelli, hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa. Hotellivinkkejä otetaan mieluusti vastaan, Tallinna on allekirjoittaneelle melkoisen tuntematon paikka. 

Että kyllä tässä taas maailmalle päästään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti