tiistai 5. heinäkuuta 2016

Saunaremontin lopputulos

Sauna ja sitä myöten kesäkodin pesupaikka on nyt valmis, sauna siivottu ja putkimiehen lasku maksettu. Suihkun asennuksen ja vesien vetämisen tähänastisista käänteistä voi lukea täältä, mutta millainen siitä peseytymistilastamme sitten tuli?

Saunan puoli säilyi ennallaan, siellä kun lauteet ja paneloinnit on uusittu vasta muutama vuosi takaperin. Meillä ei ollut mitään syytä tehdä muutoksia, sauna on toimiva ja takaa hyvät löylyt. Niinpä otimme ainoastaan painepesurin kauniiseen käteen ja pesimme huoneen lattiasta kattoon. 
Remontti kesti kokonaisuudessaan kolme päivää. Mies tilasi suihkukaapin valmiiksi talolle odottamaan putkimiehen saapumista ja valitsimme aivan perusmallin. Vesiputki vedettiin talon nurkalta kellarin seinän läpi, kaivettiin muutaman metrin matkalta maahan ja nostettiin tulemaan taas saunamökkiin. Suihkukaapin valinnassa tärkeintä oli korkeus, tila kun on vain kaksi metriä korkea. Ei paljon jäänyt varaa seinän ja katon väliin, mutta mahtui!


Pata jätettiin paikoilleen, jos joku haluaa vielä nostagiamielessä sillä vettä lämmittää. Padan ja seinän väliin mahtui saunalla jo aiemmin ollut pöytä ja siitä saatiin laskutilaa tavaroille. 


Myös naulakko ja vanha pesulauta ovat talolla jo aiemmin olleita eikä meillä ollut mitään syytä niistä luopua. Naulakon alla on penkki vaatteita varten ja sen eteen ajattelin laittaa vielä yhden räsymaton.


Ennen ensimmäistä suihkua ja juhannussaunaa napsautettiin lämminvesivaraaja päälle ja pestiin koko suihkukaappi sekä peseytymistilan lattia huolella. Minä myös imuroin kaikki seinät, ikkunanpielet ja katon vanhoista hämähäkinseiteistä ja pölystä. Tykkään näistä vanhoista tavaroista, kuten tästä emaliämpäristä. Juhannussaunassa siinä istui kuopus. Lattia on maalattua betonia.


Sisäpuoli saatiin siis valmiiksi, joten mitäpä sitä muuta kuin uutta pientä projektia työn alle. Mies kaivoi maata pois saunan edustalta niin, että saamme siihen tehtyä mukavamman ja siistimmän sisäänkäynnin. Suorakaiteen muotoiseen tilaan tulee hiekkaa tai soraa ja päälle puiset laatat. Näin kengät voi jatkossa jättää tuohon oven oikealle puolelle ja sisälle kantautuu toivottavasti vähemmän ruohoa ja roskia. Ja onhan se jalalle kivempi tulla vaikka vilvoittelemaan saunan seinustalle saunomisen välillä, vanha penkki säästetään istuinpaikaksi. 
Ja jos kustannukset kiinnostavat nyt kun homma on valmis, voin todeta niiden todella jääneen alle 3000 euron. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti