sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Lapset yökylässä ja vanhemmat viihteellä

Viime viikonloppuna esikoisella oli jännittävä päivä edessä, hän jäisi ensimmäistä kertaa yksin yökylään ystäväperheemme luo. Tähän saakka yökylässä on käyty isovanhemmilla ja tädillä, nyt oli aika laajentaa piiriä koskemaan kavereitakin. Yökyläily tapahtui Lahdessa ja ajattelin, että ikävän iskiessä on aika pitkä matka ajaa yöllä hakemaan lasta. Niinpä yhdistimme samaan viikonloppuun pienen miniloman miehen kanssa, kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ja olisimme lähellä, jos yökyläily loppuisikin lyhyeen. 

Kotoa lähdettiin kaikki neljä ja ensimmäinen etappi oli kuopuksen vieminen isoäitinsä luokse. Hän pääsi puolestaan sinne yökyläilemään ja hemmoteltavaksi. 


Matka jatkui kolmisin, kun kuopus oli jätetty kyydistä. Edessä oli ensin synttärijuhlat, sitten alkaisi yökyläilyvaihe.


Yövyimme Lahden Seurahuoneella, joka on Sokos-ketjun hotelli ja kovasti palkittu sekä kehuttu. Plussaa tulikin yleisistä tiloista, tunnelmasta ja eritoten aamiaisesta. Huoneet itsessään olivat ihan peruskamaa. Tässä ollaan lähdössä illalliselle. Meni vähän kuosioksennukseksi, kun tuli niin kylmä kesken kaiken ja piti lähteä Lindexille ostamaan lämppäriä oman unohduttua kotiin. Noin muuten tykkään tuosta uudesta pallojakusta kovasti.


Jäljellä enää me kaksi, peukku sille! Oli kiva viettää ilta kahdestaan.


Meillä oli pöytävaraus vuoden ravintolaksi valitusta Rouxista, joka saa molemmilta täydet suosittelut! Mutkaton ja konstailematon fiilis, erinomaista ruokaa ja oikein passeli hintataso. Tarjoilijat tiesivät uskomattoman paljon viineistä ja osasivat lukea millaista palvelua itse kukin odottaa. Söimme molemmat neljän ruokalajin menun ja minä otin vielä viinipaketin sen kaveriksi. Bu-e-no!Vyöryimme takaisin hotellille ja seuraavana aamuna odotti aamiaishuoneessa erittäin positivinen näkymä. Kaunis miljöö ja mielettömät aamiaisherkut, yhtä hyvä aamiainen kuin viime kesällä Tampereella hotelli Tammerissa. Mitään ei puuttunut, kun Hesarikin löytyi kahvin kanssa luettavaksi. Täällä viihdyimme pitkään. 
Vohvelibaarin taikinat purkeissaan paistamista odottamassa. 


Puolenpäivän aikaan haimme mukaamme iloisen yökyläilijän, jolla ei ollut ollut sen suurempaa huolen häivää illan aikana. Kaikki oli mennyt hienosti tutussa ja turvallisessa paikassa. Myös kuopuksella oli ollut omien sanojensa mukaan superhauskaa. Onnistunut viikonloppu siis meillä kaikilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti