perjantai 3. kesäkuuta 2016

Jenni Pääskysaari: Poika sinä olet...

Jenni Pääskysaari: Poika sinä olet...1/2016. Otava. Kirja saatu arvostelukappaleena Otavalta.

Viime vuonna Jenni Pääskysaari kirjoitti tytöille tarkoitetun kirjan Tyttö sinä olet...Mietin jo tuolloin, että olisipa kiva nähdä samanlainen kirja myös pojista ja pojille. Tässä se nyt on.


Mitä kaikkea poika sitten on? Hän on taitava, tunteva, unelmoija ja ystävä. Hän voi olla ihan mitä vain, rajoja ei ole. Tästä on kyse myös Pääskysaaren kirjassa. Hän esittelee monenlaisia adjektiiveja ja asioita, joita käsittelee jokaista yksitellen. Välissä julkisuudesta tutut henkilöt, muun muassa Arman Alizad ja Duudsoneiden Jarno Laasala kertovat omia kokemuksiaan kirjan käsittelemistä aiheista. Lopussa sivutaan myös seksuaalisuutta ja muita tärkeitä aiheita.
Tämä kirja on monella tapaa hirvittävän sympaattinen yhdistelmä tietoa, tunnetta ja vertaistukea. Se on kooltaan pieni ja kevyt, se on nopealukuinen ja sitä voi selailla tai lukea luvun sieltä, toisen täältä. Kuvitukset kulkevat linjassa ja sopivat tekstiin ja sisältöön hyvin. 

Ei kirjassa ehkä mitään varsinaisesti uutta tarjoilla, mutta mitä siitä. Pääskysaarella on ajatuksissaan itua ja uskon, että tällaisille voimakirjoille, nuoren itsetuntoon pureutuville teoksille on aina kysyntää. Riittää, jos yksi poika saa kirjan sivuilta voimaa olla oma itsensä ja uskoo, että on hyväksytty juuri sellaisena kuin on. 


Tämän kirjan sujautan omien poikieni kirjahyllyyn ja toivon, että jos joskus elämä ottaa oikein päähän, se eksyy sieltä heidän käsiinsä. Sen avulla he ehkä muistavat helpommin, että ovat timanttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti