maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tutustutaan

Hei kaikki vanhat ja uudet lukijat! Rouva Erikssonin perheen elämänmenosta kertova blogi on nyt siirretty Kaksplussalle ja sen kunniaksi ajattelin, että haluatte ehkä tietää minusta ja meistä lisää? Saamanne pitää.Rouva Eriksson on 36-vuotias kantakaupungin kupeessa asuva nainen, äiti ja vaimo. Olen kirjallisuuden sekatyöläinen ja moniottelija, kahden pojan äiti ja yhden paljon töitä tekevän parrakkaan miehen vaimo. Meidät mieheni kanssa vihittiin kauniina syyskesän päivänä lähes yksitoista vuotta sitten Helsingin Tuomiokirkossa. Yhtä olemme pitäneet tuplat, tänä vuonna tulee kaksikymmentä vuotta täyteen.Olen kirjannut perheemme elämää muistiin jo vuosien ajan. Ensin mentiin teemalla "puklu meets Baby Dior" ja pyöritettiin aluksi yhden vauvan, myöhemmin vauvan ja taaperon arkea. Nyt mainitut vauva ja taapero ovat kasvaneet ja arki rullaa radallaan. Mies tekee yhä paljon töitä ja matkustaa säännöllisesti, mikä on yhteisen Oy Perhe Ab:n osalta sovittu juttu. Sen vastapainoksi minä työskentelen vain osa-aikaisesti, haen kuopuksen kahden jälkeen päiväkodista ja teen esikoisen kanssa läksyjä keittiönpöydän äärellä. Me olemme sielultamme kaupunkilaisia. Täällä kasvatetaan kahta pientä kaupunkilaiskundia, kurvaillaan autolla allekirjoittaneen lempikauppaan Stockmannille ja piipahdellaan Pohjois-Esplanadin kulmaputiikissa silloin, kun oikein halutaan toisiamme hemmotella. Arki on parasta, mutta ripaus luksusta tekee arjestakin mukavampaa. Kerrostaloasumisen vastapainoksi ostimme vuosi sitten sata vuotta vanhan kesäpaikan, jota remontoimme unelmiemme kesähuvilaksi. Se sijaitsee maalla, mutta ei liiaksi. Täytyyhän meidän päästä säännöllisesti kesäisinkin Tammisaareen lounastamaan!Rouva Erikssonin tontilla säännöllisesti vierailevat tähdet ovat luonnollisesti kaksi pientä poikaa. Esikoinen on jo kahdeksanvuotias ekaluokkalainen. Upea tyyppi, huumorintajuinen ja reipas koululainen. Äitinsä kaltainen lukutoukka, jolla on kaksikymmentä parasta kaveria. 


Ja kuopus, viisivuotias tuleva eskarilainen. Perheemme kokonaiseksi täydentänyt tulisieluinen hassuttelija. Hymykuoppainen, viisivuotispäivänsä kynnyksellä lukemaan oppinut pohdiskelija. 


Tässä perheessä kirjat, matkustaminen ja kulttuuri ovat elämäntapa. Meillä luetaan ahkerasti ja toki oman ammattini osalta lukeminen on meille yhtä luonnollista kuin hengittäminen. Tämä näkyy myös blogissa, jossa teemat tulevat olemaan vahvasti esillä. Tämän vuoden alussa käynnistin "Lukulaskurin" selvittämään kuinka paljon minä oikeastaan luen. 

Tervetuloa siis mukaan seuraamaan perheemme elämää ja blogia, jossa aiheet vaihtelevat lapsiperheestä Louboutineihin ja kurahanskoista kirjallisuuteen. Arki vaihtuu, tyyli pysyy ja superius on asenne. Hyppää mukaan!Kuvat(c) Sonia Pihlajamäki/Lumo Photography

8 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus ja onnea uusista tuulista!
  F

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä ja voin todella suositella pääkaupunkiseutu-Lahti -akselilla toimivaa Lumo Photographyä. Sonia on kuvannut meitä moneen kertaan ja kuvat ovat aina yhtä ihania.

   Poista
 3. Ihanat ballerinat :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Kiva teidän perheestä kertova postaus. Onnittelut myös tuosta Kaksplussasta! Ansaitset sen ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. Ihmisen pitää yrittää, kun on valinnut tälaisen ei-niin-suoraviivaisen tavan työllistyä.

   Poista