maanantai 18. huhtikuuta 2016

Keuhkokuume - vaihteeksi

Huushollin fiilikset ovat viime päivinä mukaelleet tuota nuupahtamassa olevaa gerberaa.


Esikoisen kova kuume alkoi keskiviikon ja torstaina välisenä yönä. Viime yönä laskin yskänkohtauksen vuoksi heräämisiä kuusi kappaletta puolenyön ja kellon soimisen välissä. Itse olin viikonlopun siskoni kanssa isoäitiä hoivaamassa, joten mies oli ymmärrettävästi hieman nuutunut viikonlopun jäljiltä. Tänä aamuna, siinä missä miehen tie vei kohti työpaikkaa ja kuopuksen päiväkotia, suuntasimme me esikoisen kanssa auton Mehiläiseen.

Labrojen ja röntgenin jälkeen diagnoosiksi tuli virusperäinen keuhkokuume ja B-influenssa. Potilas itse on ollut hyvin väsyksissä sohvalla ja unta on riittänyt päivälläkin. Nyt mennään päivä kerrallaan ja mikäli keskiviikkona ei edistystä tule, lähdetään uudelleen näytille. Parhaassa tapauksessa kuume laskee, influenssa on lusittu ja sitä myöten myös keuhkot parantuvat, tuleehan torstaina viikko sairastumisesta. Muuten jatketaan lepäilyä kotona. Nämä Qixelsit ovat muuten nyt in, BR-lelusta löytyy.


Minä siis pääsin melkein töihin kahden viikon poissaolon jälkeen. Kalkkiviivoilla oltiin jo, mutta ei auta. Nielurisaleikkaus on onneksi taakse jäänyttä elämää. Hän voi hyvin eikä ole tarvinnut kipulääkkeitä viime keskiviikon jälkeen lainkaan. Ihan hyvin hän oli jaksanut muiden mukana myös hoitopäivän ajan, tosin päiväunien keralla. 


Toiveissa on saada isoäiti tänne potilasta hoitamaan torstaiksi ja perjantaiksi, mikäli tarve on. Sitten minäkin pääsisin taas kurkkaamaan miltä työpisteellä näyttää ja kääntämään kalenterista uuden lehden. Viimeksi olin talossa maaliskuun puolella. Mutta pakkohan tämän tautisuuden joskus on taittua. Onhan?12 kommenttia:

 1. Oi ei, nyt paranemishalit pikkuiselle.
  Meillä jyllää mahatauti neidillä ja pelkään ihan hulluna että koska se tarttuu seuraavaan uhriin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säästytte muut, vatsatauti on kyllä niin karsea. Ottaisin mielelläni vaikka puolen vuoden nuhan, jos ei vaan tarvitsisi oksentaa.

   Poista
 2. Teillä on kyllä tautia pukannut ihan hurjasti. 🙁

  VastaaPoista
 3. Ihan mielenkiinnosta, miten sun työnantaja suhtautuu moiseen poissaolojen määrään? Mä en pk-yrittäjänä valitettavasti pystyisi sua työllistämään, tai omat lapset jäis vaille ruokaa:) Siis kärjistetysti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin asiallisesti, ei ole ollut ongelmia. Lähinnä meitä molempia jo naurattaa tämän tilanteen absurdius, että miten voikin olla. Esimieheni tietää hyvin meidän perheemme tilanteen ja sen, että minä jään sairauden iskiessä aina lasten kanssa kotiin. En ole millään lailla salaillut sitä, että vielä muutaman vuoden ajan teen töitä perheen ehdoilla, se sovittiin jo työhaastattelussa aikanaan sanoessani, että voin tehdä vain kahteen saakka töitä per päivä ja määrittelen itse milloin olen töissä ja milloin en. Ja toisaalta, olen hyvä työssäni ja teen ne niin hyvin kuin voin. Näille sairastamisille kun ei vaan mitään voi.

   Poista
 4. Voi että. Otitteko influenssarokotteita? Ottakaa ens syksynä. Jos se helpottaisi jonkun taudin osalta.
  Onneksi kesä yleensä katkaisee pahimman sairastelukierteen. Poikien vastustuskyky on mennyt syystä tai toisesta heikoksi. Toivotaan, että tautien väliin kertyisi hieman pidempiä jaksoja ja lapset saisivat toipua edellisestä ennen seuraavaa. Onhan tuo väsyttävää teille, mutta myös pikkupotilaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ottaneet, mutta täytyy vakavasti harkita ensi vuodelle. Kesä on ollut helpompi jo useana vuonna, toivottavasti nytkin. Potilaiden puolesta täällä ollaan sydän syrjällään, harmittaa että joutuvat olemaan jatkuvasti huonokuntoisina.

   Poista
 5. Arvo Ylppö -tyyliin vois määrätä pojille kesäksi kuurin raitista puhdasta ilmaa, kaikenlaista maalaispuuhaa, värikästä ruokaa, uintia kylmissä vesissä...Toipumislomaa, sopivan lempeää karaisua ;) Multaa kynsien alle ja sopivasti likaa, eläinpölyä, vilua, muttei nälkää vaan monipuolista ruokaa :) ja tietysti hellyyttä, jota varmasti saavatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siihen on hyvät mahdollisuus, jos suunnitelmamme viettää mahdollisimman paljon aikaa kesäkodilla toteutuu! Sinne vain tonkimaan matoja perunamaan nurkilta ja tutkimaan ympäristöä.

   Poista
 6. Olisivatko jatkuvat antibioottikuurit syynä kierteeseen? Kaikki oma vastustuskyky ihan nollissa.

  Miksi ette käytä sairaan lapsen hoitopalvelua? Olisi varmaan ihan oman jaksamisen kannalta hyvä juttu.

  Ja jatkossa ottakaa koko porukka influenssarokotteet.

  Nimim. Helppo neuvoa.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että vauva-ajasta saakka syödyt kuurit ovat yksi merkittävä syy huonoon vastustuskykyyn. Mahtaako lapsiparkojen suolistoista olla mitään jäljellä. Sairaan lapsen hoitopalvelua ei minun työsopimukseeni kuulu ja mieheen osalta en itse asiassa osaa sanoa. Pitääkin kysyä. Mutta isoäitiapu saapuu huomenna, pääsen loppuviikoksi töihin ja esikoinen on hyvässä hoidossa.

   Poista