keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Täydellisen pikkumustan metsästys

Naistenlehtiä lukiessa törmää tasaisin väliajoin kirjoituksiin täydellisestä vaatekaapista ja sen kulmakivistä. Tiedättehän, mitä siellä pitää jokaisella itseään kunnioittavalla aikuisella naisella olla, että täyttää klassisen pukeutujan kriteerit. Olen itse jo vuosia pitänyt oman tyylinsä tuntemista ja siihen sopivaa pukeutumista huomattavasti tärkeämpänä, enkä esimerkiksi omista yhtä mainituista kulmakivistä, valkoista kauluspaitaa lainkaan. Sen sijaan olen samaa mieltä luonnonmateriaalien suosimisesta, toisiinsa sopivasta värimaailmasta ja monikäyttöisyydestä, jotka usein vaatekaappijutuissa mainitaan. Sekä siitä, että jokaisen naisen kaapista tulisi löytyä pikkumusta jos toinenkin.

Simppeli musta mekko on parhaimmillaan luottovaate, jolla voi hoitaa tilaisuudet duunipaikan aamiaispalaverista hautajaisiin. Yhdellä ei kuitenkaan välttämättä pärjää, sillä siinä missä seminaarissa trikoo on mukava valinta, juhlitaan iltatilaisuudet silkissä. Myös omasta garderobistani löytyy mustia mekkoja niin arkisempana trikoisena kuin juhlavampana silkkisenä vaihtoehtona. Eikä pikkumustan tietysti tarvitse olla aina juuri musta. 

Kiinnitin jokunen kuukausi takaperin huomiota merkkiin, joka kertoo tekevänsä vaatteita kurvikkaille naisille. Excuse My BonBon on verrattain nuori kotimainen valmistaja, jolta löytyy valikoimistaan niin mekkoja, hameita ja puseroita kuin ulkovaatteitakin. Ihastuin samantien merkin Brigitte-mekkoon, mutta jätin ostamatta hinnan vuoksi. Ei sillä, että se nyt olisi ollut jotenkin liikaa, mutta sillä hetkellä ei ollut tarvetta uudelle mustalle leningille.

Nyt huomasin edellisen kauden vaatteiden olevan alennuksessa ennen kuin pian julkaistaan uusi kevät/kesämallisto. Ja kun ihastelemani pitsinen pikkumusta oli sekin alennettu, ostin pois. Ja miten ihanan paketin hainkaan eilen illalla kotiin, tällaiset kauniisti paketoidut ostokset saavat varmasti kuluttajat, ainakin minut, ostoksille myös uudelleen. Mukana oli myös käsin kirjoitettu viesti tekijältä.Mekko itsessään on yksinkertaisesti täydellinen. Riittävän paksu vuorikangas pitää huolen siitä, että alusvaatteiden rajat eivät näy ja pitsi tuo juhlavuutta. Asustamalla mekko muuntuu moneen eri tilaisuuteen sopivaksi, tässä nappasin kuvia varten vain ensimmäiset käteen osuneet korkokengät jalkaan. 
Mikäli kiinnostuitte, kannattaa huomioida merkin mitoituksen olevan todella niukkaa, suorastaan kummallisen pientä. Itse onneksi olin törmännyt tähän tietoon aiemmin, muuten olisin tilannut heittämällä liian pienen vaatteen. Eli tämä vinkiksi, jos siellä joku muukin ihastuu merkin vaatteisiin.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä vinkistä! Minulle tuntematon merkki, mutta lyhyen vilkaisun perusteella voisin ottaa itselleni useammankin noista mekoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katselin niitä muita, mutta pätin aloittaa merkkiin tutustumisen yhdellä vaatteella. Ei sillä, oikein mielelläni ottaisin ne kaikki.

   Poista
 2. Hah. Minunkaan vaatekaapissani ei majaile valkoista kauluspaitaa ja tuskin tuleekaan. En piittaa koko vaatekappaleesta. Joku rennompi valkoinen silkkipaita vois ollakin. Hippityylinen puuvillainen kirjailtu kesäpaita löytyy valkoisena...mutta kauluspaita. Ehei.
  Ihana mekko. Ja iso plussa hihoista. Inhoan itse talvella hihattomia mekkoja. Juhlatilat on niin usein vetoisia ja sitten saa viritellä huiveja, josta seuraa helposti tätimäinen ilme :)
  Oiskohan noita muillekin kuin kurvikkaille? Kymmenvuotias tyttäreni totesi iloisesti yksi päivä, että äiti on porkkana. Ja oikeaan osui:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti tyttäreltä, lapset ovat kyllä suoria. Esikoinen kysyi juuri äsken miksi minä haluan olla nättinä, kun lähden jonnekin. Ilmeisesti tämä kotilook on sitten vähän jotain muuta lapsen mielestä. :D

   Poista
 3. Kiitos vinkistä - tilattu ja tekstiviestin mukaan jo noudettavissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, toivottavasti olet yhtä tyytyväinen kuin minä omaani!

   Poista
 4. Pakko kommentoida, että tuo mekko sopii sulle aivan älyttömän hyvin!! Tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, se on myös todella mukava päällä.

   Poista