tiistai 14. huhtikuuta 2015

Lukunostalgiaa

Olen ollut ahkera kirjaston käyttäjä jo lapsesta asti, minkä vuoksi hyllystäni ei näitä perinteisiä tyttökirjoja löydy kuin pari hassua yksittäiskappaletta. Ongelma ratkesi käydessämme Kierrätyskeskuksessa etsimässä kunnostettavia huonekaluja ja poimin onnessani hyllystä kirjan toisensa perään. L.M. Montgomeryä ja Alcottia, nyt on sarjat muutamaa osaa vaille täynnä. Pojille nappasin mukaan myös oman lapsuuteni ja nuoruuteni nostalgiaa ja Susikoira Roi luetaan heti, kun nyt kesken olevat Mio poikani Mio sekä Hobitti on kahlattu loppuun.


Mies esitti sinällään hyvin relevantin kysymyksen, eli mihin aion uudet kirjat mahduttaa. Haimme juuri yhden hyllyosan lisää varastokopista ja se tuli samantien täyteen. Täytyy olla siis luova, mutta kyllä vastaanottavaisessa kodissa aina paikka kirjalle löytyy. 

4 kommenttia:

 1. Moikka!
  Pitkästä aikaa kommentoin kun mä en saa mobiililla viestejäni läpi ja harvemmin enää ehdin istua tässä pöytäkoneen edessä. Kaikki kirjoitukset on kuitenkin huolella luettu ja usein huomaan nyökytteleväni päätä samankaltaisten ajatustemme merkiksi.

  Mitä jos veisit nämä kirjat kesäkotiin?

  f

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi moi! Sinne ajattelinkin nämä kiikuttaa useiden muiden kirjasarjojen kanssa. On sitten sielläkin lukemista. :)

   Poista
 2. Oi kuinka ihania lukumuistoja tulikaan mieleen noista tyttökirjoista! Harmi, kun itselläni on vain poikia, joita ei tyttökirjat juuri kiinnosta :) Meillä kyllä luetaan paljon kaikenlaista. Tällä hetkellä suosikkeja ovat Viisikot ja Astrid Lindgrenin kirjoja kuuntelevat myös innokkaasti.

  Nykyäänhän kaikilla on vaikka mitä hienoja teknisiä vempeleitä lasten viihdykkeeksi, mutta meillä automatkoilla kuunnellaan lasten äänikirjoja. Muutama melkein 5-tuntinen ajomatka on jopa loppunut "kesken", kun joku äänikirja on jäänyt niin jännään kohtaan. Suosittelen äänikirjoja siis myös teidän tuleville mökkimatkoillenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti että meilläkin nämä tyttökirjat jäävät ihan vain minun ilokseni ja pojat haluavat jotain vauhdikkaampaa luettavaa. Meillä on juuri nyt kesken Lindgrenin Mio poikani Mio ja se ainakin uppoaa.

   Poista