perjantai 9. toukokuuta 2014

Syksyn kiinnostavimmat kirjauutuudet

Kustantajien syyskatalogit ovat alkaneet ilmestyä ja on siis aika tehdä pieni katsaus siihen millaista lukemista syksyllä on tiedossa. Kirjojahan on valtavasti ja tässä on täysin subjektiivinen ja pieni otanta, ne mitä minä aion kahlata läpi heti niiden ilmestyttyä. Suurin osa julkaistaan syksyllä, muutama jo kesän aikana. 

Otavan kustantama Anna-Leena Härkönen on niitä kirjoittajia, joiden huumori vetoaa. Tiedättehän, sellainen lakoninen tapa tarkastella maailmaa yhdistettynä arkipäivän tilannekomiikkaan. Ihmisten väliset suhteet joskus karuimmillaan, joskus kauneimmillaan. Nyt tapaamme Eevi Puttosen, joka yhdessä miehensä kanssa on voittanut lotossa jättipotin. Kaikki oikein kertoo lottovoittajan revanssista, mutta voitolla on myös kääntöpuolensa. Tuoko raha sittenkään onnea?



Veera Salmi on tullut tutuksi lastenkirjasarjastaan Puluboi ja Poni ja nyt on ensimmäisen aikuisten romaanin vuoro. Kaikki kevään merkit on surullisen kaunis tarina Linnunlaulusta ja perheestä, jossa vaikenemisen ketju vihdoin katkaistaan.



Juha Itkosen uutuusromaani Ajo on kustantajan mukaan "kertomus voimista, jotka ajavat ihmistä kohti tuntematonta". Ollaan sekä 1960-luvulla että nykyajassa ja auton ratti tarjoaa sekä pakopaikan että välineen esteiden ylittämiseen. Kantta ei vielä löytynyt, joten tässä sen sijaan suosikkini Itkosen teosten joukosta.



Virpi Hämeen-Anttilan uutuuskirja kuuluu niihin, joiden paljastumista joulupaketeista odottaa. Kirjojen taso on tuotteliaalla kirjailijalla vaihdellut, mutta dekkarifania ilahduttaa uuden romaanin genre, murhamysteeri. Yön sydän on jäätä sijoittuu 1920-luvun Helsinkiin ja on historiallisen dekkarisarjan avausosa.



WSOY:n katalogia selatessa odotti todellinen yllätys, Agatha Christien maineikas salapoliisi Hercule Poirot on nimittäin herätetty henkiin! Monogram Murders kantaa suomennettuna nimeä Hercule Poirot -mysteeri ja sijoittuu 1920-luvulle salapoliisin kultakauteen. Christien perikunta on antanut fanien toiveesta kirjoitusoikeudet Sophie Hannahille, jonka mukaan "on hienoa, että kirjallisuuden rakastettujen henkilöiden ei ole pakko kuolla". Yritän olla avarakatseinen ja onhan tämä luettava. Noin muuten olen sitä mieltä, että etsivä saisi pysyä haudassaan, jonka Christie viimeisessä, äärettömän hienossa Poirot-romaanissa Esirippu hänelle valmisti. 



Gummerukselta ilmestyy Tuomas Vimman Raksa-sarjan itsenäinen päätösosa Firman mies. Hyperborea on kasvanut markkinajohtajaksi, mutta edessä on firman myynti Ruotsiin. Trilogian päähenkilö Samista tulee uuden yrityksen vähemmistöosakas, mutta mitä tuokaan tullessaan nousu omistavaan luokkaan.



Niin paljon kirjoja, niin vähän aikaa. Etenkin, kun palaan monesti jo kertaalleen luettuihin kirjoihini ja luen niitä monta kertaa uudelleen. 

Kaikki kuvat: adlibris.com



2 kommenttia:

  1. Minä odotan tänä syksynä eniten Sirpa Kähkösen uutuutta. Luin vasta tämän vuoden alussa hänen Kuopio-sarjansa ja se teki suuren vaikutuksen.

    Kaikki mainitsemasi Poirotia lukuun ottamatta löytyvät varmasti minunkin kirjaston varauslistalta. En ole pitkään aikaan lukenut dekkareita, mutta Nesbon Harry Hole-sarjan kimppuun aion käydä kesällä.

    Voi, kun olisi aikaa lukea enemmän!

    VastaaPoista
  2. Kähkönen on sellainen kirjailija, jota aina välillä katson, mutta jätän kirjat kirjaston hyllyyn. Pitänee napata ensimmäinen Kuopio-sarjan osa mukaani. Itselläni on seuraavana lukulistalla Laila Hirvisaaren Lappeenranta-sarja, minun juureni kun ovat molempien vanhempien osalta siinä kaupungissa. Ja mikä kateus, sinulla on vielä Harry Holet lukematta! Onnekas!

    VastaaPoista