maanantai 1. heinäkuuta 2013

Paneeliverhot parvekkeella

Meidän parvekkeemme on suoraan etelään ja aurinkoisina kesäpäivinä kuin paraskin sauna. Samalla myös sisällä, erityisesti olohuone-keittiötilassa on tuskastuttavan kuuma. Olemmekin odottaneet parvekeverhojen asennusta kuin kuuta nousevaa ja jo nyt voin sanoa, että kannatti.


Viime kesän jälkeen kävi selväksi, että haaveeni ohuista romanttisista valoverhoista pitää hylätä ja parveke tarvitsee peittävämpää suojaa. Näkösuoja on tietysti yksi tärkeä juttu, mutta ehdottomasti tärkeämpi olisi lämmönsäätely. Päädyimme siis paneeliverhoihin ja pyysimme tarjouksen muutamasta paikasta. Speksit olivat samat, hintahaitari puolestaan seitsemänsataa euroa. 


Pk-Seudun Kaihdinta voin lämpimästi suositella. Hinta on kilpailukykyinen, toimitus hoitui sovitusti ja asentajat olivat erittäin mukavia ja ammattitaitoisia. Suunnittelukäynnillä otettiin mitat ja valitsin verhojen väriksi hyvin haalean harmaan sävyn. Katseltiin vähän kiskojen sijaintia ja määrää ja sitten verhot menivät teetätykseen. Siinä kesti kolmisen viikkoa. 


Verhot ovat lämpöä sitovaa screen-kangasta ja ainakin meidän huomiomme mukaan ero entiseen on merkittävä. Parvekkeella voi taas olla ilman äkillistä nestehukkaa ja kuumuudesta johtuvaa pyörtymistä. Lämpiminä päivinä ne ovat yleensä alkuiltaan saakka kiinni, kuten näissäkin kuvissa näkyy. Illalla avaamme verhot ja on mukava olla. Toki näkösuojakin on merkittävä etu, pojat voivat hippaloida parvekkeella paitasillaan ilman, että kaikki näkevät kadulta suoraan sisään.Verhojen alaosissa on painot niin, että verhot pysyvät suorina paikoillaan. Ne saa myös helposti pois kiskoista esim. pesua varten. Ja meidän verhomme ovat ihan hivenen ylipitkät, minä halusin ne niin. Parempi aina sentti liikaa kuin liian vähän.


Kuten tässä alla näkyy, meille parhaaksi osoittautui neljän kiskon järjestelmä, paneeleja on yhteensä kahdeksan. Verhot saa näppärästi kerättyä parvekkeen sivuille neljän nipuiksi. Olen todella tyytyväinen. Hiki on vähentynyt puoleen! 


2 kommenttia:

  1. Varmasti on parempi olla parvekkeella, kun on viileämpi! En ole koskaan kuullutkaan lämpöä sitovasta kankaasta... kiinnostava juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ollut ennen tuota mittailukäyntiä. Mutta verhot blokkaa 83 prosenttia siitä lämmöstä, mikä ennen olisi kuumentanut parveketta. Ihana ero!

      Poista