lauantai 23. kesäkuuta 2018

Kodin remppasuunnitelma ja sen ensimmäisiä toteutuksia


Vietämme parhaillaan juhannusviikonloppua kotona. Kesäpaikan vessaremontti jatkuu ja päätimme jäädä kotoilemaan kolmen vapaapäivän ajaksi. Äsken sivelin parvekkeella uutta vahakerrosta keittiömme pöytään ja mietin, että nyt voisi olla hyvä hetki kertoa kodin remontista vähän enemmänkin. 

Niissä remonteissa tuntuu pätevän aina sama kaava. Sitä miettii, että pitäisi tehdä tuo kohta valmiiksi ja korjata tuo toinen. Aika kuluu, mutta toteutukselle sitä ei löydy. Sitten eräänä päivänä saa herätyksen, nyt tämä homma laitetaan kuntoon. Sitten edetäänkin vauhdilla.

Näin kävi myös meille. Olen pohtinut tiettyjen kodin ongelmakohtien uudistusta jo pitkään, mutta tilojen ollessa edes jollain lailla toimivat on homma jäänyt odottamaan aikaa parempaa. Jo pitkän aikaa olen tiennyt etten itse oikein osaa löytää parhaita ja ennen muuta toiminnallisuuden kannalta optimaalisimpia ratkaisuja. Tarvitsisin ammattilaisen, mutta mistä hyvä sellainen löytyisi. Lopulta paikalliselta Facebook-palstalta tuli ratkaisu eteeni annettuna ja kun meillä vielä sisustussuunnittelijan kanssa synkkasi hyvin, oli helppo päätös hyväksyä hänen antamansa tarjous. Ensimmäinen askel kotimme tilojen uudelleensuunnitteluun ja sisustamiseen oli otettu.


Minulle kaksi suurinta ongelmakohtaa tässä kodissamme ovat eteinen ja kylpyhuone. Myös työpisteeni sijainti on aiheuttanut päänvaivaa ja näitä kaikkia lähdettiin ratkomaan. Valmiin suunnitelman saatuamme aloitimme eteisestä. Suunnittelijan ehdotus seinän maalaamisesta tuntui hyvältä ja raikkaalta. Erityisesti pidän siitä, että eteisen seinän sävy on otettu samasta Tikkurilan värilinjasta kuin esikoisen huoneessa oleva Regatta ja kuopuksen huoneen Maininki. Eteiseen valittu Salaisuus on ensimmäisen kuvan alin värilastu ja sopii kauniisti eteisen seinällä olevaan tauluun. 

Suunnitelmassa oli myös ehdotus eteisen pöydän vaihtamisesta pienempään puolipyöreään malliin. Sellainen meiltä itse asiassa löytyisi valmiina kesäpaikalta, mutta vielä en ole käynyt sitä hakemassa. Käytännön totuus nimittäin on se, että tuo nykyinenkin pöytä on iltapäivisin täynnä postia, pyöräilykypäriä, avaimia ja muita koulusta palaavien tavaroita. Jos pöydälle ei mahdu, epäilen niiden päätyvän lattialle. Pöydän vaihtaminen on siis vielä mietinnässä.






Tämä eteisen kaappirivistö puolestaan saa aukeavien ovien sijaan peitokseen peiliset liukuovet ja eteinen samalla lisää tilaa aamuisiin lähtövalmisteluihin. Olin jo valmis tilaamaan ovet ja olimme tarjouksen antaneeseen yritykseen yhteydessä, mutta sitten yhteydenpito heidän puoleltaan loppui kuin seinään. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen iso hankinta, joten voitte kuvitella miten ottaa päähän. Homma viivästyy ja nyt pitäisi pyytää uusia tarjouksia, mutta mistä aika moiseen. 


Toisena toteutimme työpisteeni siirron käytävältä makuuhuoneeseemme. Päivisin poikien ollessa koulussa olen työskennellyt keittiössä ja levittäytynyt isolle pöydälle. Puolenpäivän jälkeen kotiin alkaa kuitenkin useana päivänä viikosta valua paitsi omia lapsia myös heidän kavereitaan ja tämä on tietenkin mukavaa. En halua sanoa joka päivä, että meille ei voi tulla, sillä äiti tarvitsee työrauhan. Nyt voin kerätä läppärin kamoineen mukaani ja siirtyä keittiöstä makuuhuoneeseemme jatkamaan töitä vaikkapa kuulokkeet korvillani. 

Tärkeää minulle oli se, että makuuhuoneen työpiste ei saisi näyttää toimistomaiselta. Halusin siitä enemmänkin sivupöydän tyylisen ja mielestäni onnistuin aika kivasti. Pienihän tuo on ja kapea, mutta kyllä siihen tarvittaessa läppäri mahtuu. Pöydän paikalla ollut lipasto löysi puolestaan paikkansa käytävältä kylpyhuoneen oven vasemmalta puolen. Se passaa siihen oikein hyvin. 




Näiden muutosten jälkeen käymme seuraavaksi kylpyhuoneen kimppuun. Kodinhoitoseinän järkeistäminen sekä pienempi peilikaappi allaskaapin ohella tulevat tekemään tilasta toivottavasti fiksumman ja parantavat käyttökokemusta. Tämä jää kuitenkin syksylle, ajatuksissa olisi tehdä homma valmiiksi ennen joulua. 

Mitä poikien huoneisiin tulee, saimme niihinkin kivoja vinkkejä. Erityisesti pidän lukunurkka-ajatuksesta esikoisen huoneeseen, jossa kahden nojatuolin keskellä olisi talomallinen kirjahylly. Nämä tulevat kuitenkin ajankohtaisiksi siinä vaiheessa, kun kuopuksen huonetta laitetaan seuraavan kerran. Silloin pitää myös miettiä suljetaanko huoneesta olohuoneeseen johtava aukko, hyvän ratkaisuehdotuksen liukuovineen ja niiden kotelointeineen jo saimme. 


Mies puolestaan ehdotti eilen, että luopuisimme tulevaisuudessa toisesta sohvasta ja laittaisimme tilalle kaksi kevyttä nojatuolia. Niiden keskelle saisi pienen pöydän ja olkkarin ilme kevenisi entisestään. Käytännössä tuo kahden istuttava sohva saisi lähtöpassit ja nojatuolit tulisivat sen tilalle.



Annan mielelläni sisustussuunnittelijamme tiedot asiasta kiinnostuneille. Me olemme hänen suunnitelmaansa oikein tyytyväisiä ja saimme kaivatun sysäyksen asioiden edistämiselle. 
















6 kommenttia:

  1. Mä suosittelen eteisen oviin Inariaa. Me kun teetettiin viime syksyn rempassa myös uudet kaapistot, hakkasi Inaria valikoimallaan, ammattitaidollaan ja palveluhenkisyydellä muut firmat. Hinta oli lopulta vähän korkeampi, mutta ainakin meidän saama palvelu oli joka sentin arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inaria onkin nimenä tuttu, täytyy vähän googlata valikoimaansa. Sinällään mua ei korkeampi hinta tässä vaiheessa haittaisi, jos vaan homma hoituu ongelmitta ja tehokkaasti. Kokonaisbudjetti kaikkeen on kuitenkin mallia mahdollisimman edullisesti, eli vähän pitää miettiä mitä mistäkin ottaa.

      Poista
  2. Mä suosittelen lämpimästi kaikkiin kiintokalusteisiin, niin kylppäriin kuin liukuoviin,Nixi keittiöitä ja Merja Suomenojalla, Espoossa. Heidän asennusporukkansa on myös huippuhyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy olla sinnepäin yhteydessä. Samalla voisin kysyä tarjouksen liukuovista myös kylpyhuoneeseen pyykkihuoltoa peittämään.

      Poista
    2. Minä puolestani en missään nimessä suosittele Nixi keittiötä enkä yllämainittua Merja Sundqvist-Pollaria. Meillä kokemukset todella huonoja ja vastaavia kokemuksia on myös ilmennyt lähipiiristämme ko. firmasta. Heidän suunnitelmansa ovat kyllä hyviä ja ostovaiheessa asiakaspalvelu on hyvää. Valitettavasti laatu ei heillä vastaa hintaa ja ongelmatilanteissa asiakaspalvelu on täysin ala-arvoista. Jättävät asiakkaat yksin setvimään ongelmia alihankkijoidensa kanssa ja itse pesevät joko kokonaan kätensä ongelmasta tai jättävät asiakaan odottamaan sitä, että saavat asiansa setvittyä alihankkijansa kanssa. Me odotimme n. 1,5 vuotta, jotta heidän toimituksensa olisi sitä mitä tilattiin (puutteita jäi silti ja heidän asentajaansa joka kävi korjaamassa viimeiset puutteet ei kyllä voi mitenkään suositella...). Ainoa hetki jolloin he toimivat ripeästi ja päämäärätietoisesti oli hetki, kun lasku piti maksaa. Ja valitettavasti emme tosiaan ole ainoita joiden kohdalla heidän palvelunsa on ollut todella surkeaa.

      Poista
    3. Kiitos myös tämän kokemuksen jakamisesta. Kurja kuulla, että teillä on mennyt noin pieleen heidän kanssaan.

      Poista