lauantai 29. huhtikuuta 2017

Valmiina vappuun!

Tänään menimme koko perhe päiväunille ja herätessämme oli tullut talvi. Pääkaupunkiseudun sää vaikuttaakin olevan sitä mieltä, että takatalvi olisi tähän kevään juhlaan mainio veto. Mikään ei kuitenkaan saa omaa fiilistäni laskemaan, sillä vappu on juhlista paras heti joulun jälkeen. Harmi vaan, että vähän on jouduttu jännittämään päästäänkö huomenna hippaamaan vai ei. 


Meillä on kotona yksi flunssainen korvatulehduspotilas. Viikon puolivälissä kuopukselle nousi yllättäen keskellä yötä kova kuume ja seuraavan samanlaisen yön jälkeen kiikutin lapsen lääkäriin. Nyt onneksi näyttää jo hyvältä ja lapsi on ollut tämän päivän täysin kuumeeton. 


On tässä sairastamisessa yksi positiivinenkin puoli, jonka tajusin hakiessani käynnin jälkeen korvauksia LähiTapiolan nettipalvelusta. Tämä oli ensimmäinen lääkärireissu tänä vuonna ja tästä ilahtuneena maksoin kerran vuodessa menevän omavastuun mielelläni. En tiedä milloin olisimme olleet näin terveitä, mitä lapsiin tulee. Esikoinenkaan ei ole tänä vuonna vielä ehtinyt käydä kuin allergia- ja astmalääkkeitä täydentämässä, muuten flunssat ovat menneet ohi oikeasti flunssina ilman jälkitauteja. Mitä vappuun tulee, meillä juhlitaan niin vapunaattona kuin vapunpäivänäkin. Huomenna saamme vieraiksemme ystäväperheitä lapsineen. Tiedossa on hyvää seuraa, yhdessäoloa, herkuttelua ja kuohuvaa. Olin ajatellut pienimuotoista skumppapiknikiä tuohon meidän pihallemme, että lapset pääsisivät leikkimään. Ei siltä näytä, kun tuota rännän määrää katsoo. Mutta sitten viihdytään sisällä, ei siinä mitään. Tärkeimmät on hoidettu, eli serpentiinit ja ilmapallot odottavat huomista kodin koristelua. Kauppaan pitää vielä raahautua, mutta mies hoiti siivouksen jo tänään. 

Maanantaina menemme vappulounaalle perheeni kanssa, siitä tulee myös tosi mukavaa. Tässä lotossa minulla on käynyt tuuri, meillä on nimittäin ihan paras sakki koossa, kun ollaan kaikki yhdessä vanhempieni ja siskoni perheen keralla. 


Isäni piipahti tuomassa kundeille tuliaisia ulkomailta. Onnea ovat isovanhemmat, jotka ostavat Pokemon-paitoja, tätä mieltä ovat pojat. Äiti kun aina pukee vaan kaikkeen tylsään, esimerkiksi raitoihin. Ja saako laittaa heti ensi viikolla kouluun ja eskariin? No saa. Ainahan siihen voi vetää neuleen päälle. Vitsi vitsi.


Ehkä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti