maanantai 7. maaliskuuta 2016

Tautibingon oikea rivi

Tällä kertaa voittajaksi osoittautui kuopus, joka heräsi viime yönä neljältä kuumeen alkaessa kivuta kohti korkeuksia. Valvoin levottoman potilaan vieressä ja varasin samalla aamun ensimmäisen lääkäriajan heittäen jälleen kerran kiitokset sille 27-vuotiaalle odottajalle, joka otti esikoiselleen ja sitä myöten myöhemmin myös kuopukselleen sairauskuluvakuutukset. Mehiläinen, lastemme suosikkileikkipaikka.

Koko aamupäivä kului ensin lääkärissä, sitten laboratoriokokeissa ja niiden tuloksia odotellessa. Nielunäytteestä se syyllinen sitten löytyi ja palkinnoksi oikeasta rivistä kuopus sai kymmenen päivän antibioottikuurin. Minä kuittasin mukaani todistuksen työnantajalle, kotona ollaan ainakin torstaihin saakka. Reippaudesta saadut lisko ja tiikeri tuotiin kotiin. Kahvi piti siitä aamuneljästä saakka valvoneeen potilaan äidin tolkussaan.Kuopukselle tämä on kuudes angiina vuoden sisään. Kahden viikon kuluttua tauti on toivottavasti voitettu taas hetkeksi ja me menemme korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille pohtimaan olisiko aiheellista poistaa kitarisat tulehduskierteen katkaisemiseksi. Hän on putkittanut molemmat ipanat, leikannut esikoisen kitarisat ja poistanut kuopuksen putket myöhemmin nukutuksessa. Joku selvyys tähän täytyy nyt saada ja tämä jatkuva antibioottien syöminen loppumaan. 

Olisi muuten tosi hienoa, jos joskus ei olisi sairastelu-uutisia tänne kerrottavaksi. 

5 kommenttia:

 1. Voi jee.
  Olin juuri neuvolaterkkariharjoittelussa..neuvolan lähipäiväkodin angiinaepidemian vuoksi tk-lääkäri sanoi kirjoittaneensa jo 150 antibioottireseptiä :( Näin voi käydä.
  Eli angiinakierre voi jatkua ja jatkua, koska osa kantaa sitä oireettomana (no varmaan jo tiedätkin tämän ;)
  Mutta ainakin tuolla oli ohjeistuksena, että koko perheeltä pitää ottaa nielunäyte, jotta kierre saadaan katkaistua. Ja sama homma pitäisi tehdä koko päiväkotiryhmälle kaikkine perheineen tai joskus jopa koko päiväkodille...
  Miten teillä on ohjeistettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä ei ole päiväkodin puolesta ohjeistettu oikein mitenkään, tiedotettu vain, että tällainen kierre on ryhmässä ja streptokokki useammalla lapsella. Meidän perheemme on käynyt näytteissä useasti, mutta ainoastaan viime kesän angiinarundilla esikoiselta löytyi oireettomana. Sen jälkeen ei ole muilla ollut, tosin viljelyn tulokset tältä kerralta saadaan varmaan huomenna. Täytyy keskustella ryhmän hoitajien ja tarvittaessa päiväkodin johtajan kanssa tästä.

   Poista
  2. Meillä juuri testattiin koko päiväkoti ja 32 lapsen joukosta piilevä strepto löytyi yhdeksältä, joiden perheet sitten myös testattiin. Meidän viisvee on syönyt vain yhden kuurin tänä talvena mutta paras kaverinsa lopetteli juuri neljännen kuurinsa. Käsittääkseni meillä (Espoon) kaupunki tarjosi ehdotti testausta, kun ok oli raportoinut tautitilannetta sinnepäin.

   -nonni

   Poista
  3. Soitin eilen kuopuksen päiväkotiryhmään ja laitoin sähköpostia myös johtajalle tilanteesta ja mahdollisesta testaustarpeesta. Lupasivat kysyä onko aihetta testata ryhmä, eli asia etenee. Jos päätyvät siihen, että ei testata, niin ainakin olen yrittänyt.

   Poista