sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pitkät vapaat

Ihan kuin olisi pidemmälläkin lomalla ollut, kun torstaista saakka ollaan vietetty vapaata töistä ja päiväkodista. Toukokuussa on ollut ilahduttavasti näitä pitkiä viikonloppuja, tämä ja vappuviikonloppu nyt ensimmäisinä. Itse asiassa myös ensi viikko on meillä nelipäiväinen, sillä poikien päiväkoti on perjantaina kiinni. 

Torstaina lähdettiin kesäpaikkaan kera poikien ja siskoni. Muutama tunti tehokasta työntekoa ja lisää kaunista lautalattiaa ja hirsiseiniä paljastettuina, mukana myös vanhat oven- ja ikkunanpaikka sekä kakluunin entinen sijainti. Erityisesti kuopus oli ahkera kantamaan purkujätettä pois ja kiskomaan nauloja laudoista. Kotimatkalla korkattiin tötteröjätskikausi!
Lauantaina mies lähti appiukkonsa ja siskon miehen kanssa pelaamaan golfia ja me poikien kanssa käytiin kaupassa ja ulkoilemassa. Lauantaina oli sitten Ikea-retki edessä ja ensimmäistä kertaa kuopus pääsi esikoisen kaveriksi lapsiparkkiin meidän kerätessä pursuilevan kärryllisen tavaraa tunnissa. Parkissa oli ollut maailman hauskinta ja minä kiitän mielessäni Ingvar Kampradia Ikean perustamisesta. Mistä muualta me oltaisiin saatu yöpymis- ja ruoanlaittovarustus alusta asti muutamalla satasella. 


Tänään heräsimme kauniiseen auringonpaisteeseen ja lähdimme päiväkävelylle uimarannalle. Pojat leikkivät, me miehen kanssa istuimme kahviossa ja puhuin isoäidin kanssa pitkän puhelun. 
Kysyin haluaako kuopus korvapuustin vai croissantin. Hän halusi molemmat, tietysti! 


Nyt on aika valmistautua tulevaan viikkoon, laittaa vaatteet aamuksi valmiiksi ja eväät huomiselle jääkaappiin. Tänään mietin, että kesäloma on oikeasti ihan lähellä ja viikot tuntuvat kuluvan hirveän nopeasti. Ensi viikolla on muun muassa eskarin kevätjuhla ja viikonlopuksi menemme miehen kanssa kesäpaikalle. Seuraavalla viikolla juhlitaan kuopuksen kevätjuhlaa ja viikonloppuna uusia ylioppilaita ja valmistuvia. Sitten ollaan jo kesäkuussa ja ennen juhannusta on edessä vielä synttärijuhlia, reissu Tukholmaan ja isoäitiä moikkaamaan. Kun koivutkin ovat jo keväänvihreässä lehdessä, on juhannus täällä ennen kuin ehditään huomatakaan ja siitä alkaa kesälomakausi. Aika kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti