perjantai 10. lokakuuta 2014

Lontoo lähenee

Alkusyksy on hujahtanut ohitse huiman nopeasti ja pian ollaan syysloman kynnyksellä. Ensi viikolla tähän aikaan olemme jo Lontoossa, kun eskarin syyslomapäivät torstai ja perjantai ovat alkaneet. Lennämme maanantaina takaisin kotiin ja pojille tuo maanantai on vielä ylimääräinen vapaapäivä eskarista ja hoidosta. Mies puolestaan on on säästänyt muutaman kesälomapäivän matkaa varten. Nyt ajattelin uhrata muutaman ajatuksen matkasuunnitelmille ja ostoslistalle.Poikien alkuperäinen ykköstoive oli nähdä se torni, jossa Marttia pidetään Autot 2 -elokuvassa vankina. Kävelemme siis katsomaan Big Benin jossain vaiheessa lomaamme. Luonnonhistoriallinen museo dinosauruksineen ja siinä vieressä sijaitseva Science Museum on myös laitettu listalle hyvien suositusten saattelemana. Regent's Parkissa sijaitseva London Zoo on myös nähtävyyslistalla, erityisesti pingviinien ja kirahvin vuoksi. Miestä kiinnostaa lisäksi British Museum muumioineen, vaikka olemme käyneet siellä jo monta kertaa. Esikoinen innostui asiasta myös, joten sinne siis. Tower on laitettu listalle sillä ajatuksella, että jos jaksamme ja ehdimme, sillä aikaa pitää jäädä myös kuljeskeluun, kahvi- ja jätskitaukoihin sekä ostoksiin. Pojille on luvattu perinteen mukaisesti matkamuistot Hamley'siltä ja toivoisin meidän ehtivän myös johonkin mukavaan leikkipuistoon pyörimään. Hotellimme sijainti Kensingtonissa on hyvä ja esimerkiksi Kensington Gardensissa sijaitseva Prinsessa Dianan leikkipuisto voisi olla kiva käyntikohde. Ostosten osalta olen tehnyt pientä listaa siitä mitä tarvitsen tai haluan, mutta hyvin pienimuotoiseksi on jäänyt. Haluan käydä katsomassa olisivatko Dermalogican tuotteet Englannissa edullisempia kuin täällä, purkinpohjat alkavat nimittäin useammassakin ihonhoitotuotteessa jo pilkottaa. Lisäksi listalle on laitettu Narsin poskipuna ja Chanelin huulikiilto numero 66, jos sitä vielä jostain saa. Vakkaritavan mukaan käyn Gapilla ja Banana Republicilla pyörimässä ja uusia kotivaatteita aion katsoa ensin mainitusta. Jos lisäksi jonkinlainen musta klassinen villakangastakki vyöllä tulee vastaan, niin hyvä ja sama pätee kevytuntuvatakkiin. Mies jutteli tuossa softshell-takin ja ruskeiden kävelykenkien hankkimisesta itselleen ja pojat taas eivät tarvitse mitään muuta kuin esikoinen uuden kauluspaidan. Jos jotain mukavaa tulee eteen, niin hyvä. Jos ei, niin yhtä hyvä. Aiemmin kirjoitin toiveestani ostaa Tiffanyltä helmirannekoru, mutta jotenkin se ajatus on kuukausien myötä himmentynyt. Saa nyt nähdä. 

Kaikkein eniten odotan matkalta sunnuntai-iltapäivää, kun menemme yhdessä esikoisen kanssa katsomaan Leijonakuningas-musikaalin päivänäytökseen. Ostin liput hyviltä paikoilta suhteellisen edestä enkä tiedä kumpi meistä on enemmän innoissaan. Samaan aikaan mies viettää kahdenkeskisen parituntisen kuopuksen kanssa, joka on ilmoittanut haluavansa syödä karkkia ja ulkoilla kera isänsä. 

Thelionking.co.uk

Tätä kirjoittaessa alkoi jo matkakuume nousta huolella!
14 kommenttia:

 1. Miksi ihmiset tietentahtoen matkustavat nyt sinne, missä etenkin lentokentillä on riski saada ebola-tartunta ja tuoda se Suomeen??? Voisiko sillä, että turhaa, pelkkää huvin vuoksi tehtyä matkustelua vältettäisiin, olla vaikutusta ebolan rantautumiseen Suomeenkin. Kyllä voisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pelkää noin paljon ebolaa olisi ehkä syytä tutustua sen tartuntamekanismeihin sen asemasta, että käy toisten blogeissa trollaamassa. Ebola on virustaudiksi todella huono tarttumaan. Se ei ole mikään influenssa, jonka saat napattua lentokentällä viereisessa kahvilanpöydässä istuvalta vaan vaatii eritekontaktin.

   Poista
  2. Kyseisessä viestissä en pyrkinyt "trollaamaan" tai syyllistämään erityisesti blogistia vaan herättämään keskustelua näin syysloman kynnyksellä. Monella tuntuu olevan se (harha)ajatus, että ebola ei voi koskea itseä vaikka matkustellaan samoilla lentokentillä joissa todetusti on ebolapotilaita liikkunut (kuten esim. Englannissa). Olen lääkäri ja ymmärrän tartuntamekanismin. Myös sen, että tarttuminen ei ole niin heikkoa kuin osa ihmisistä luulee. Eritetahra juuri pöydöstänousseen ebolaa sairastavan ihmisen nenästä kahvilapöydällä ja sen jälkeen lapsi lättää kätensä siihen ja alkaa syödä sämpyläänsä niin tartunta on tapahtunut. Nyt jos koska olisi syytä miettiä omaa käyttäytymistään (matkustamista, käsihygieniaa ym) eikä laittaa päätä ymmärtämättömyyden pensaaseen.

   Poista
  3. Me itse asiassa puhuttiin miehen kanssa juuri tällä viikolla yhdistelmästä Ebola ja Lontoo. Koska kaikkea ei elämässä voi alkaa pelätä, ei tämäkään ole sellainen asia, jonka vuoksi jättäisimme matkan väliin. Anun tavoin pidän mahdollisuutta tartunnan saamiseen niin minimaalisen pienenä, että todennäköisempää olisi saada sata ja muuta vaarallista tartuntaa. Ymmärtämättömyyttä se ei mielestäni ole, vaan ihan maalaisjärkeä. Toki käsidesi on ahkerassa käytössä ja lapsia muistutetaan ettei kaikkea pidä käydä koskettelemassa, mutta muuten uskallan kyllä ihan hyvillä mielin lähteä matkaan varmana siitä, että en tuo mukanani tartuntaa Suomeen.

   Poista
 2. Näitä ihmisten Lontoosuunnitelmia kun lukee tulee valtava kaipuu takaisin Lontooseen. Se Prisenssa Dianan leikkipuisto oli kovasti meidän pojan mieleen viime reissulla. Uskoisin, että teidänkin pojat siitä tykkäisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on kyllä ihan ykköskaupunki. Meidän täytyy tosiaan käydä tuolla Dianan leikkipuistossa, lienee varma hitti pojille.

   Poista
 3. Ihanan kuuloisia suunnitelmia! Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että tulee suunnitelmien mukainen reissu!

   Poista
 4. Aika paljon ohjelmaa suhteellisen lyhyelle reissulle, mutta sellainenhan Lontoo on, että nähtävää ja tehtävää on niin paljon, ettei mitään malttaisi jättää tekemättä :) Onneksi lento on lyhyt, joten pääseehän sinne uudestaankin!

  Kieltämättä tuo ebola-kuvio mietityttää itseänikin - ei siis mitenkään teidän perheen syyslomaan liittyen, vaan ihan yleisemminkin. Hurja tauti :(

  Ihanaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kuinka paljon lisää tehtävää ja nähtävää vielä löytyisikään! Katsotaan nyt mitä ehditään ja jaksetaan, rento loma kuitenkin toiveissa. Ebola on kyllä uutisoinneissa minuakin säikäyttänyt. Vähän samalla tavalla kuin hullun lehmän tauti silloin aikanaan.

   Poista
 5. Mulla on myös suunnitteilla reissu Leijonakunigasta kuulemaan kunhan se saapuu isosta savusta meidän kulmille. Ebolalla tahi ilman...

  VastaaPoista
 6. Kevyt untuvatakki Kensington high streetin UNIQLO:sta.

  VastaaPoista