maanantai 14. huhtikuuta 2014

Turvaistuinongelma

Eräänä päivänä huomasin kuopuksen pään huitelevan turvaistuimen yläreunan yllä. Niskatukea ei enää saanut nostettua ylemmäs, joten oli todettava istuimen käyneen lapselle liian pieneksi. Oli siis uuden istuimen hankinnan aika ja siinä riitti haasteita.


Kuopus on pienikokoinen ja laiha. Näin ollen häntä ei vielä voinut siirtää istumaan turvavyöistuimeen veljensä tapaan, eli istuimeen, jossa käytetään auton omia turvavöitä. Tällaiset istuimet on suunniteltu yleensä nelivuotiaasta eteenpäin ja painoa istujalla pitäisi olla vähintään 15 kiloa. Kuopus on vastikään ylittänyt kolmentoista kilon rajapyykin, joten jonkin aikaa saisimme odotella kilorajan täyttymistä.


Meidän pitäisi siis ostaa toinen turvaistuin ja vaihtaa se muutaman vuoden kuluttua turvavyöistuimeen, jota lapsi käyttäisi niin kauan kuin istuinta ylipäänsä tarvitsisi. Ei tuntunut järkevältä. Olinkin iloinen, kun sain vinkin muuntuvasta istuimesta, joka osoittautui täydelliseksi vastaukseksi meidän tarpeisiimme.

Klikkasin tilauksen netitkauppaan ja pian postin kuljetus soitti ovikelloa ja paketti Saksasta saapui. Kyseessä on Cybex Pallas palkki-istuin, jota käytetään nyt ensi alkuun palkin kanssa. Kun kuopus on tarpeeksi vanha, otetaan palkki pois ja istuin muuttuu samanlaiseksi turvavyöistuimeksi kuin esikoisellakin on, Cybex Solution X -istuimeksi.


Tässä istuin palkin kanssa.


Ja tässä ilman palkkia. 


Minä tilasin istuimen saksalaisesta My Pram -nettikaupasta ja se tosiaan tuotiin kotiovelle hintaan 199 euroa. Sama istuin läheisessä lastentarvikemyymälässä maksaa 270 euroa, joten hintaero on huomattava. Kävimme kokeilemassa istuinta ja kuopuksen mahtumista siihen liikkeessä, mutta ostohetkellä käännyimme verkkokaupan puoleen. Järkevämpää olisi ehkä kannattaa kivijalkamyymälöitä ja varmistaa näin palveluiden säilyminen. Ei kuitenkaan millä hinnalla tahansa.



5 kommenttia:

  1. Meille on pian tulossa sama istuin, mutta varmaankin isofixillä. Kiitos nettikauppavinkistä siis. Hintaerot ovat todellakin huimat ja valitettavasti ainakin tässä elämäntilanteessa hinta määrittelee ostopaikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isofix olisi kyllä näppärä, mutta meillä on aina ollut vyökiinnitteisiä. Minä myös tilasin ehdottomasti tuolta nettikaupasta, erotuksella ostaa jo pari kassia ruokaa. :P

      Poista
  2. Meillä on sama istuin isofixillä perheen molemmissa autoissa ja kun kaksi istuinta ostettiin kerralla, tilaus tehtiin todellakin halvimmalla mahdollisella ratkaisulla eli saksalaisesta nettikaupasta;) Olemme olleet muuten todella tyytyväisiä, mutta isofixin käytöstä jouduimme luopumaan sillä turvavyön vastakappale jäi melkein istuimen alle ja turvavyötä oli siten TODELLA vaikea saada kiinni. Ilman isofixiä penkin voi siirtää niin että tätä ongelmaa ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan oltu ihan tyytyväisiä ilman isofixiä, sillä esikoisen vauva-aikaiseen autoon sitä ei saanut. Nyt saisi, mutta mennään ilman.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista