sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kuopuksen kamari

Kuopuksen huone valmistui heti olohuoneen jälkeen. Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätimme lopulta olla sulkematta oviaukkoa olohuoneeseen, eihän kolmevuotias vielä tarvitse samanlaista yksityisyyttä kuin vähän isompi lapsi. Laitetaan liukuovi paikoilleen sitten, kun kuopus sitä pyytää. Kuten pohjapiirroksesta näkee, kuopus muutti siis suunnitellusti entiseen työhuoneeseen.



Huoneeseen ei hankittu muuta uutta kuin Muuton musta Unfold-valaisin sekä kaksi printtiä seinälle. Sängyn olimme ostaneet Juvilta jo viime kesänä ja mies maalasi tuolloin sängyn harmaansiniseksi. Alemmassa kuvassa näkyvät Ferm Livingin tapetista tehty taulu sekä kuopuksen ristiäisilahjagrafiikka olivat jo poikien yhteisessä huoneessa, samaten koristeviiri. Valaisin miellyttää pikkukundia toivottavasti vielä silloin, kun on aika muuttaa omaan kotiin. Hän saa sen sitten mukaansa. Tosin hassulta tuntuu miettiä tällaisia kolmevuotiaan kohdalla. Joka tapauksessa tarkoituksena oli ostaa kestävää ja ajatonta.



Valkoisen tuolin paikalle tulee ruskea nojatuoli, joka on tällä hetkellä vanhempieni luona säilössä. Siihen vain tarvitaan enemmän tilaa kuin meidän autossamme on, joten ehkä pitää vuokrata pakettiauto. Täytyy pohtia. Siellä tuoli kuitenkin odottaa ja siitä tulee kuopuksen lukupaikka tyynyineen ja viltteineen, kunhan se tänne saadaan.



Seinämaalin sävyä oli todella, todella vaikea saada vangittua kuvaan oikein. Maalasimme siis yhden seinän huoneesta ja seinän väri näyttää näissä kuvissa enemmän siniseltä kuin vihreältä. Se on kuitenkin selkeästi vihertävä, kun täällä päivänvalossa katsoo. Nämä alemmat kuvat ovat lähimpänä oikeaa. Sininen, mutta vihreään taittuva. Kyseessä on siis Tikkurilan sävy "Maininki".




Verhot olivat jo esikoisen vauvahuoneessa, ne ovat vedenvihreää silkkiä hopeisin koristein ja ostettu aikanaan Stockmannilta. Ferm Livingin hyllykkö on myös niitä tulevaisuuden klassikkojuttuja, jotka toivottavasti seuraavat kuopuksen mukana.


Kodin ykkösen Anno Pandora -matto siirtyi yhteisestä huoneesta kuopukselle. Tämän pariksi musta kattovalaisin sopii hyvin.


Olen tykännyt kovasti esikoiselle aikanaan tilaamistani kirjain- ja numeroprinteistä ja halusin samaa myös kuopuksen huoneeseen. Aakkosjuliste on raamiin.fi-kaupasta ja numerot Wall Designin tuotantoa. Kehykset molempiin hain Kodin Ykkösestä. 


Vanha, miehen kunnostama senkki siirrettiin olohuoneesta kuopuksen huoneeseen. Se vetää sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa ja siellä säilytetään nyt sekä kirjoja että leluja. Loput leluista yhdessä pelien ja askartelutarvikkeiden kanssa ovat vaatekaapin alahyllyillä.



Pentikin valaisin toimii kuopuksen yövalona ja autopankki on ristiäislahja. Senkin päällä on myös sekalainen valikoima muita esineitä, yleensä ainakin Tigerista ostetut salkut pikkutavaran säilyttämiseen sekä valokuva pojista isovanhempiensa kanssa. Myös M-kirjain pääsi mukaan.


Tällainen tästä siis tuli, me tykkäämme kovasti!






2 kommenttia:

  1. Tosi kiva! Uskaltaisin veikata, että huoneen pieni asukaskin varmasti viihtyy iloisessa ja pirteässä huoneessaan. Senkki on kyllä aivan ihana pyöristettyine kulmineen. Voisin ottaa samanlaisen heti meille. Lukunurkkauksesta tulee varmasti viihtyisä, kun saatte nojatuolin paikoilleen ja kiva idea kiinnittää hyllykkö sen läheisyyteen. Kiitos jälleen kivasta postauksesta runsaine kuvineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo tuntuu viihtyvän ainakin siihen saakka, kun pitäisi käydä nukkumaan ja äiti olohuoneen puolella on liian kaukana. ;) Senkki on kyllä meidänkin suosikki, löysin sen huuto.netistä aikanaan ja mies kunnosti.

      Poista