maanantai 24. maaliskuuta 2014

Dubai kutsui, me kuuntelimme

Matka Dubaihin alkoi Finnairin sinivalkoisin siivin aikaisin aamulla, kun odottelimme koneeseen pääsyä syömällä aamiaista. Miehelle kahvia, pojille pullaa. Olimme varanneet suorat lennot niiden helppouden vuoksi, kahden lapsen kanssa ei tehnyt mieli vaihtaa konetta kesken kaiken. Etenkään, kun tämä oli kuopukselle ensimmäinen vähän pidempi lentomatka. Lisäksi olimme napanneet lennot hyvään tarjoushintaan, tosin luulimme matkustavamme reittilennolla. Lomalento se kuitenkin oli, yhteistyössä matkatoimiston kanssa. Vaikka samapa tuo, perille päästiin yhtä lailla!



En voi kuin kehua lapsiamme, jotka osoittautuivat jälleen kerran superreippaiksi ja mutkattomiksi matkustajiksi. Eivät pahemmin nukkuneet ja söivät vaivaiset yhdet sämpylät koko kuuden tunnin aikana, mutta se nyt oli odotettavissa. Molemmat istuivat rauhassa lukien tai leikkien, iPadia pelaillen ja itseään viihdyttäen. Teimme puuhakirjat molempien kanssa, siinä kaikki. Näin mekin miehen kanssa saimme lukea ja torkkua itse molempien lentojen aikana. On ihanaa havaita kuinka vikkelästä kuopuksesta on kasvanut yhtä rauhallinen ja reipas matkaaja kuin isoveljestään. 



Lento oli odotettua nopeammin ohitse ja hotellin kuljettaja odotti ulkona valmiina viemään meidät hotellille. Arvostan lasten kanssa matkustaessa sujuvaa palvelua yli kaiken ja tämä oli sitä. Autossa odottivat vesipullot ja lapsille oli dvd-elokuvat myös ladattuina. Minä tosin en antanut laittaa niitä pyörimään, sen verran olivat näyttöä tuijottaneet jo koneessa! Nyt katseltaisiin maisemia.



Hotellimme, Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina, oli juuri niin hyvä kuin olimme etukäteen odottaneet. Viiden tähden hotelli lunasti odotukset ja tarjosi erinomaista palvelua sekä toivotunlaisen majoituksen. Meillä oli Club-huone, joka oli tavallista huonetta tilavampi ja johon kuului kymppikerroksen loungen käyttö sekä nuo lentokenttäkuljetukset molempiin suuntiin. Loungessa söimme myös aamiaisen ja iltapäiväteen ja virvokkeita oli tarjolla jatkuvasti. Myös alkuillan "Sparkling"-hetkeen sai osallistua, me tosin emme lasten kanssa sinne menneet, ikäraja oli muistaakseni kolmetoista vuotta.




Kahteen sänkyyn mahduimme nukkumaan tilavasti.


Ainoa pieni miinus tuli kylpyhuoneesta, joka oli aika nafti. Mutta sopu sijaa antoi.


Mitään omia hygieniatuotteita ei olisi tarvinnut ottaa mukaan. Hammasharjat meiltä itse asiassa unohtuivatkin kotiin, mutta tuolta löytyi. 


Hotelli oli modernisti ja kauniisti sisustettu myös yleisiltä tiloiltaan. Tämä Le Meridien on itse asiassa alueen vanhempia hotelleja, mutta remontoitu täysin jossain vaiheessa.



Meidän hotellimme ja viereinen hotelli Westin ovat samaa kompleksia ja molempien palveluja saa käyttää täysin ristiin. Olisimme hyvin voineet majoittua myös Westinissä, mutta satuimme löytämään paremman tarjouksen Le Meridieniin, joten se valittiin. Tämä kuva on loungen aamiaisterassilta ja siinä näkyy juuri Westinin puolen uima-allasaluetta ja rantaa. 


Lastenaltaat on suojattu aurinkokatoksin.





Yleiset tilat ja puutarhat olivat äärettömän hyvin hoidettuja.




Hotelleissa oli lukuisia ravintoloita, löytyi niin pihviravintola, espanjalainen, buffet, japanilainen etc. Lisäksi oli viinibaari, italialainen pizzaravintola ja tässä kuvassa näkyvä rantabaari, joka muuttui iltaisin varsinaiseksi menomestaksi. Westin-hotellissa tarjoillaan myös perjantaisin kuuluisa Bubbalicious-brunssi, joka kerää syöjiä ympäri Dubaita. Meiltä se jäi kokematta, kun aamiainen kuului hotellihuoneemme hintaan. 


Dubai Marinan pilvenpiirtäjät tarjosivat huiman kontrastin niin öisin kuin päivälläkin. Marinan alue oli erinomainen valinta majoitusta ajatellen, sillä lähellä oli kaksikin kävelykatua, eli Marina Walk sekä JBR Walk. Siellä voi iltaisin katsella ohilipuvia luksusautoja, käydä syömässä ravintolassa tai tehdä pieniä ostoksia. Marina Walkin päässä oleva Marina Mall tarjoaa myös 160 liikettä, jos nopeille ostoksille halajaa. Ja taksillahan tuolla kannattaa liikkua kaikkialle eikä matka esimerkiksi Dubai Mallin tienoille kestänyt kauaa. Ehdottomasti suositeltava sijainti hotellille siis!





Hotellin yksityinen ranta oli siisti, hiekka vaaleaa ja vesi turkoosia. Rannalla oli myös useita hengenpelastajia, iso laatikko hiekkaleluja lapsia varten ja reilusti tilaa kaikille auringonpalvojista kävelyllä oleviin tai lapsiin leikeissään.


Me söimme siis aamiaisemme Club-loungessa, vuoroin sisällä ja ulkona. Aamiaisvalikoima oli hyvä ja kattava, minä ahmin tuoreita hedelmiä. 




Liian pian oli loma ohitse, aika siirtyä autoon ja takaisin kohti lentokenttää. Tätä hotellia voimme kuitenkin miehen kanssa suositella täydestä sydämestämme. 


Juttua Dubaista riittää niin paljon, että olen kirjoittanut erikseen postaukset nähtävyyksistä ja meidän puuhistamme loman aikana, Dubaista lapsiperheen kohteena ja ostoksista. Niitä siis tulossa vielä, mutta tässä halusin keskittyä erityisesti hotelliimme. 


7 kommenttia:

  1. Mahtavat puitteet kyllä! Mulla on hirmuinen matkakuume, tekisi mieli niin rantalomalle kuin kaupunkilomallekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on se kaupunki tulossa syksyllä, kun viedään pojat katsomaan Lontoon ihmeellisyyksiä. Jossain välissä olisi kyllä kiva mennä miehen kanssa kahdestaan jonnekin, mutta taitaa jäädä menemättä. Ei aikaa, ei lomaa, ei rahaa. :D

      Poista
  2. Rantalomakuumeeni ei yhteen helpottunut näistä kuvista ja tunnelmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen viimeiset tunnit surffaillut Dubain hotelleja, näin aikaisin varaamalla säästäisi parhaimmillaan kolmanneksen yöpymisen hinnasta. Ollaan menossa ensi vuonna uudelleen, kun eskarilaisella on talviloma.

      Poista
  3. Halatko paljastaa millaisissa hinnoissa Dubaissa tuontasoiset hotellit ovat. Kiinnostuin nimittäin, eikä ole kyseisen maan hintatasosta minkään valtakunnan tietoa :) Vaikuttaa ideaalilta tavalta lomailla lasten kanssa. Ilman ylenmääräistä resuamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä meidän valitsemamme hotelli tuntui olevan sieltä edullisemmasta päästä, kun viiden tähden hotelleja varaussivustoilta selailin. Kurkkasin äsken mitä ensi vuoden alun yöpymisistä pyydetään ja hinta on n. 2000-2500 euroa/viisi yötä, vähn riippuen miltä sivustolta hintoja katsoo ja millaisessa huoneessa haluaa yöpyä. Erittäin hyvään hotelliin pääsee yöpymään n. 300-500 eurolla per yö, mutta tuohon tulee päälle vielä jotain paikallisia veroja.

      Poista
    2. Ja lapset tosiaan yöpyvät yleensä ilmaiseksi, jos ovat alle 12-vuotiaita. Aika monessa hotellissa on huoneita kahdella queen-sängyllä ja sellainen meilläkin oli.

      Poista