keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Tietokirjauutuuksia

Olen viime aikoina halunnut lukea yhä enemmän tietokirjallisuutta ja ilahduttavan paljon sitä myös monipuolisesti kustannetaan. Suomen juhlavuoden myötä painotus on erityisesti sadan vuoden takaisessa historiassa, mutta myös muunlaisia tietoteoksia on tänä keväänä julkaistu ja syksyllä julkaistaan. Kokosin tähän muutaman sellaisen tietokirjan, jonka aion itse lukea ja joista ajattelin teidänkin mahdollisesti kiinnostuvan. 

Risto Volanen: Suomen synty ja kuohuva Eurooppa. Millainen oli Suomen tie itsenäiseksi valtioksi osana Eurooppaa. Ranskan vuoden 1789 vallankumouksen jälkeiset murrokset avasivat osaltaan tietä myös Suomen itsenäisyydelle. Otava.

Suomen synty ja kuohuva Eurooppa

Tiina Lintunen: Punaisten naisten tiet. Keitä olivat sisällissotamme naiset? Lintusen teos valottaa punakaartin naisten historiaa paitsi sodan aikana, myös ennen sitä ja sen jälkeen. Otava.

Punaisten naisten tiet

Tuomas Hoppu: Sisällissodan naiskaartit. Kansalaissodassa arviolta 2600 naista tarttui aseisiin ja vain murto-osa heistä taisteli valkoisten puolella. Gummerus.

Sisällissodan naiskaartit

1917. Suomen ihmisten vuosi. Miltä näytti kansa itsenäistymisen kynnyksellä? Kai Häggman, Teemu Keskisarja ja Markku Kuisma luovat katsauksen itsenäistymisemme vuoteen. WSOY.

1917

Simon Sebag Montefiore: Romanovit. Venäjän hallitsijasuvun kiehtova historia 1600-luvulta vallankumoukseen saakka. WSOY.

Romanovit

Olin jo teini-ikäisenä kiinnostunut Romanovin hallitsijasuvusta ja viimeisen tsaarin perheestä. Myös Venäjän historia on aina kiinnostanut, mutta en ole koskaan päässyt Pietariin saakka ihastelemaan Talvipalatsia tai Eremitaasia. Nuo muut kirjat ajattelin lukea ihan yleissivistyksen vuoksi, saadakseni lisää tietoa sadan vuoden takaisista asioista ja niihin johtaneista syistä ja seurauksista. Ja nyt kun punakaartin naisjäsenet selvästi ovat tulleet näkyviksi, haluan lukea myös heistä. Naisten historia kun kiinnostaa aina.

Kaikki kuvat www.adlibris.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti