maanantai 8. toukokuuta 2017

Makuuhuoneen uudistus

Jo jonkin aikaa olen katsellut sängynpäätyämme sillä silmällä. Se hankittiin aikoinaan muuton yhteydessä vähän sillä ajatuksella, että ihan kiva ja kelpaa kyllä. Halusimme pehmeän päädyn ja Ikeasta sellaisen sai helposti ja edullisesti. Ja ihan kivahan se on ollutkin jo viiden vuoden ajan, vaikka harmaanruskea sävy ei ehkä ihan nappivalinta ollut eikä päällinenkään ole pestävä. Nyt kuitenkin vanha pääty on saanut passituksen kesäpaikan makuuhuonetta koristamaan ja meille on saapunut uusi hieno sängynpääty makkariimme.


Lähdin koluamaan nettikauppoja ilman sen suurempia speksejä. Pehmustettu pääty oli yhä toiveissa, mutta väri, nappien määrä tai päädyn korkeus selviäisi sitten, kun sopiva löytyisi. Halusin myös kotiinkuljetuksen, jotta painavaa ja isoa pakettia ei tarvitsisi noutaa mistään. 


Valinta osui Huippukalusteen "Chesterfield" -päätyyn, jota on saatavilla eri kokoisena ja eri väreissä. Meidän ostamamme pääty on hivenen sänkyä leveämpi, eli 165 cm ja korkeutta sillä on 120 cm. Pääty on väriltää musta, mutta päätyä on saatavilla myös ruskean ja harmaan sävyissä. Päädyn mukana toimitetaan ruuvit, mikäli sen haluaa kiinnittää sänkyyn kiinni. Meillä pääty on vain sängyn ja seinän välissä, aivan kuten edellinenkin oli, ilman sen kummempia kiinnityksiä. 


Muutoin makuuhuone on ennallaan, vaikka olenkin miettinyt uusien valaisimien hankintaa yöpöydille. Vanhat menisivät jälleen kesäkodille, jossa meillä ei vielä ole yöpöytiä saatikka niihin valaisimia. Sänky sentään löytyy keskeneräisen yläkerran kaveriksi! Olen vähän pyöritellyt mielessäni hopeanvärisiä lampunjalkoja, mutta katsotaan. Nappaan yleensä yhden oksan ostamastani kukkakimpusta makuuhuonetta koristamaan. Tällä kertaa isoäidin maljakkoon löysi tiensä vaaleanpunainen lilja.Uusi pääty sopii hyvin Sandbergin tapetin mustiin raitoihin ja hyvin näyttävät nuo edelliseen kotiin teettämäni tapettitaulutkin kokonaisuuteen sointuvan. 
4 kommenttia:

 1. Ihana makuuhuone teillä ja upea toi pääty. Meidänkin pääty on irrallaan sängyn ja seinän välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä, tuo tapetti on kiva lisä muuten hyvin neutraaliin huoneeseen.

   Poista
 2. Ihania lämpimiä sävyjä. Tykkään!
  Huomasin, että sinulla on seinällä Ilkka Lammin ihana taulu. Kävin katsomassa hänen näyttelynsä Taidekeskus Salmelassa samana kesänä, kun hän kuoli. Hänet oli valittu taidekeskuksen vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2000. Ostin silloin itselleni hänen maalauksista tehtyjä painokuvia ja postikortteja. Rakastuin niihin kovin.
  Ihanaa toukokuuta, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään Ilkka Lammin taiteesta valtavasti ja olisin kovasti halunnut ostaa häneltä ihan aidon työn. Hän kuitenkin menehtyi ennen sitä, hinnat nousivat pilviin ja niinpä meilläkin on vain tuo painokuva.

   Poista