perjantai 6. tammikuuta 2017

Harry Holen paluu

Arvatkaa kuka tekee paluun. Suuri kirjallinen rakkauteni, antisankareista vilpittömin, mies jolle yksikään luoti ei ole liikaa. Kyllä, Harry Hole tulee jälleen!

Jo Nesbon hurjaan menestykseen noussut Harry Hole -jännityssarja jäi tauolle jo vuonna 2013 eikä kirjailija tuolloin vielä sanonut mitään jatkosta suuntaan tai toiseen. Poliisi-nimisen teoksen loppu jäi auki sillä tavalla, että mitä tahansa saattoi käydä. Harry saattoi elellä onnellisena Rakelinsa kanssa, tai palata kehään. Kirjoitin edellisestä teoksesta ja koko ilmiöstä aiemmin täällä.


Ja nyt hän on palaamassa, aivan kuten edellisen osan lopun cliffhanger antoi meidän salaa hartaasti toivoa. Teos ilmestyy ensi keväänä ja kantaa suomennettuna nimeä Jano. Teos jatkuu siitä mihin edellinen osa jäi ja Harry palaa kuin palaakin Oslon poliisin palvelukseen. Luvassa on sarjamurhaaja, menneisyys ja kohtaaminen vanhan verivihollisen kanssa. Tervetuloa Harry, on sinua odotettukin!

Jos et ole vielä Nesbon teoksiin tutustunut, tee se nyt. Ehdit hyvin ennen kuin on toukokuu ja uusi romaani kaupoissa. Näitä dekkareita ei voi kuin kehua. Ja mikä parasta, ne paranevat loppua kohden.

En tiedä mitä seuraavista odotan eniten: Harryn paluuta, Silta-sarjan vahvistettua seuraavaa tuotantokautta vai House of Cardsin keväällä koittavaa viidettä tuotantokautta. Kyllä näillä uutisilla hemmotellaan jännityksen ystävää oikein olan takaa.

6 kommenttia:

 1. Tää tulikin hyvään saumaan kun mietin luettavaa "Books to read" listaani. Tuttu nimi, mutta en ole saanut tartuttua yhteenkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä, Nesbot ovat laatudekkareita. Minun mielestäni ne myös paranevat kirja kirjalta ja loppupään teokset ovat paljon parempia kuin esim. kaksi ensimmäistä.

   Poista
 2. Jes, yksi lempihahmo ja kirjasarja, ihanaa että jatkoa tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin tosi ilahtunut, kun huomasin tämän uutuuskatalogissa!

   Poista
 3. Wau, ihan mahtavaa! Tätä odotan. :)

  VastaaPoista