tiistai 13. joulukuuta 2016

Lastenkirjauutuudet keväälle

Kuten tiedätte, tässä taloudessa pojatkin lukee. Keräsin paitsi omille pojilleni, myös teille kaikille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille parhaat tärpit tulevan kevään kirjoihin eri kustantamoiden katalogeista.



Otavan kevät ei valitettavasti tarjoa kovin paljon kiinnostavia uutuuksia. Tatun ja Patun Suomi ilmestyy uutena painoksena, samaten Mauri Kunnaksen teoksia uudelleen ja kokoelmana. Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan runoteos Tippukivitapaus on ilahduttava poikkeus ja tarjoaa uutta luettavaa kaikille lastenrunouden ja Allakka Pullakan tai Yökyöpeleiden ystäville. Teokseeen pohjautuva musiikkinäytelmä puolestaan tulee Kansallisteatterin suurelle näyttämölle syksyllä 2017, laittakaa jo kalentereihin.


WSOY kuvailee Antti Nikusen Urho&Onna-kirjojen olevan "parasta taaperohuumoria aikoihin". Kirjat Urho on huoltomies ja Onna on poliisi ilahduttavat varmasti taaperoperheessä. 


Villiina ja isosiskopakkaus puolestaan esittelee tulevan isosiskon, jolla on kaksi äitiä, yksi isoäiti ja tuleva pikkusisarus hukassa. Katriina Rosavaaran kirjoittama ja Reetta Niemensivun kuvittama kirja sopii kaikille pikkusisaruksen saaville ja kirjaa suositellaan kolmesta vuodesta ylöspäin.


Jukka Laajarinteen ja Elina Warstan Multakutri ja suon salaisuus vie klassisen satukirjallisuuden jäljille uudella vaihteella. Kun metsän laidalla asuvan Multakutrin perheen kana on varastettu eikä ruoka meinaa riittää, on pienen tytön otettava asiat omiin osaaviin käsiinsä. 


Pasi Pitkäsen Kadonneiden eläinten saari on huima seikkailu Matiaksesta, joka yhdessä leijonaemon kanssa lähtee pelastamaan leijonanpentua ja Matiaksen pikkuveljeä Jenniä. Pelastusretki vie heidät kauas meren yli viidakkosaarelle, jolla asuu mitä eriskummallisempia eläimiä. Robinson Crusoen hengessä tehtyä seikkailukirjallisuutta, erinomaista!


Johanna Venho puolestaan on kirjoittanut ja Emmi Jormalainen kuvittanut romaanin Opossumi repussa, joka kustantajan mukaan on aikamme Uppo-Nalle. Kolmannen luokan alkaminen ja uusi opettaja jännittävät Pajua, mutta ensimmäisenä koulupäivänä Pajun pulpetista hyppää esiin Opossumi, joka varastaa koko shown. Opossumi onkin kuin pikkuveli, ajoittain rasittava, mutta kuitenkin tärkeä. 


Kaikkien eniten odotan teosta Suomen ihmisten historia, joka julkaistaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi. Teemu Keskisarjan ja JP Ahosen teoksessa seikkailevat ihan tavalliset tytöt ja pojat ja heidän historiansa on yhtä aikaa ihanaa, kamalaa ja aivan tavallista. Erilaisten ihmiskohtaloiden kautta avautuu mielenkiintoinen ajankuva ja tieto siitä millaista oli elää lapsena joskus kauan sitten. 


Tammi julkaisee jälleen uuden soivan lastenlaulukirjan, tällä kertaa kansanlauluista. Soiva kansanlaulukirja koko perheelle saa varmasti ainakin perheen pienimmät laulamaan musiikin tahdissa. Meillä tällä hetkellä kova yhdistelmä on Soiva joululaulukirja ja kuopus.


Martin Widmarkin Lasse-Maijan Etsivätoimiston uusin suomennos kantaa nimeä Vankilan arvoitus. Supersuosittu lasten dekkarisarja on edennyt jo seitsemänteentoista osaansa ja on ainakin meillä ollut ihan parasta luettavaa molempien poikien mielestä. Tällä hetkellä kirjat on löytänyt kuopus, joka juuri tätä kirjoittaessani kahlaa yhtä esikoisen hyllystä hakemaansa kirjaa läpi saadakseen tietää ratkaisun. 


Paula Norosen Supermarsu-sarjan uusin osa on nimeltään Supermarsu saa kilpailijan. Kuka on salaperäinen Superkäärme, joka ottaa kunnian Supermarsun tekemistä töistä? Emiliaa on kielletty ankarasti paljastamasta totuutta Supermarsun takana, mutta kieltä ei ole helppo pitää kurissa. 


Timo Parvelan Ella ja kaverit ovat tällä kertaa hevosten maailmassa. Opettaja on saanut jälleen alennuksen rehtorista opettajaksi, mutta luokalla on huoli Tuukasta, joka on mennyt piiloon roskalaatikkoon. Hevosilla lienee jotain tekemistä asian kanssa. Ella ja kaverit hevosen selässä on takuuvarmaa luettavaa monelle alakoululaiselle. 



Kaikki kuvat #kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti