maanantai 12. syyskuuta 2016

Talvilomalla Lähi-itään

Dubai on ristiriitainen lomakohde, josta en etukäteen ajatellut pitäväni. Reilut pari vuotta takaperin vierailimme tuossa aavikolle rakennetussa pilvenpiirtäjien ja luksushotellien kirjomassa kaupungissa ensimmäisen kerran ja tiesimme heti tulevamme uudelleen. Kohtuullinen lento sekä ranta- ja kaupunkiloman yhdistelmä muodostivat lapsiperheelle vastustamattoman houkuttimen ja päätimme heti loman jälkeen palata seuraavana kevättalvena uudelleen tuohon siistiin ja puhtaaseen huippupaikkaan.



Toisin kuitenkin kävi ja murtuneen jalkani myötä matka jouduttiin perumaan. Tämän vuoden talvilomalla olimme Pariisissa, mutta jo tuolloin viime keväänä päätimme kartoittaa Dubain matkoja tulevaa talvea varten. Näin tehtiin ja nyt on suunnitelmat lyöty lukkoon, lennot ostettu ja hotelli buukattu. Ensi vuoden helmikuussa, koululaisen ja eskarilaisen talvilomalla meitä kutsuu jälleen Lähi-itä.


Norwegian lennättää meidät valtavan edullisesti Dubaihin ja ostin lennot samantien niiden tultua myyntiin. Päätimme olla perillä hieman pidempään kuin viimeksi ja tuloksena on viikon matka, seitsemän yötä lomailua. Norwegianin lentoajat ovat melkoisen kammottavat yölentoineen, mutta sillä hinnalla istun vaikka tikunnokassa päästäkseni perille. Sitten oli edessä enää hotellin valinta. Lentojen ostamisen jälkeen jäimme hyvillä mielin odottamaan syksyn aikana varmasti eteen tulevia tarjouksia.

Ensin ajattelimme, että etsimme hotellia juuri Dubaista. Muutaman kuukauden mietinnän jälkeen suuntasimme kuitenkin katseemme noin 80 kilometriä pohjoiseen ja Ras-Al-Khaimahiin. Otimme tästä emiraatista selvää ja kun Dubain "pakolliset" nähtävyydet oli jo ensimmäisellä kerralla koluttu ja toiveissa lähinnä rantaloma, päätimme huomattavasti edullisempien hintojen vuoksi suunnata tällä kertaa muualle. Hotellin kuljetuksella matka lentokentältä emiraattiin sujuu joka tapauksessa näppärästi ja nopsaan ja samaten voimme pitää loman aikana yhden ostos- ja nähtävyyspäivän Dubaissa helposti.

Hotellin osalta päädyimme suositusten perusteella Hilton-ketjun majapaikkaan. Hilton Ras-Al-Khaimah Resort and Spa vaikuttaa ihanalta paikalta viettää rentouttava loma. Hotellilla on yksityinen ranta, monta uima-allasta ja paljon ravintoloita. Uskoisin, että tuolla saamme toivomamme rauhallisen irtioton tasokkaissa ja tyylikkäissä puitteissa. Hotellin taso on meille yksi tärkeimmistä asioista lomalla ja nautimme hyvästä palvelusta ja palveluista.


Mietimme pitkään villan ja päärakennuksen välillä, mutta päädyimme varaamaan jälkimmäisestä huoneen. Kaksi parisänkyä takaa riittävän nukkumatilan koko perheelle ja lisäksi huoneesta löytyy kylpyhuone erillisellä suihkulla sekä parveke. Aamiainen sisältyi tarjouksen hintaan. Tätä Hiltonia myydään myös matkatoimistojen kautta, mutta buukkaamalla lennot ja hotellin erikseen säästimme varmasti muutaman tuhat euroa. 




Ai että, kyllä pieni ihminen on onnellinen, kun sähköpostista löytyy lentolippuja ja matka on varattu. 

Kaikki aikaisemmat kirjoitukseni Dubaista löydät tunnisteen "Dubai" ja "Matkat" alta.

Kaikki hotellin kuvat apollomatkat.fi

10 kommenttia:

  1. Mites tuolla Dubaissa liikutaan? Pääseekö siellä julkisilla mitenkään vai pitääkö napata taksi? Ja mitä sitten kun matkassa on pikkunapero 1-vee, niin istuimia ei takseissa varmaan ole? Ei se taida käveltävissäkään oleva paikka olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me liikuimme täysin autolla, joko hotellin kuljetuksella tai takseilla. Mielestäni kaupunkin on autoille rakennettu, jalkakäytäviä ei ole monesti lainkaan ja vaikka metro onkin, me emme siihen tutustuneet. Istuimia en nähnyt, mutta olen kuullut vanhempien ottaneen turvakaukalon kotoa mukaan, mikäli lapsi on vielä niin pieni, että siihen mahtuu. Sen kanssa sitten oli vähän turvallisempaa takseissa. Me menimme ilman mitään istuimia, kun nuorin oli jo kolme täyttänyt ja matkat lyhyitä.

      Poista
  2. Me olimme Ras Al Khaimahissa Doubletree by Hiltoniska kahdestaan keskimmäisen kanssa. Sama konsepti eli tasokas hotelli usealla uima-altaalla ja omalla rannalla. Keskimmäinen ihastui hotelliin niin ettei suostunut Dubaihin kuin yhtenä päivänä. Lähellä oli kuitenkin ihan kiva kauppakeskus Alhambra Mallissa ja kävimme myös soukeissa kaupungissa. Mennään varmaan joskus uudelleen koko perheen voimin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän kokemukset olikin mulla mielessäni, kun hotelleja valkkailin. Hilton tuntui suht varmalta valinnalta onnistuneelle lomalle. Kiitos tiedosta kauppakeskuksen suhteen, saa nähdä päästäänkö mekään yhtä päivää enempää Dubain puolelle.

      Poista
  3. Minkä ikäiselle lapselle suosittelet Dubaita? Itseäni kiinnostaisi kovasti ja lapseni täyttää talvella kolme vuotta, ja mietin josko lähtisimme vai lykkäisinkö vuodella parilla. Meitä olisi lähdössä vain me kaksi niin mietin että pitäisikö valita joku pienempi ja helpompi kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kuopus oli kolmevuotias, kun olimme Dubaissa ja kaikki meni tosi hyvin. Ei ollut mielestäni yhtään liian pieni, uima-altaassa veteli kellukkeilla ja ostoksilla istuskeli rattaissa. Esikoinen oli tuolloin kuusi. Kohde on erittäin siisti ja puhdas ja lisäksi lapset huomioidaan kivasti. Kyllä minä suosittelen.

      Poista
  4. Dubaissa on tavallisten taksien lisäksi myös 'Careem'-takseja, joilla on Careem Kids- palvelu eli lastenistuin taksissa. Saavuttuasi Dubaihin, lataa Careem-sovellus puhelimeen niin sillä voit varata taksimatkoja helposti. Maksu kortilla tai käteisellä.

    Lapsiperheelle Dubai on unelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippuhyvä vinkki, kiitos! Ja Dubai on kyllä lapsiperheen paratiisi monella tapaa.

      Poista
  5. Kovin tutun näköinen hotelli, lomailimme tuolla jokunen vuosi sitten. Hotellissa oli niin ihanaa ruokaa, että vieläkin muistelemme sitä. Asuimme villassa ja oli mahtavaa, kun hiekkaranta alkoi suoraan ovelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Nyt aloin vaan miettiä, että olisiko meidänkin pitänyt majoittua villaan. No, upgreidataan siellä, jos tilaa ja halua on.

      Poista