keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Viisi ja kahdeksan

Kuopus täyttää ensi kuun alussa viisi vuotta ja synttärisuunnitelmat ovat jo täydessä käynnissä. Tänä vuonna meillä juhlitaan Minions-teemalla, lapsen toiveen mukaisesti.

Kuopuksen virallinen syntymäpäivä osuu keskelle viikkoa, joten seuraavana lauantaina juhlitaan sankaria ensin päiväkotikavereiden ja siihen perään sukulaisten voimin. Ehkä ensimmäistä kertaa minulle on tullut fiilis, että en jaksa pitää niin isoja syntymäpäiviä kuin aikaisemmin olemme tottuneet pitämään. Niinpä kutsut lähtivät vain isovanhemmille, tädeille sekä kummeille perheineen ja näiden lisäksi seitsemälle päiväkotikaverille. Se olkoon tänä vuonna hyvä setti.


Päiväkotikavereille tiedossa on herkuttelun lisäksi Minions-bingoa, perinteistä aasinhännän kiinnitystä hieman varioituna, värityskuvia vieraiden tarvitessa mahdollisesti pientä rauhoittumistuokiota sekä tietysti ongintaa viimeistelemään juhlat. Puolitoista tuntia on osoittautunut oivalliseksi ajaksi kemuille. Puolen tunnin siivous väliin ja sitten seuraavat vieraat sisälle. Näin saadaan kuopus juhlittua tehokkaasti yhdessä päivässä, toki olemme jo varsinaisena päivänä antaneet perheen lahjat ja viettäneet perinteiset jätskikekkerit päiväkodista tultua. 


Kävimme jo kuopuksen kanssa ostoksilla ja hankimme kaikkea mahdollista ja mahdotonta teemaan liittyen, erityisesti kiitän lapsen suurta toivetta saada tuollaiset puhalluspillit kaikille vieraille. Kakku on myös tilattu ja tekijälle annettu vapaat kädet teeman puitteissa, kukat haetaan sitten juuri ennen juhlaa. Onpa kiva taas päästä järjestämään sankarille juhlia!Esikoisen synttärit ulkoistettiin viime talvena ensimmäisen, mutta ei varmasti viimeisen kerran. Nyt aloitin paikkojen ja synttärikutsuteemojen kartoittamisen hyvissä ajoin ja ensimmäisenä hylkäsin kaikki sisähuvipuistot. Sea Lifen synttäripaketti on todella hyvän kuuloinen, aivan kuten viime vuonnakin, mutta jälleen kerran museo vei voiton. Viime vuonna olimme Kansallismuseossa ja tänä vuonna esikoinen kutsuu kaverinsa Lelumuseo Hevosenkenkään synttärikutsuille. Ohjelma on ala-asteikäisille räätälöity ja vaihtoehdoista valitsimme arvoituksin lastatun museopolun, neppisautojen rakentelun ja siihen päälle tietysti syömiset kahvilassa. Kun niitä "läheisimpiä" kavereita on viisitoista, on suuri helpotus viettää juhlat muualla kuin kotona ja niin, että kassan kautta käymällä hoituvat niin somistukset kuin tarjoilutkin. Seuraavana päivänä tulevat sitten sukulaiset ja kummit juhlimaan esikoista, myös yksi ystäväperhe on lapsen erityispyynnöstä kutsuttu. Tai tullaan kutsumaan, näitä kutsuja kun ei vielä kuitenkaan ole laitettu matkaan. Ensi kuussa sitten. Hyvin löyhänä teemana kotijuhlille toimivat robotit ja lapsen suosikkiväri kirkas vihreä.4 kommenttia:

 1. Mikä sisähuvipuistossa aiheutti hylkäämisen?

  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman kokemukseni mukaan lapset hajaantuvat ympäri leikkipaikkoja sen sijaan, että tekisivät yhdessä jotain ryhmänä. Lisäksi siellä on monesti aikamoinen härdelli ja meteli. Tämän vuoksi emme halua maksaa juhlien järjestämisestä esim. Hoplopissa tai Snadistadissa.

   Poista
 2. Meillä oli sporttiset teemasynttärit hoplopissa ja alussa oli porukalle henkilökunnan vetämä yhteinen puolentunnin neliottelu, sitten herkuttelua, lahjojen avaus ja viimenen puolituntinen vapaata, jolloin porukka touhus ympäriinsä. Nämä siis 8-vuotiaalle liikunnalliselle lapselle, oli tosi tyytyväinen ja mielissään. Museokin ois superkiinnostava juttu, mutta meillä päin ei ole sellaista valitettavasti. Vietimme juhlat arki-iltana jolloin paikka oli melkein tyhjä muista leikkijöistä. Hyvät kokemukset! En olisi saanut 15-hengen poikalaumaa kotona viihdytettyä ;) terkuin Heini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei viittätoista pikkukundia meillekään juoksemaan ympyrää kiitos. Täytyy laittaa korvan taakse kuitenkin siis nuo hoplopit, vaikka ensi vuotta varten.

   Poista