torstai 12. helmikuuta 2015

Minne mennään seuraavaksi?

Voihan Dubai sentään, täällä asustaa neljä harmissaan olevaa innokasta reissaajaa, joita kevään matkan peruuntuminen harmittaa. Itselläni tuntuu tämän kovasti odotetun matkan peruuntuminen kaikkein kovimmalta, jopa arjen uudelleenjärjestelyjä tylsemmältä hommalta. Esikoinen, kanssani samaa maata oleva suuritunteinen pikkuihminen, ilmoitti muuttavansa parvekkeelle silkasta pettymyksestä, kun emme pääse lähtemään, tai sitten isoäidin ja ukin luokse. Mies ja kuopus ottavat lunkimmin, pääseehän sitä taas. Mutta mitäpä sitä kieltämään, niin niin kovasti olisimme halunnut tälle 35-vuotismatkalle lähteä. 


Mutta itku ei auta markkinoilla tässäkään tapauksessa ja katseet on suunnattu tulevaisuuteen. Minne sitten matkustettaisiin, kun taas matkustaa voidaan? Mietimme miehen kanssa, että emme ehkä uskalla  miettiä matkaa vielä kesälle, otetaan nyt iisisti tämän jalan kanssa. Toisekseen, jos sopiva kesäpaikka meille löytyy, niin haluamme toki viettää kesää siellä. Turvallista onkin kääntää katseet syksyyn ja syyslomaan, sitten kyllä mennään jonnekin. 


Ensi syksynä koulujen syysloma on viikon mittainen, joten mahdollisuus on lähteä vaikka minne. Mies voi pitää muutaman palkattoman vapaan ja säästää lisäksi muutaman kesälomapäivän syksylle. Loma ajoittuu lokakuun puoliväliin, joten ajankohta itsessään on erinomainen vaikkapa mukavalle kaupunkilomalle. Ainoa vaan, että esikoinen toivoo kohdetta, jossa ei kävellä yhtä paljon kuin edeltävällä Lontoon-lomalla. Ja siihen meni se ajattelemani Nykki, ei siis ehkä iso omena kutsu meitä vielä. Pariisi olisi tietysti aina varma kohde ja siellä lapset näkisivät toivomansa Mona Lisan. Ylipäänsä Keski-Euroopan syksyä voisi mennä ihmettelemään moneen kohteeseen, mutta toki siellä jokaisessa välimatkoja piisaa ja kävelemistä myös riittää. Lisäksi meidän pitäisi varmaan ottaa vielä rattaat kuopukselle mukaan ja sitä en oikein enää jaksaisi. Tuli nimittäin pari päivää sitten mieleen, että en edes muista milloin täällä kotinurkilla viimeksi olisi rattaat kaivettu varastosta. 


Välimeren rannikoilla alkaa tuossa vaiheessa jo olla vähän kesää viileämpää, joten pitäisi mennä Kanarialle saakka lämmön perässä. Mahtaako sieltä löytyä tarpeeksi hyvää hotellia allekirjoittaneelle kermapepulle, kun viime kesän Mallorcan majapaikka ei ihan hirveitä pisteitä kerännyt. Thaimaa tai vastaava olisi lasten kanssa superhelppo, mutta pitkä lento mietityttää. Toisaalta siellä taitaa lokakuussa olla juuri sadekausi meneillään. Ajankohta olisi erinomainen Mauritiukselle matkaamiseen, mutta hintapoliittisista syistä se jääköön väliin. Viiden vuoden kuluttua aiomme nimittäin raahata koko perheen joko sinne tai Malediiveille juhlimaan seuraavaa isoa tasalukua syntymävuosissa. 


Entä sitten se tältä keväältä kuopattu Dubai? Osaako joku kertoa onko siellä vielä lokakuussa "liian" kuuma, eli huitelevatko lämpötilat lähempänä neljääkymmentä kuin mukavasti kymmenen astetta alempana? Muutenhan tuonne voitaisiin lähteä aivan heittämällä myös syksyllä, mutta liika kuumuus ei ole meidän mieleemme. 


Heitänkin nyt haasteen teille te muut kokeneet pallontallaajat. Auttakaa te, kertokaa minne meidän perhe voisi ensi lokakuussa matkustaa! Mitään varauksia ei voida vielä tehdä ennen kuin tiedetään jalan kuntoutumisen alkaneen toivotusti, mutta voihan sitä jo haaveilla ajasta, jolloin kepit ovat jälleen historiaa.


Kaikki kuvat ihanasta Dubrovnikista, joka ei valitettavasti lokakuussa enää ole varsinainen rantalomakohde säiden osalta.

10 kommenttia:

 1. Innokas matkailuhullu täällä! Miten olisi Euroopan kohteista Madrid, Wien tai Lissabon? Kaikissa on lämmintä vielä tuohon aikaan, valtavasti nähtävää ja hyvää ruokaa. Wienin eläintarha olisi lapsille varmasti mieleen, meillä ainakin muistellaan sitä usein :) t. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wienissä ollaan käyty viimeksi kuutisen vuotta takaperin, se olisi kyllä monella tapaa helppo paikka mennä. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 2. Santorini näyttää kuvissa aina yhtä ihanalta..en ole tosin käynyt. Mutta kuuluu siihen -joskus-listaan.
  Garda-järven alue on myös tosi kaunista, helppo tehdä myös reissu Venetsiaan tai Veronaan, halutessaan Dolomiiteille alppikyliin. Voi vaikka vuokrata auton..
  Madeira on myös hieno, tosin ei ehkä lokakuussa parhaimmillaan. Enemmän kevätkohde. Mahtavat vaellusmaastot, joista hieman isommat lapset ja kuntoutunut jalka kyllä tykkäisivät..Suosittelen tulevaisuuden kohteeksi.
  Eikö Teneriffalla olisi lämmintä vielä lokakuussa ja hyviä hotellejakin? Vai oletteko jo paikan nähneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo Teneriffa meillä on itse asiassa nyt ykkössijalla suunnitelmissa. Ja Italia on aina hyvä vaihtoehto, olen halunnut jo kauan käydä muun muassa Sorrenton seudulla. Laitetaan Madeirakin korvan taakse muistiin. Kiitos!

   Poista
 3. Vielä tuli mieleen Nizzan ympäristö. Siellähän olisi tasokkaita hotelleja, kahviloita, shoppailumahdollisuuksia ja miesväelle formulaa ;) rouva samanaikaisesti rantakaffilaan istuskelemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nizza olisi kyllä todella hyvä, siellä yhdistyisi kaikki hyvän loman ainekset. Lisäksi emme ole siellä koskaan vielä olleet.

   Poista
 4. Nizzassahan voi golfatakin, eikö teidän perhe harrastanut sitä lajia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastaa kyllä, mies ja esikoinen kävivät viime kesänä alkeiskurssin ja minä vähän elättelen toiveita, että pääsisin jo ensi kesänä itse. Olin ajatellut mennä joskus sitten kuopuksen kanssa, mutta en millään malttaisi odottaa!

   Poista
 5. http://www.pienimatkaopas.com/matkakohteet/zurich.html

  VastaaPoista